...
TRENUTNO17:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Pozorište

Novi projekat ekipe "Hoću u pozorište"

18.09.2019.

Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju je projekat koji nosi naziv "Mladi hoće u pozorište".

.

Sama ideja jeste da se kroz ovaj projekat na kreativan i zanimljiv način mladima približi pozorište, imajući u vidu činjenicu da mladi sve više vremena provode za računarima, na društvenim mrežama izloženi pogrešnom sistemu vrednosti koji nesvesno upijaju. 

Kako navode organizatori ideja je i da mlade ljude podstaknu da promišljaju o temama koje su usko vezane za pozorište poput pozorišnog bontona, istorije pozorišta, ali i o temama koje nisu isključivo vezane za pozorište a deo su pozorišnih predstava jer su važne za svako društvo.

Pored toga, cilj je i da od mladih dobiju informacije šta bi njima bilo interesantno da pogledaju i kako pozorište može biti u korak s vremenom. Imajući u vidu da više od dve godine ova ekipa prati dešavanja na domaćoj pozorišnoj sceni, i to ne samo u mejnstrim pozorištima, već i na nezavisnoj sceni, ova tema se često javlja kao problem današnjice.

Projekat je jedinstven po tome što će mladi raditi sa mladima na približavanju pozorišnog sveta i prezentovanju koliko je taj svet zapravo predivan, da kroz samo jednu predstavu mogu doživeti mnogo toga što možda nikada ranije nisu.

Organizatori veruju da je potrebno da se neko ozbiljno pozabavi ovom tematikom i da ne budu sve samo prazne reči, te da se zaustavi pad vrednosti i promovisanje pogrešnih uzora za mlade.

Svi zainteresovani, projekat mogu podržati tako što će otići na www.superste.net gde imaju opciju da se uloguju, a potom izaberu projekat MLADI HOĆE U POZORIŠTE i kliknu na polje - PODRŽI PROJEKAT.

Možda te još zanima:

.

Najvažniji su entuzijazam i dobra volja

Studentske organizacije nisu ništa novo, kao ni to da se grupa mladih ljudi okupi oko zajedničkih interesovanja i vrednosti. Kod…

.

Drugi rođendan portala “Hoću u pozorište”

Proslava drugog rođendana portala "Hoću u pozorište", simbolično rođenog istog dana kada se slavi i Svetski dan pozorišta, biće održana…

.

Prvi rođendan portala "Hoću u pozorište"

Ovih dana jedan domaći sajt koji isključivo prati pozorište slavi svoj prvi rođendan. Portal Hoću u pozorište bavi se promocijom svih vidova…

.

Glumcu je teško bez kontakta s publikom

Kada se na Akademiji umetnosti u Novom Sadu upoznao sa lutkarstvom, vrlo brzo se pronašao u tome. Sada radi u…

.

Onlajn predstave pozorišta "Bora Stanković"

S obzirom na aktuelnu situaciju i nemogućnost izvođenja predstava, pozorište "Bora Stanković" iz Vranja, dok traje vanredno stanje, emituje snimke…

.

Predstave JDP-a na Jutjubu

Inicijativi onlajn pozorišta pridužio se i Kulturno-umetnički program RTS-a, tako što je objavio svoju arhivu snimaka odabranih predstava.  

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 06:00 Music mix by Marko
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo