...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura

Počinju Dani Istre u Vojvodini

13.04.2016.

Ovogodišnji "Dani Istre u Vojvodini", svojevrsna razmena istarskih i vojvođanskih umetnika, održaće se od 14. do 16. aprila u Novom Sadu, u organizaciji Istarske kulturne agencije / Agenzia culturale Istriana (IKA) i Zavoda za kulturu Vojvodine. 

.

Pored toga što obe regije žive višejezičnost i multikulturalnost, u 15 godina uzajamnih poseta se pored naklonosti za savremenu umetnost rodilo i duboko prijateljstvo, saradnja i međusobno poštovanje.

Četiri javna događaja sa istarske umetničke scene obeležiće ovogodišnji program u Novom Sadu: Koncert, uz vizuelnu instalaciju Braće Sinkauz pod nazivom "105 day of the year" (105. dan u godini) biće upriličen u Studiju M u četvrtak 14. aprila - 105. dana u 2016. godini. Koncert počinje u 21 čas.

Prezentacija Međunarodnog istarskog sajma knjige održaće se u Zavodu za kulturu Vojvodine u petak, 15. aprila u 19 časova. Sajam, koji nosi divan naslov "Sa(n)jam knjige u Istri", predstaviće Magdalena Vodopija, direktorica sajma.

Okrugli sto – "Život s idijotima" i izložba omota albuma i preslušavanje albuma Tribute to KUD Idijoti održaće se u Radio kafeu u petak, 15. aprila u 20 časova. Učestvuju: Nenad Marjanović Dr Fric i Diego Bosusco Ptica iz KUD Idijoti, kao i novinari Petar Janjatović, Vladimir Stakić i Dorijan Vrkljan.

Multimedijalni performans Dragane Sapanjoš, poznate istarsko-italijanske konceptualne umetnice "La cena dei crettini" (Večera kretena) održaće se u Zavodu za kulturu Vojvodine u subotu, 16. aprila u 20 časova.

P. K.

Možda te još zanima:

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

.

Feministkinje ipak ne mrze muškarce

Koliko puta do sada ste čuli da "ove današnje feministkinje mrze muškarce", ili da je "feminizam imao smisla dok su…

.

U novinarstvo se ne ulazi iz interesa, već da društvo bude bolje

Tamara Todorović dobitnica je godišnje nagrade Novosadske novinarske škole "Marina Kovačev" u kategoriji istraživačkog novinarstva. Novinarka Južnih vesti može da…

.

Zum kafica o karijeri istraživača

Ukoliko te interesuje koje preduslove mlada osoba treba da ispuni kako bi se bavila naukom, kako izgleda rad u naučnoj…

.

Volonterski kampovi – prilika da jeftino proputujete svet

Ubedljivo najjeftiniji način da se proputuje svet, ako ste mladi i željni avantura, jesu omladinski volonterski kampovi. Ne samo da…

.

Otvoren poziv za mlade istraživače

Ukoliko si akademski građanin starosti do 30 godina i zainteresovan si za istraživanje javnih politika iz oblasti socijalne zaštite, radnih…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo