.
Trenutno
Music mix
Kultura / Pozorište

Veče poezije uz gitaru i violinu

12.12.2016.

Veče poezije Recitatorske družine "Među nama" nije obično poetsko veče, već događaj na kom možete da čujete sjajna dela domaćih starih, poznatih pesnika, ali i pažljivo odabrane radove mladih umetnika i to sve u opuštenoj atmosferi!

.

Na repertoaru Recitatorske družine "Među nama" nalaze se pesme Mike Antića, Miloša Crnjanskog, Vesne Parun, Mome Kapora i mnogih drugih koje će Družina izvoditi uz pratnju gitare i violine! Recitatorska družina je nastupala po kafićima i kulturnim centrima u Šapcu, Inđiji, Srbobranu, Apatinu i Novom Sadu i polako je širila repertoar saradnjom sa mladim i neafirmisanim umetnicima koji su bili voljni da svoj rad predstave publici na ovakav način.

"Publika je navikla na našim večerima poezije da je atmosfera opuštena, to je obično neki kafanski ambijent, gde ljudi mogu da naruče piće i uživaju uz poeziju. Međutim, u poslednje vreme smo krenuli da radimo po ozbiljnijim institucijama, pa smo prešli u kulturne centre i biblioteke. Prvi put u periodu od pet godina, koliko radimo, imaćemo veče poezije u pozorištu. I za nas je ovo novo, ali pošto već dugo pripremamo repertoar, ništa se mnogo neće menjati, osim frontalnog pristupa i publike koja će sedeti i slušati u pozorišnom ambijentu", kaže član družine Nikola Rausavljević.

Ulaznice za njihovo veče poezije, koje će biti održano u ponedeljak 12. decembra u 20 sati u Novosadskom pozorištu, možete da kupite na blagajni Novosadskog pozorišta po ceni od 200 dinara.

Vremenom Družina postaje svojevrsni kult i simbol poezije u Novom Sadu, što pokazuju velika interesovanja publike za nastupe i interesovanja na beogradskoj i novosadskoj književnoj sceni u vidu saradnje sa umetnicima iz oblasti književnosti.

J. Ž.

.
Omladinska organizacija BalkanIDEA Novi Sad organizuje besplatan tromesečni program radionica nazvan "(Ne) Mogu da odglumim". Program…
.
Događaj nazvan "Koprogramiranje 2" biće održan u Svilari u petak 17. maja u 18 časova. Reč je o sastanku grupe aktivnih gledalaca…
.
Srpsko narodno pozorište u maju nagrađuje prvih 100 gledalaca koji kupe karte za naznačene predstave, ulaznicom za još jednu predstavu…
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?