...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Otvoren konkurs za učešće na FEP-u

11.04.2016.

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade objavio je konkurs za učešće na 22. Festivalu koji će biti održan od 18. do 21. avgusta 2016. godine u Bačkoj Palanci.

.

Slogan ovogodišnjeg festivala je "Znamo šta jesmo, ali ne znamo šta možemo biti" i posveta je jednom od najvećih pisaca u istoriji dramske književnosti i pozorišta, Viljemu Šekspiru. Selektor na FEP-u će biti dramaturg Dimitrije Kokanov koji će odabrati šest najboljih predstava. Konkurs je otvoren do 15. maja a više informacija možete pronaći na Fejsbuk stranici festivala kao i na zvaničnom sajtu.  

Predstave koje ispunjavaju uslove učešća namenjene su isključivo deci predškolskog i nižeg školskog uzrasta, mogu biti lutkarske, igrane, koreodrame, pozorište senki, mjuzikl, monodrame, duodrame i prioritet imaju predstave koje se bave ekologijom.

Osnovni kriterijum za selekciju predstava je njihov umetnički kvalitet, kao i mogućnost izvođenja predstave u tehničkim uslovima koje festival poseduje.

Na festivalu će biti dodeljene tri nagrade - Nagrada stručnog žirija (50.000 dinara i plaketa), Nagrada dečijeg žirija (plaketa) i Nagrada publike (plaketa).

J.M.

Možda te još zanima:

.

Ekologija duha je preduslov za zaštitu životne sredine

U Bačkoj Palanci se od 19. do 22. avgusta organizuje 27. Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade pod nazivom…

.

Veliki koraci “manje važnog” pozorišta

Pozorište za decu i mlade se uglavnom smatra manje važnim. To je osnovni problem. Nekako je u nekom trenutku došlo…

.

Dženis Džoplin: beskompromisno svoja!

Mlada rediteljka Sonja Petrović u ponedeljak 9. marta premijerno će na Kamernu scenu Srpskog narodnog pozorišta postaviti predstavu "Ko je ubio…

.

Srcem svi vidimo isto

Razvojem tehnologije i pojavom novih, savremenijih pristupa pozorištu, retko se čuje da je neko mlad, a da se bavi pozorišnom…

.

Pred nama je još jedan FEP

Festival ekološkog pozorišta biće održan od 22. do 25. avgusta u Bačkoj Palanci. Za ova četiri dana svi posetioci moći…

.

Konkurs za bendove na PDF-u do 25. jula

Palanački Dunav fest raspisao je konkurs za odabir jednog benda/izvođača koji bi nastupao kao predgrupa Nikoli Pejakoviću Kolji u subotu, 24.…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo