.
Trenutno
Tehnologija
 Novinari O radija
Kultura

Peter Doherty: Don't wanna die

28.01.2015.

   Pitov veliki fan Sofija dodaje: "Pit se vratio sa rehabilitacije na Tajlandu kao nov čovek, čak i indirektno zahteva da ga od sada zovemo Piter, a ne Pit."

.

   Peter "Pete" Doherty, mega car frikova i verovatno najbitnija stavka bendova The Libertines i Babyshambles, vraća se u mužiku žižu posvetom Amy Winehouse.
   Engleski kantautor, manje poznat kao pisac ili glumac - više kao najproblematičniji sin britanske žute štampe, a najviše kao miljenik buntovnika mlađih generacija, prividno je spustio loptu dodatkom svojoj solo karijeri.
Numeru neobičnog naziva "Flags Of The Old Regime" (Zastave starog režima) objavljuje Walk Tall Recordings u ponedeljak, 9. marta. 
   Singl je napisao sam Peter o i u čast prijateljici Ejmi Vajnhaus, a objavljan je kao pomoć Amy Winehouse Fondaciji, koja će primiti sav prihod od profita. Ova fondacija radi na sprečavanju pogubnog uticaja droge i alkohola na mlade. Za cilj imaju podržavanje, informisanje i inspirisanje ranjivih i ugroženih mladih kojima je neophodna podrška da bi dostigli svoj puni potencijal. 

(Za više informacija posetite : http://www.amywinehousefoundation.org)

   Konceptualno: Pesma "Zastave starog režima" će se moći čuti i na starom, dobrom vinilu i kao i kad se digitalno preuzme s neta. Produkciju potpisuje Stephen Street, a najveću podršku Doertiju daje Drew McConnell (iz Babyshambles i Helsinki) na basu, dok Jamie Morrison svira bubnjeve, Stephen Large - klavijature, a Stephen Street - akustičnu gitaru i udaraljke. 
   Gudače je aranžirao John Metcalfe iz skoro prastarog mančesterskog benda Durutti Column. Novi singl Pitera Doertija već možete čuti i na O radiju. 

   Sale XLX

.
Studentski kulturni centar Novi Sad poziva umetnike i organizacije da učestvuju na konkursu za međunarodnu koprodukciju pozorišne…
.
Neprestano istraživajući muzičke žanrove i domete u ovoj oblasti, mladi novosadski muzičar Luka Mejdžor (Luka Major) realizovao…
.
Za kraj juna, od svega po malo! 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?