...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Majkić

Kultura / Pozorište

Proces stvaranja predstave na ulici

27.09.2016.

Prisustvujte stvaranju pozorišne predstave! Pudding Théâtre je trupa uličnog pozorišta iz Francuske i oni već nekoliko dana na terenu iza Sokolskog doma spremaju predstavu koju će da izvedu u sredu, 28. septembra u 20.30h.

.

Projekat "Geopolis", na kom trenutno rade, predstavlja priču o sedam sudbina uhvaćenih u kovitlac svetskih pokreta, a nastaje kroz niz otvorenih proba u javnom prostoru, gde se predstave i igraju. Ideja je da prolaznici isprate i proces nastajanja predstave, kao i završni komad.

Osim migrantskih tokova, ono što Pudding Théâtre fascinira jeste otkrivanje ljudskosti tih likova. Stoga su odlučili da izmisle jednu zemlju, sa njenom specifičnom geografijom, običajima, bogatstvima i, naravno, sa njenim jezikom.

Probe se dešavaju još danas, u utorak od 14 do 18h i od 20.30 do 22.30h. Završen proces i komad možete da pogledate u sredu 28. septembra u 20.30 sati na terenu iza Sokolskog doma. Ukoliko želite da nakon predstave razgovarate sa glumcima, dođite u Kosmosapiens u četvrtak 29. septembra u 19h. Projekat je rađen u saradnji sa organizacijom Kulturanova.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Besplatan filmski kamp za mlade iz cele Srbije

Konkurs za učešće u Kampovima društveno – angažovanog dokumentarnog filma za mlade iz cele Srbije, uzrasta od 15 do 26…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Vredi pročitati: Kintsugi Tijela

Nekako se uvek čini da leti pročitamo najviše knjiga. Možda i zbog viška vremena koje volimo da utrošimo u neko…

.

FROM: Praznik malog intimnog filma

Međunarodni festival kratkog metra "FROM returnees" zakazan je za period od 28. do 29. avgusta na imanju "State of art"…

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

.

Oprezno i uz filmove na otvorenom

Jedna od mera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa bilo je zatvaranje bioskopskih dvorana. Bioskopi su i dalje zatvoreni, međutim, sve…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo