...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura / Pozorište

Revolucija u 10 pesama

27.03.2017.

Umetničke grupe IGNIS i OUR Satibara organizuju od 31. marta do 9. aprila u Beogradu pozorišnu radionicu "Istorija revolucije u 10 pesama" koja će se baviti fenomenom revolucionarnih, protestnih i levičarskih pesama.

.

Tokom šestodnevne radionice, koja će biti održana u "Prostoru" (Kneza Miloša 10), ispitivaće se kakav značaj danas imaju klasične pesme kao što su Internacionala, Bandiera rosa, Bella ciao, Ay Carmela, Budi se istok i zapad ili Solidarity Forever, kao i koliko su ideje slobode, pravde i jednakosti zastupljene u savremenom društvu.

Radionica je zamišljena kao otvoren proces u kojem će svi učesnici biti podstaknuti da kroz diskusije, pesme, muziku, glumu i igru zajednički istražuju odnos umetnosti i aktivizma, kreativnosti i potrage za boljim svetom, idealizma i društvene angažovanosti.

Svi polaznici treba da pripreme jednu revolucionarnu ili angažovanu pesmu (ili deo pesme) koju će otpevati ili odsvirati uvodnog dana radionice, kao i jedan tekst (poetski, filozofski, teorijski, dramski, pamfletski ili bilo kakav drugi) koji će izrecitovati, pročitati, prepričati ili odglumiti.

Zainteresovani za učešće mogu se prijaviti do 30. marta a 9. aprila u 20h biće izvedena predstava koja će nastati u toku radionice. Radionica je besplatna i vode filmski i pozorišni reditelj Saša Perić i dramaturg Ivan Velisavljević. Prijave slati na mejl sasaperic@yahoo.com.

J.M.

Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo