.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura / Pozorište

Novi projekat ekipe "Hoću u pozorište"

18.09.2019.

Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju je projekat koji nosi naziv "Mladi hoće u pozorište".

.

Sama ideja jeste da se kroz ovaj projekat na kreativan i zanimljiv način mladima približi pozorište, imajući u vidu činjenicu da mladi sve više vremena provode za računarima, na društvenim mrežama izloženi pogrešnom sistemu vrednosti koji nesvesno upijaju. 

Kako navode organizatori ideja je i da mlade ljude podstaknu da promišljaju o temama koje su usko vezane za pozorište poput pozorišnog bontona, istorije pozorišta, ali i o temama koje nisu isključivo vezane za pozorište a deo su pozorišnih predstava jer su važne za svako društvo.

Pored toga, cilj je i da od mladih dobiju informacije šta bi njima bilo interesantno da pogledaju i kako pozorište može biti u korak s vremenom. Imajući u vidu da više od dve godine ova ekipa prati dešavanja na domaćoj pozorišnoj sceni, i to ne samo u mejnstrim pozorištima, već i na nezavisnoj sceni, ova tema se često javlja kao problem današnjice.

Projekat je jedinstven po tome što će mladi raditi sa mladima na približavanju pozorišnog sveta i prezentovanju koliko je taj svet zapravo predivan, da kroz samo jednu predstavu mogu doživeti mnogo toga što možda nikada ranije nisu.

Organizatori veruju da je potrebno da se neko ozbiljno pozabavi ovom tematikom i da ne budu sve samo prazne reči, te da se zaustavi pad vrednosti i promovisanje pogrešnih uzora za mlade.

Svi zainteresovani, projekat mogu podržati tako što će otići na www.superste.net gde imaju opciju da se uloguju, a potom izaberu projekat MLADI HOĆE U POZORIŠTE i kliknu na polje - PODRŽI PROJEKAT.

.
UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.
.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
Mladi glumac, Đorđe Živadinović Grgur u filmskom, televizijskom i pozorišnom svetu teži ka ulogama u kojima će otkriti nešto…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?