.
Trenutno
Music mix
Kultura / Strip

Vredi pročitati: Manu Larcenet "Svagdanja borba"

16.01.2017.

Hrvatski kantautor Matija Habijanec koji nastupa pod imenom The Marshmallow Notebooks bio je naš gost prošle nedelje i tom prilikom vam preporučio da pročitate strip "Svagdanja borba" Manua Larceneta.

.

"Svagdanja borba" Manua Larceneta je priča je o savremenom čoveku u savremenom svetu, mladom fotografu Marku koji je upao u životnu i kreativnu krizu. Nezadovoljan svojim radom, opterećen poreklom i odnosom s roditeljima, nalazi se u teskobnoj situaciji i izlaz pronalazi u selidbi u provinciju. Matija kaže da je ovo delo, vrlo jednostavno – sve.

larcenet2 jpg

"Svagdanja borba je sve. U ovom stripu je apsolutno sve što je meni osobno bitno. Tu ima međuljudskih odnosa, umjetnosti, politike, društva, mnogo suza i smeha, obitelji, dece... Ali i droge, rokenrola i panka", objašnjava Matija.

Manu Larcenet je jedan od najistaknutijih predstavnika revolucionarnog novog talasa strip autora koji su francuskom stripu udahnuli dašak svežine, uzbudljivosti i aktuelnosti. "Svagdanja borba" je njegovo najznačajnije i najpoznatije delo, a ujedno je dobitnik Grand Prix festivala u Angoulemeu. Sa ovim stripom je lako poistovetiti se, bar prema Matijinim rečima.

"Ja sam se mogao vrlo uspešno indetificirati sa Manuom i sa ovim njegovim skoro pa autobiografskim delom", kaže Matija.

"Svagdanja borba" još uvek nije prevedena kod nas, ali dok se to ne desi, poslužiće vam izdanje hrvatske izdavačke kuće Fibra.

larcenet3 jpg

Uživajte u čitanju!

S.B.

.
Savaždaha,  Iskrilo, Golemi Čun, Kvantena, Baratluk... Tu su oko nas. Pravi neviđeni likovi jednog zaboravljenog vremena. Ovi…
.
Novosadski tim koji se bavi strip produkcijom i izdavaštvom, Imagine Incredible, na Kickstarter platformi pokrenuo je kampanju kako…
.
Doktorske disertacije nisu baš ominjeno štivo, pokazuju statistički podaci. Posle odbrane, retko se o njima priča, čita i polemiše.…
Program
Kalendar događaja
Maj 2017.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    
Anketa

Da li biste volontirali?