...
TRENUTNO16:00 - 17:20Leto na O radiju

Kultura / Pozorište

Oči u oči sa pozorišnim svetom

04.12.2019.

Akademija umetnosti u Novom Sadu biće u periodu od 6. do 8. decembra domaćin studentima dramske umetnosti iz regiona, u okviru Festivala studentskog pozorišta.

.

Na ovogodišnjem festivalu, četvrtom po redu, pod sloganom "Oči u oči sa svetom" biće izvedeno šest studentskih predstava sa pet dramskih akademija.

Učesnici festivala su Akademija dramskih umjetnosti iz Zagreba, Univerzitet za pozorišnu i filmsku umetnost iz Budimpešte, Akademija umetnosti iz Banske Bistrice, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda i Akademija umetnosti u Novom Sadu kao domaćin sa dve predstave.

Predstava koja će otvoriti Festival zove se "Tri zime", Pozorišta Promena, Akademije umetnosti u Novom Sadu. U pitanju je predstava koja se svaki put rasproda kada je na repertoaru mesecima unapred. Glumica koja učestvuje u ovoj predstavi Isidora Vlček rekla je za Oradio da je tekst ove predstave maestralan i da se iz njega iznova može naučiti nešto novo.

"Mi već drugu godinu igramo ovu predstavu i velika je privilegija da igramo tako nešto, tako mladi. Nekoliko nas igra uloge koje su u godinama koje nemamo mi sada, al kažu da publici to ne smeta. Ono što je zanimljivo je da je glavni lik ove predstave kuća. Prolazi se kroz tri etape, četiri generacije iste porodice prolaze kroz tu kuću i mi pratimo taj period. Isprepletane su 1945, 1990. i 2011. godina. Jako je zanimljivo", rekla je Isidora.

Predstave će se izvoditi na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta i u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, a obezbeđen je i titl na engleskom.

Ulaz je besplatan, a karte se mogu rezervisati na mejl: fspns2019@gmail.com Potrebno je da u mejlu napišete ime i prezime, kao i naziv predstave koju želite da gledate.

Možda te još zanima:

.

Teatar potreban i u najgorim vremenima

Teatar mladih "Mišolovka" izveo je prošle nedelje predstavu "Putujuće pozorište Šopalović" po tekstu Ljubomira Simovića u dvorištu Arhiva Vojvodine, uz…

.

Treba izmisliti novu reč za onlajn pozorište

Isidora Vlček (24) je rođena u Novom Sadu, gde je i završila glumu na Akademiji umetnosti. Igra u nekoliko predstava…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Onlajn predstave pozorišta "Bora Stanković"

S obzirom na aktuelnu situaciju i nemogućnost izvođenja predstava, pozorište "Bora Stanković" iz Vranja, dok traje vanredno stanje, emituje snimke…

.

Predstave JDP-a na Jutjubu

Inicijativi onlajn pozorišta pridužio se i Kulturno-umetnički program RTS-a, tako što je objavio svoju arhivu snimaka odabranih predstava.  

.

Pozorište na internetu

Svi oni koji vole pozorište u narednom periodu će imati priliku da brojne predstave pogledaju preko interneta. Danas predstavljamo pozorišta…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo