...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura

Radionica kreativnog pisanja u CK13

04.05.2017.

Omladinski centar CK13 organizuje radionicu kreativnog pisanja, koja će se održati u subotu, 6. maja od 12 časova, a koju će voditi gošće CK13 pesnikinje Elena Prendžova i Katarina Fiamengo. Dan ranije, one će predstaviti svoju poeziju na književnoj večeri, takođe u CK13.

.

Elena Prendžova je slemerka, feministkinja i lilitka. Skopljanka koja se najmanje druži sa Skopljancima i politički korektna osoba koja je nezainteresovana za politiku. Zvanično, ona je magistarka književnih nauka i autorka šest zbirki poezije, organizatorka slem takmičenja i voditeljica radionica slem poezije za srednjoškolce.

Katarina Fiamengo piše poeziju, haiku i kratke priče, objavljuje radove u književnim zbornicima, časopisima i na portalima. Učesnica je regionalnih književnih festivala i dobitnica više regionalnih nagrada za poeziju i prozu. Takođe, uređuje rubrike poezije u elektronskom časopisu "Afirmator". Rođena je u Kladovu, a živi u Beogradu.

Radionica je besplatna i namenjena svima koji nalaze zadovoljstvo u pisanju, a kako biste se prijavili potrebno je poslati jedan svoj tekst, koji može biti pesma, priča ili zapis, na mejl adresu pisaliste@gmail.com.

Pored toga što će voditi radionicu kreativnog pisanja, one će dan ranije u CK13 predstaviti zajedničku, dvojezičnu zbirku poezije. Razgovor s njima vodiće pisac Đorđe Majstorović, a fokusu večeri biće slem poezija. Takođe, razgovaraće i o prevodilačkom radu, međunarodnoj i regionalnoj književnoj saradnji, kao i generalno o formi i tematici novije poezije. Književno veče počinje u 20 časova, a ulaz je besplatan.

J. Z.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo