...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Kultura

Velika žurka na 40 lokacija

10.01.2019.

Omladinska prestonica Evrope dočekaće 7527. godinu po julijanskom kalendaru prilično bogato, na više od 40 lokacija u gradu. Posetioci Novog Sada 13. januara moći će da čuju koncerte raznovrsnih muzičkih žanrova – uz očekivane pop i rok izvođače, organizatori su nam ponudili i džez, klasiku, etno, rep, rege i naravno, žurku uz elektronsku muziku.

.

Prema najavi organizatora, "Fondacije Novi Sad 2021", u maloj sali Spensa nastupiće bendovi Planet of Zeus, Ritam nereda i Partibrejkers, uz koje će Novosađani i dočekati ponoć, dok će Atomsko Sklonište gostovati u Mađarskom kulturnom centru "Petefi Šandor".

Portparolka organizacije Gala Gajin najavljuje Sanu Garić i Bitipatibi u Kulturnom centru Novog Sada, a Đorđa Miljenovića, poznatijeg pod imenom Vikler Skaj, kao i bend Vrooom u Novosadskom pozorištu.

"Rejveri će imati priliku da se zabave uz di džeja Benjamina Fera iz Nemačke i domaćeg di džeja Sloksa (Sloxxx) u Matici srpskoj. U hali 4 Novosadskog sajma biće priređena trens žurka 'Back to the roots'. Jedan od naših najpoznatijih rege bendova Del Arno Bend nastupiće u Studiju M, a posle njega će na scenu izaći Maika, bend koji će uskoro nastupiti na holandskom Eurosonic festivalu", kaže Gala.

Zemlja Gruva će svirati u Kulturnoj stanici Svilara, a ženski death metal bend Nemesis možete čuti u Šamrok baru. Raznovrstan program upotpunjuju i nastupi Lene Kovačević u koncertnoj sali NIS-a, cirkus Kabare Bre u zapadnom holu Spensa, a jedna od najpoznatijih imitatorki Merlin Monro Miss Monroe nastupiće u Pozorištu mladih.

sanaibiti jpg

Gostujući u našem programu Gala je najavila da ćemo u Pozorištu mladih moći da čujemo i Sanju Ilić i Balkaniku, dok ćemo na velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta slušati Robija Lakatoša, čuvenog violinistu koji kombinuje klasičnu, džez i mađarsku romsku muziku.

"Što se tiče klasične muzike, dolazi nam Roman Simović, koncert-majstor Londonske filharmonije, koji će nastupiti u Sinagogi, a u maloj sali Srpskog narodnog pozorišta imaćemo priliku da gledamo operu za decu 'Baš Čelik', jednu od najlepših svetskih bajki, koju će izvesti trupa Visoko C sa glumicom Jovanom Balašević. Za ljubitelje duhovne horske muzike biće priređen program 'Iznad istoka i zapada' u Muzeju Vojvodine", navodi ona.

Na maloj sceni SNP-a nastupiće i Garavi Sokak, dok će se na kamernoj sceni predstaviti Renco Spiteri, perkusionista, kompozitor i producent sa Malte.

"Sve ulaznice mogu se kupiti u Gigstixu, a cene se kreću od 100 do približno 1.000 dinara, u zavisnosti od programa", dodaje Gala.

Detaljniji program sa svim izvođačima i satnicama možete pronaći ovde.   

J. G. 

Možda te još zanima:

.

Srednjoškolci kao autori i kustosi

Povodom titule Omladinske prestonice Evrope, Galerija Matice srpske odlučila je da novosadskim srednjoškolcima pruži priliku da sami kreiraju izložbu od…

.

Evropska omladinska titula slavila se do jutra

Žurku su otvorili Helem Nejse, a zatvorio Mahmut Orhan. U subotu od 20.00 pa do pet sati ujutro, mladi Novosađani…

.

Opens žurka kao najava brojnih događaja za 2019.

Ceremonija svečanog otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. biće održana 26. januara. Program se sastoji iz tri dela, a…

.

Upoznaj izvođače koji dolaze na Opens žurku!

Žurka povodom svečanog otvaranja Omladinske prestonice Evrope Novi Sad 2019. biće održana 26. januara na Spensu, a nastupiće Jax Jones,…

.

Srednjoškolci će raspolagati delom gradskog budžeta

"Uključi se, pronađi rešenje" je deo programa Omladinske prestonice Evrope 2019 koji pruža mogućnost srednjoškolcima iz Novog Sada da direktno…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo