.
Trenutno
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Kultura / Knjiga

Počinje Book Talk konferencija

03.09.2015.

Književna konferencija "Book Talk 2015", do sada najveće regionalno okupljanje pisaca i izdavača u našoj zemlji, počinje danas i traje do subote. Gost O radija bio je začetnik ove ideje, direktor izdavačke kuće Kolor pres grupa Robert Čoban.

.

Prethodnih dana ljudi su veoma pozitivno reagovali na akciju deljenja knjiga u gradskom prevozu. Uslov za dobijanje knjige bio je da već jednu imate u tom momentu u rukama.

"Videli smo da se ta akcija sprovodi u Klužu u Rumuniji, pa smo je mi preuzeli i modifikovali, s tim što su tamo oni koji su imali knjigu dobili besplatnu vožnju autobusom. Kod nas postoji taj problem što neko ima mesečnu kartu, pa bi bio uskraćen za takav poklon pa smo odlučili da ih nagradimo knjigom", otkrio nam je Robert.

To je i uvertira u prvu književnu konferenciju Book Talk koja počinje sutra.

"U petak su prvi, glavni momenti, mnogo panela koji startuju u Galeriji Matice Srpske u 09:45h. Sedam panela ima ukupno, a trudili smo se da tim panelima pokrijemo sve teme koje su goruće. Prvo, kada je reč o izdavačima, njihovom odnosu prema državi, koliko uopšte mogu da opstanu u današnje vreme ekonomske krize i tehnoloških promena. Ostale teme su u vezi sa 'velikim ratom' - jubilejom sto godina od Prvog svetskog rata, i tu imamo stvarno najreprezentativniji sastav: Muharema Bazdulja, Biljanu Srbljanović, Denisa Kuliša, Gorislava Papića i mnoge druge, a biće i panel o tome da li postoji književnost bez političkog stava", najavljuje naš gost.

Svi koji ne budu mogli da prisutvuju Book Talk-u imaju priliku da ga gledaju na live stream-u color.rs/Booktalk2015 i zvanični haštag je #booktalk2015, gde ćete moći da postavljate pitanja putem mreže twitter. Kotizacija za konferenciju se plaća ali za studente je, što posebno pozdravljamo - besplatna uz indeks.

 J.M.

 

.
Srđan Đurđević, jedan od pokretača knjižare Bulevar Books, novosadske "knjižare koja svira" i urednik njenog muzičkog programa,…
.
Ivan Jegdić, mladi pop muzičar osim što je prošle nedelje izbacio novi singl "Kazaljke", preporučio nam je i knjigu. U pitanju…
.
Na grafite, murale i oglase pored puta smo navikli, a ono što polako ali sigurno preplavljuje naš ali i ostale gradove jesu stikeri,…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?