.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Kultura

Skinny Puppy traži 666 hiljada odštete

14.12.2014.

Bend je saznao da su upravo njihovu muziku koristili kao “spravu za mučenje” u ozloglašenom zatvoru Gvantanamo Bay

.

Kanadski industrial bend Skinny Puppy zahteva od Vlade Sjedinjenih američkih država odštetu od 666.000 dolara nakon što su saznali da su upravo njihovu muziku koristili kao “spravu za mučenje” u ozloglašenom zatvoru Gvantanamo Bay.

Klavijaturista benda Cevin Key rekao je da je prva ideja bila da od fakture koju su nameravali da pošalju Vladi naprave cover za njihov sledeći album, pre nego da je zaista i pošalju, ali da su onda saznali da je njihova muzika već iskorišćena bez dozvole i da to može biti čak i osnov da dobiju tužbu na sudu protiv Ministarstva odbrane.

“Poslali smo im fakturu za naše muzičke usluge, s obzirom da su našu muziku iskoristili bez našeg znanja, a posebno zato što su je iskoristili kao oružje protiv nekog ljudskog bića”, kazao je Key za talk šou na CTV. Dodao je da su članovi benda bili zaista uvređeni kada su shvatili da je njihova muzika bila iskorišćena u ozloglašenom zatvoru, kako bi nanela štetu zatvorenicima.

Key je ispričao da ga je kontaktirao bivši čuvar u Gvanatamo Bay-u, koji je fan muzike Skinny Puppy-ja, i da mu je on ispričao tu priču.

Postoji i lista drugih bendova čija je muzika navodno korišćena u iste svrhe, a na njoj se pominje Metallica, Rage Against The Maćine, Queen, Eminem i očigledno David Gray.

M.L.

.
Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!
.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
.
Na međunarodni dan mladih spojiće se nešto što je po svim stereotipima nespojivo, a to su muzej i mladi. U sklopu projekta "Muzej…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?