...
TRENUTNO21:00 - 22:0090 u 60

Kultura / Pozorište

Pozorište na internetu

24.03.2020.

Svi oni koji vole pozorište u narednom periodu će imati priliku da brojne predstave pogledaju preko interneta. Danas predstavljamo pozorišta iz Vojvodine.

.

Srpsko narodno pozorište je 23. februara "aktiviralo" YouTube kanal. Kako kažu u SNP-u, repertoar će redovno objavljivati na sajtu i Facebook stranici, a predstave će na internetu biti dostupne 48 sati nakon premijere. YouTube kanal je otvoren predstavom "Čas anatomije", autorskim projektom Andraša Urbana po motivima dela Danila Kiša.

Na sličan koroak su se odlučili i u Narodnom pozorištu iz Sombora. Oni će na svoj YouTube kanal postavljati snimke predstava svake srede i subote od 20 časova, a o detaljima se možete informisati na njihovom sajtu. Snimci će biti dostupni tri dana nakon objavljivanja. Trenutno je dostupna predstava "Lepe oči, ružne slike".

Narodno pozorište iz Subotice će predstave emitovati svakog utorka, četvrtka i subote u terminu od 19.30. Za ovu nedelju su najavljene predstave "Galeb" u režiji Filipa Grinvalda, "Iskusna žena" reditelja i scenariste Ištvana Tašnadija, dok je za kraj nedelje predviđen Šekspirov "Julije Cezar" u režiji Andraša Urbana.

Možda te još zanima:

.

Predstave JDP-a na Jutjubu

Inicijativi onlajn pozorišta pridužio se i Kulturno-umetnički program RTS-a, tako što je objavio svoju arhivu snimaka odabranih predstava.  

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

Gluma je život, ne profesija

Pozorište Promena može se pohvaliti da ima predstavu koja se rasproda čim se nađe na repertoaru. U pitanju je predstava…

.

Na mladima je da se bore, a na meni da ih podržim

U Srbiji je dobio, verovatno, sve nagrade za glumu koje postoje. Glumio je u preko 80 predstava, u desetine filmova,…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. decembra

Novogodišnja rasveta je uveliko tu i valja se polako spremati za doček, uz kvalitetne događaje...

  • 18:00 Dnevna soba
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo