...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Kultura

Taktons - audio "Meka" u Studiju M

19.11.2015.

Na ovogodišnjem jubilarnom 15. Taktons-u, prestižnom Međunarodnom takmičenju profesionalnih snimatelja zvuka, koje organizuje Radio-televizija Vojvodine od 18. do 21. novembra u Studiju M i prostorijama Radio Novog Sada, takmiče se javni medijski servisi iz regiona i Evrope, a u konkurenciji će biti više od 100 snimaka.

.

Manifestacija je otvorena 18. novembra u našem komšijskom Studiju M, a tamo bi odmah trebali da se upute svi zaljubljenici u tehniku, zvuk i obradu tona. Cilje takmičenja je da se ostane u korak sa svetskim trendovima na polju snimanja zvuka, kao i da se obrati posebna pažnja na tehnički kvalitet zvučnih zapisa. Verujte, pola ekipe O radija se neće vaditi iz Studija M narednaih dana, jer takmičenje traje do 21. novembra.

Koordinator takmičenja Aleksandar Marković najavio je za RTV šta će sve posetioci moći da vide i da čuju na ovogodišnjem Taktonsu, a ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

"Obezbedili smo više lokacija i više dešavanja, a za početak je otvorena izložba u gornjem i donjem holu Studija M, na kojoj učestvuju eminentne firme sa vrhunskom opremom iz oblasti audio tehnike. U samom Studiju M je organizovano reprodukovanje snimaka prijavljenih na takmičenje. Ovaj deo je posebno zanimljiv jer se to dešava u posebnom ambijentu i idealnim uslovima za slušanje snimaka, a najbolje bi bilo da posetioci zauzmu mesto u stereo zoni gledališta", poručio je Aleksandar Marković.

Kako je dodao, nezaobilazan deo manifestacije je Naučno stručna konferencija iz oblasti akustike i tonske tehnike, koja je organizovana u saradnju sa Fakultetom tehničkih nauka iz Novog Sada.

"Na taj način ćemo uspešno  zatvoriti  lanac  povezanosti  nauke  sa  proizvodnjom  opreme  za  snimanje i obradu zvuka  i kreativne primene struke", piše u najavi konferencije. U okviru nje biće besplatno dostupna predavanja i work shop-ovi.

U petak 20. novembra u 20 časova, u okviru Taktonsa nastupiće poznata belgijska džez pevačica Hilde Vanhove u pratnji Aleksandar Dujin orkestra. Ulaz i na ovaj događaj je besplatan.

M.L.

taktons jpg

             Studer

taktonss jpg

             Majkovi

taktonsss jpg

                             Gears for fears :)

taktonssss jpg

             Sve može da se isproba

taktonsssss jpg

             Rode

taktonssssss jpg

             Rode

taktonsssssss jpg

             Roland

taktonssssssss jpg

             Player.rs

Možda te još zanima:

.

Svi audio vizuelni gedžeti na jednom mestu

Ukoliko vas zanima kako da dobijete savršen audio ton ili možda da kupite odličan snimač zvuka za sitnu lovu, onda…

.

Poziv za predlaganje kandidata za nagradu "Slavuj Hadžić"

Radio-televizija Vojvodine uputila je javni doziv za predlaganje kandidata za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Slavuj Hadžić" za celokupno autorsko delo kandidata…

.

Iznenada preminula mlada novinarka RTV Kristina Maletaški

Radio-televizija Vojvodine saopštila je da je iznenada preminula urednica programa na mađarskom jeziku Kristina Maletaški (28).

.

RTV formira Odbor za bezbednost i zdravlje na radu

Obrazovanjem Odbora za bezbednost i zdravlje, čije je formiranje, na sastanku sa predstavnikom Sindikata "Nezavisnost" JMU RTV Predragom Novkovićem, inicirao…

.

RTV preduzela sve mere zaštite od pojave i širenja zaraze

Rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa uvek je bilo otvoreno za razgovor i saradnju sa predstavnicima Sindikata "Nezavisnost" i zbog toga iznenađuje…

.

Preuzmi android i iOS aplikaciju Oradija

Slušaj program Oradija, prati sve naše tekstualne sadržaje, video klipove i radijske podkaste na Oradio mobilnim aplikacijama za Android i…

  • 17:00 Eko linija
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo