...
TRENUTNO21:00 - 22:00RetroTips

Kultura / Strip

Sale i Beba: Twitchy je leprikon koji zapada u nevolje

16.02.2015.

   Twitchy je leprikon koji stalno zapada u neprijatne situacije zbog svojih veoma čudnih prijatelja. On je zapravo divan, pun razumevanja, strpljiv je i voli ih sve, pa su najzanimljiviji upravo njegovi komentari na sve te ludosti.

.

   Aleksandar Sale Stojšić i Jelena Beba Balašević su tvorci veoma uspešnog internet stripa o leprikonu pod nazivom “Twitchy O'Toole”. Kako su objasnili, ime su mu dali kombinujući više leprikonskih imena, pa su na kraju dobili ime koje zvuči poznato, kao da je Twitchy zapravo sve vreme bio tu negde u etru, samo je čekao pravi moment da se prikaže.

   Ovaj mladi kreativni dvojac počeo je sa distribucijom stripa u oktobru 2014. godine.

   “Počelo je skromno, izašao je na nekoliko strip sajtova na internetu i onda smo ga stavili na Fejsbuk. Iako neki najavljuju sumrak Fejsbuka, on je i dalje jedno od najboljih sredstava za komunikaciju, tako da je posle samo nekoliko meseci Twitchy dobio 20.000 lajkova, za šta nismo baš bili spremni. Jedva da smo toga svesni”, kazala je Beba za O radio.

   Sale je rekao da ni on još ne može da veruje da je njegov autorski strip okupio ovako veliki broj fanova jer zna koliko je teško animirati toliko veliki broj ljudi, prema iskustvima benda u kojem je svirao.

   “Sviram u jednom bendu i za taj bend u pozadini radim još mnogo stvari, tako da znam koji je posao i cimanje privući ljude. Meni je ovo nestvarno. Recimo, ujutru pogledam Fejsbuk i ostavim sve na nuli, kad se uveče vratim kući imam 350 notifikacija! Poptuno nerealno”, ispričao je o uspehu stripa autor Sale.

twitchyselfiee

   Dakle, Twitchy je leprikon koji stalno zapada u neprijatne situacije zbog svojih veoma čudnih prijatelja. On je zapravo divan, pun razumevanja, strpljiv je i voli ih sve, pa su, prema Saletovim rečima, najsmešniji i najzanimljiviji upravo njegovi komentari na sve te ludosti. Strip prati njegova svakodnevna dešavanja u komičnoj formi. Izlazi jednom nedeljno, iako bi možda imao kapaciteta za više od toga.

   “Planirali smo da to bude jednom dnevno, i s obzirom na broj fanova koje imamo sada, to bi možda i moglo da se uradi, međutim Sale koji je autor ima samo dve ruke, a radi i neke druge stvari koje su isto u vezi sa Twitchy-jem, kako bismo proširili franšizu. U jednom momentu ćemo Saleta primorati da prestane da radi sve drugo, čak i da diše, i da se koncentriše samo na Twitchy-ja”, kroz smeh je ispričala Beba.

   Sale je dodao da je strip trenutno “ogroman” u Bangladešu, ali da zapravo nema pravila o tome gde ih ljudi najviše prate na svetu.

   “Postoje tržišta za koja sam mislio da su 100 odsto pogodak, a na kraju nisu bila. Dok, naravno, postoje i ona za koje sam mislio da nema šanse da iko ikada lajkuje nešto odavde, i baš tamo se dešava ova ogromna ekspanzija. Tako da nema pravila, što celu priču čini još zaniljivijom, jer nemate pojma šta će se destiti”, kazao je Sale.

   Strip dvoje Novosađana možete naći na Fejsbuku, pa im poklonite lajk i smejte se svake nedelje novim “leprikonijama”.  

M.L.

Ceo razgovor sa Saletom i Bebom poslušajte ovde:

Možda te još zanima:

.

Sve strip nijanse jedne godine

Dugo očekivani klasici i skriveni biseri. Stripovska godina iza nas svakako da je bila produkcijski bogata i dalje zahvaljujući entuzijazmu…

.

Stripofili, raščistite raspored za vikend!

Ljubitelji stripa dobiće pravu malu poslasticu, koja će ih oraspoložiti bez obzira na sve nagle vremenske promene. Novosadski strip vikend…

.

Kreativnost ne može biti bolja ili lošija

Već mesec dana u Poklon zbirci Rajka Mamuzića svake subote održavaju se besplatne strip i manga radionice. Namenjene su prvenstveno…

.

Strip na filmu

Ciklus projekcija ''Strip na filmu/ BD au Cinéma'' biće održan u medijateci Francuskog instituta, u okviru strip izložbe ''Ona se…

.

Postoji li "ženski" strip?

Izložba strip autorki nazvana "Ona se budi/BD égalité" biće otvorena u sredu 16. januara u 19h u Francuskom institutu u…

.

Pop-up izložba Šarlot de Sedui

Jednovečernja izložba francuske vizuelne umetnice Šarlot de Sedui biće otvorena večeras, 28. novembra, u 20 h u Kulturnom centru Lab.…

  • 18:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 RetroTips
  • 22:00 Radio Gruvanje
  • 23:00 Reflektor

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo