...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Skinny Puppy traži 666 hiljada odštete

14.12.2014.

Bend je saznao da su upravo njihovu muziku koristili kao “spravu za mučenje” u ozloglašenom zatvoru Gvantanamo Bay

.

Kanadski industrial bend Skinny Puppy zahteva od Vlade Sjedinjenih američkih država odštetu od 666.000 dolara nakon što su saznali da su upravo njihovu muziku koristili kao “spravu za mučenje” u ozloglašenom zatvoru Gvantanamo Bay.

Klavijaturista benda Cevin Key rekao je da je prva ideja bila da od fakture koju su nameravali da pošalju Vladi naprave cover za njihov sledeći album, pre nego da je zaista i pošalju, ali da su onda saznali da je njihova muzika već iskorišćena bez dozvole i da to može biti čak i osnov da dobiju tužbu na sudu protiv Ministarstva odbrane.

“Poslali smo im fakturu za naše muzičke usluge, s obzirom da su našu muziku iskoristili bez našeg znanja, a posebno zato što su je iskoristili kao oružje protiv nekog ljudskog bića”, kazao je Key za talk šou na CTV. Dodao je da su članovi benda bili zaista uvređeni kada su shvatili da je njihova muzika bila iskorišćena u ozloglašenom zatvoru, kako bi nanela štetu zatvorenicima.

Key je ispričao da ga je kontaktirao bivši čuvar u Gvanatamo Bay-u, koji je fan muzike Skinny Puppy-ja, i da mu je on ispričao tu priču.

Postoji i lista drugih bendova čija je muzika navodno korišćena u iste svrhe, a na njoj se pominje Metallica, Rage Against The Maćine, Queen, Eminem i očigledno David Gray.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Komplikovano odrastanje stendap komedije

Kada je avgusta 2015. godine Robin Vilijams odlučio da prekine sopstveni život, svet je na trenutak osetio gorku knedlu u…

.

Vredi pročitati "Četrdeset dana"

Mladi pisac Danilo Todorović preporučio nam je knjigu svog kolege iz Smedereva Uroša Timića koji je pažnju ljubitelja fantastike privukao…

.

Sa kulturom kod kuće

Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada je zvanična platforma ove institucije koja ima za cilj edukaciju i decentralizaciju kulture. Na…

.

The Outsider: priča o najgorim detinjim strahovima

Kada smo bili mali plašili su nas Babarogom. Ako ne budemo dobri, doći će Babaroga i pojesti nas, govorili su.…

.

Vredi pročitati "Zagrepčanku"

Novosadski biciklista Nikola Nikić svojim dvotočkašem proputovao je i doživeo mnogo zemalja i predela. Na putovanjima često čita knjige, a…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo