...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Strip

Stripovedač uživo i Dan besplatnog stripa u Bulevar books-u

13.08.2021.

Ekipa "Stripovedača", emisije koju u produkciji Oradija uređuju i vode Petar Klaić i Dušan Majkić, održaće dve tribine posvećene devetoj umetnosti, u knjižari Bulevar books u subotu (14.08.) od 18 do 21.30 časova.

 

.

Prva tribina počinje u 18 časova i posvećena je fenomenu grafičke novele "Persepolis" i ženskom stripu, a o tome će govoriti Milica Kravić novinarka RTV i autorka emisije "Žena u kutiji" i Milica Cvetković iz izdavačke kuće "Čarobna knjiga". U 19.30 slčedi tribina na kojoj će biti reči o stripu i rokenrolu, a gost je strip umetnik i član benda Goblini Leonid Pilipović.

stripovedac dusan majkic petar klaic jpg

Prethodno će od 11 do 13.30 časova biti održana radionica za decu "Osnove vizuelnog pripovedanja" koju će voditi Nikola Popović student master studija Primenjenih umetnosti i dizajna na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 

Ove godine knjižara Bulevar Books je deo velike porodice od preko 2000 prodavnica stripova koje širom sveta koje obeležavaju "Free Comic Book Day". Uz podršku i partnerstvo izdavačkih kuća "Čarobna knjiga", "Darkwood", "Komiko" i "Lavirint" obezbeđeno je oko 500 stripova koji će tog dana biti podeljeni deci i mladima. Stariji poštovcaoci stripa moći će da iskoriste brojne popuste za stripove pomenutih izdavača.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo