...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Oči u oči sa pozorišnim svetom

04.12.2019.

Akademija umetnosti u Novom Sadu biće u periodu od 6. do 8. decembra domaćin studentima dramske umetnosti iz regiona, u okviru Festivala studentskog pozorišta.

.

Na ovogodišnjem festivalu, četvrtom po redu, pod sloganom "Oči u oči sa svetom" biće izvedeno šest studentskih predstava sa pet dramskih akademija.

Učesnici festivala su Akademija dramskih umjetnosti iz Zagreba, Univerzitet za pozorišnu i filmsku umetnost iz Budimpešte, Akademija umetnosti iz Banske Bistrice, Fakultet dramskih umetnosti iz Beograda i Akademija umetnosti u Novom Sadu kao domaćin sa dve predstave.

Predstava koja će otvoriti Festival zove se "Tri zime", Pozorišta Promena, Akademije umetnosti u Novom Sadu. U pitanju je predstava koja se svaki put rasproda kada je na repertoaru mesecima unapred. Glumica koja učestvuje u ovoj predstavi Isidora Vlček rekla je za Oradio da je tekst ove predstave maestralan i da se iz njega iznova može naučiti nešto novo.

"Mi već drugu godinu igramo ovu predstavu i velika je privilegija da igramo tako nešto, tako mladi. Nekoliko nas igra uloge koje su u godinama koje nemamo mi sada, al kažu da publici to ne smeta. Ono što je zanimljivo je da je glavni lik ove predstave kuća. Prolazi se kroz tri etape, četiri generacije iste porodice prolaze kroz tu kuću i mi pratimo taj period. Isprepletane su 1945, 1990. i 2011. godina. Jako je zanimljivo", rekla je Isidora.

Predstave će se izvoditi na kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta i u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti, a obezbeđen je i titl na engleskom.

Ulaz je besplatan, a karte se mogu rezervisati na mejl: fspns2019@gmail.com Potrebno je da u mejlu napišete ime i prezime, kao i naziv predstave koju želite da gledate.

Možda te još zanima:

.

Pozorište na internetu

Svi oni koji vole pozorište u narednom periodu će imati priliku da brojne predstave pogledaju preko interneta. Danas predstavljamo pozorišta…

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

"Kosa" pola veka kasnije: Da li se nešto promenilo?

Kultno delo "Kosa" prevenstveno je bilo zamišljeno kao brodvejski pozorišni komad, ali je svoju punu slavu dobilo filmskom ekranizacijom, pod…

.

Gluma je život, ne profesija

Pozorište Promena može se pohvaliti da ima predstavu koja se rasproda čim se nađe na repertoaru. U pitanju je predstava…

.

Na mladima je da se bore, a na meni da ih podržim

U Srbiji je dobio, verovatno, sve nagrade za glumu koje postoje. Glumio je u preko 80 predstava, u desetine filmova,…

.

Svetski bijenale studentskog plakata u Svilari

Osmi Svetski bijenale studentskog plakata održava se u Kulturnoj stanici Svilara. Projekat teži da afirmiše plakat kao izazov za studente…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo