...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Kultura / Pozorište

Upadajte na Upad!

14.10.2020.

Studentski kulturni centar Novi Sad je prošle godine pokrenuo Pozorišni festival "Upad", kako bi unapredio pozorišnu umetnost namenjenu mladima. Ovogodišnji festival biće održan od 19. oktobra do 1. novembra u Novom Sadu i predstavlja deo aktivnosti na međunarodnom EU projektu "BeSpectActive!". Selekciju predstava prave aktivni mladi gledaoci i "Upad" je upravo po tome jedinstven. 

.

Ovogodišnji festival će biti specifičan i po tome što će se osam predstava igrati na nekoliko lokacija u gradu koje su i tematski vezane za same predstave.

Novosadsko pozorište/Újvidéki Színház biće domaćin pet predstava tokom poslednje dve nedelje oktobra, dok će se u Srpskom narodnom pozorištu igrati predstava "Za šta biste dali svoj život?" u dva termina.

U Gimnaziji "Laza Kostić" na Telepu gostuje Prva kragujevačka gimnazija sa predstavom "Ona", a u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog biće izvedena predstava "Šest portreta Pavla Beljanskog" koja je deo projekta "Muzeja mladih", u organizaciji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Teatra mladih "Mišolovka".

Pored selekcije, kreiranja naziva festivala, mladi će biti i moderatori razgovora sa autorima koji će se voditi nakon svake predstave. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja i Fondacija "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

SKC Novi Sad, kao organizator događaja moli posetioce da nose zaštitne maske i poštuju distancu.

Ceo program i informacije o ulaznicama možete pronaći na ovom linku.

A.T.

           

Možda te još zanima:

.

Besplatne predstave za učenike i studente

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 31. oktobra do 5. novembra u…

.

Publika traži interaktivnost

Trendovi u kulturnoj politici evropskih zemalja pokazuju da publika od programa sve više zahteva interaktivnost. Jednostavno, ljudi sve više žele…

.

Treći "Upad" približio mlade pozorištu

U programskom prostoru Studentskog kulturnog centra Fabrika pre nekoliko dana završen je treći pozorišni festival "Upad". Publika je tokom sedam…

.

Počinje novi pozorišni festival UPAD

UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.

.

Hakovanje profila nerešiv problem

   Neki od nas su doživeli hakovanje profila na društvenim mrežama i mejlovima i višemesečno uhođenje, ali način da se…

.

Premijera predstave "Pege u srcu" 18. juna u Fabrici

Pozorišna predstava "Pege u srcu", u režiji Milorada Milinkovića, biće premijerno izvedena u subotu 18. juna u 21 čas u…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo