...
TRENUTNO17:00 - 18:00Žali se upravi vodovoda

Kultura / Knjiga

Počinje Book Talk konferencija

03.09.2015.

Književna konferencija "Book Talk 2015", do sada najveće regionalno okupljanje pisaca i izdavača u našoj zemlji, počinje danas i traje do subote. Gost O radija bio je začetnik ove ideje, direktor izdavačke kuće Kolor pres grupa Robert Čoban.

.

Prethodnih dana ljudi su veoma pozitivno reagovali na akciju deljenja knjiga u gradskom prevozu. Uslov za dobijanje knjige bio je da već jednu imate u tom momentu u rukama.

"Videli smo da se ta akcija sprovodi u Klužu u Rumuniji, pa smo je mi preuzeli i modifikovali, s tim što su tamo oni koji su imali knjigu dobili besplatnu vožnju autobusom. Kod nas postoji taj problem što neko ima mesečnu kartu, pa bi bio uskraćen za takav poklon pa smo odlučili da ih nagradimo knjigom", otkrio nam je Robert.

To je i uvertira u prvu književnu konferenciju Book Talk koja počinje sutra.

"U petak su prvi, glavni momenti, mnogo panela koji startuju u Galeriji Matice Srpske u 09:45h. Sedam panela ima ukupno, a trudili smo se da tim panelima pokrijemo sve teme koje su goruće. Prvo, kada je reč o izdavačima, njihovom odnosu prema državi, koliko uopšte mogu da opstanu u današnje vreme ekonomske krize i tehnoloških promena. Ostale teme su u vezi sa 'velikim ratom' - jubilejom sto godina od Prvog svetskog rata, i tu imamo stvarno najreprezentativniji sastav: Muharema Bazdulja, Biljanu Srbljanović, Denisa Kuliša, Gorislava Papića i mnoge druge, a biće i panel o tome da li postoji književnost bez političkog stava", najavljuje naš gost.

Svi koji ne budu mogli da prisutvuju Book Talk-u imaju priliku da ga gledaju na live stream-u color.rs/Booktalk2015 i zvanični haštag je #booktalk2015, gde ćete moći da postavljate pitanja putem mreže twitter. Kotizacija za konferenciju se plaća ali za studente je, što posebno pozdravljamo - besplatna uz indeks.

 J.M.

 

Možda te još zanima:

.

Prvi Book Talk pogodio metu

Prva regionalna konferencija o književnosti Book Talk danas je nakon tri dana spustila zavesu. Organizator novosadska Kolor Pres Grupa, uz…

.

Čitanje knjiga u gradskom prevozu

Povodom regionalne književne konferencije "BookTalk2015", koju Color Press Grupa od 3. do 5. septembra organizuje u Novom Sadu, pokrenuta je…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. januara

Možda su praznici prošli, ali događaji u Novom Sadu ne jenjavaju. Za vas smo izdvojili najzanimljivije za ovu nedelju.

.

Doček 7530: Zeniteum i pregršt koncerata

Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru u Novom Sadu će ove godine biti posebno svečan - te večeri će glavni…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. januara

Nadamo se da ste uspeli malo da se odmorite tokom praznika, jer vas ove nedelje očekuje gomila događaja u okviru…

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. januara

Posle dočeka Nove godine sve je utihnulo, pa samim tim nema mnogo događaja. Mi smo za vas izdvojili nekoliko koji…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Žali se upravi vodovoda
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:10 Album nedelje

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo