.
Trenutno
Akademac
 emisija sa Prvog programa Tv-a
Kultura / Pozorište

Jubilej Đačke scene "Sinhaza"

03.06.2016.

Đačka scena Novosadskog pozorišta/Ujvideki sinhaz proslaviće u subotu 4. juna 20 godina predstavom "(Pre)obražaj".

.
Na sceni će biti 54 učesnika, među kojima su nekadašnji članovi ove scene ili su to danas, uzrasta od šest do 41 godine. Koordinatori projekta su scenski voditelj, glumica Zia Figura i njene kolege, glumci Novosadskog pozorišta: Gabriela Crnković, Daniel Gomboš, Atila Nemet, Daniel Husta te Valeria Juhas, jedan od osnivača Đačke scene. 

"Kako deca rastu i stasavaju na sceni, koliko se i kako menjaju, nova lica koja stižu i naličja događaja kojima smo bili svedoci radeći zajedno, koliko smo se promenili mi koji smo sa njima radili, sve će to biti tema ove predstave", kazala je Zia Figura. "Govorićemo o tom stasavanju i radu na zabavan i edukativan način, kako se mladi danas ponašaju prema odraslima, kako nam se prepliću životi i kako utičemo jedni na druge. Đačka scena je kao sunce, kao more ili sladoled, ali i kao zub koji boli ili iščašeni zglob, tako Đačku scenu opisuju neki od njenih članova a mi sve to igamo, evocirajući uspomene", dodaje ona. Predstava "(Pre)obražaj" je pozvana na Drugu nacionalnu konferenciju "Dramsko obrzovanje i samoobrazovanje".
 
I.M. 
.
UPAD se održava od 30. oktobra do 8. novebra u Novosadskom pozorištu i Gimnaziji "Laza Kostić". Na programu je sedam predstava.
.
U Srbiji vlada hiperprodukcija brojnih kadrova, od prosvetara, lekara, pravnika, ekonomista, novinara, dramskih umetnika... Upravo…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?