...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Peter Doherty: Don't wanna die

28.01.2015.

   Pitov veliki fan Sofija dodaje: "Pit se vratio sa rehabilitacije na Tajlandu kao nov čovek, čak i indirektno zahteva da ga od sada zovemo Piter, a ne Pit."

.

   Peter "Pete" Doherty, mega car frikova i verovatno najbitnija stavka bendova The Libertines i Babyshambles, vraća se u mužiku žižu posvetom Amy Winehouse.
   Engleski kantautor, manje poznat kao pisac ili glumac - više kao najproblematičniji sin britanske žute štampe, a najviše kao miljenik buntovnika mlađih generacija, prividno je spustio loptu dodatkom svojoj solo karijeri.
Numeru neobičnog naziva "Flags Of The Old Regime" (Zastave starog režima) objavljuje Walk Tall Recordings u ponedeljak, 9. marta. 
   Singl je napisao sam Peter o i u čast prijateljici Ejmi Vajnhaus, a objavljan je kao pomoć Amy Winehouse Fondaciji, koja će primiti sav prihod od profita. Ova fondacija radi na sprečavanju pogubnog uticaja droge i alkohola na mlade. Za cilj imaju podržavanje, informisanje i inspirisanje ranjivih i ugroženih mladih kojima je neophodna podrška da bi dostigli svoj puni potencijal. 

(Za više informacija posetite : http://www.amywinehousefoundation.org)

   Konceptualno: Pesma "Zastave starog režima" će se moći čuti i na starom, dobrom vinilu i kao i kad se digitalno preuzme s neta. Produkciju potpisuje Stephen Street, a najveću podršku Doertiju daje Drew McConnell (iz Babyshambles i Helsinki) na basu, dok Jamie Morrison svira bubnjeve, Stephen Large - klavijature, a Stephen Street - akustičnu gitaru i udaraljke. 
   Gudače je aranžirao John Metcalfe iz skoro prastarog mančesterskog benda Durutti Column. Novi singl Pitera Doertija već možete čuti i na O radiju. 

   Sale XLX

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Četrdeset dana"

Mladi pisac Danilo Todorović preporučio nam je knjigu svog kolege iz Smedereva Uroša Timića koji je pažnju ljubitelja fantastike privukao…

.

Sa kulturom kod kuće

Jutjub kanal Kulturnog centra Novog Sada je zvanična platforma ove institucije koja ima za cilj edukaciju i decentralizaciju kulture. Na…

.

The Outsider: priča o najgorim detinjim strahovima

Kada smo bili mali plašili su nas Babarogom. Ako ne budemo dobri, doći će Babaroga i pojesti nas, govorili su.…

.

Vredi pročitati "Zagrepčanku"

Novosadski biciklista Nikola Nikić svojim dvotočkašem proputovao je i doživeo mnogo zemalja i predela. Na putovanjima često čita knjige, a…

.

Književnost živi na Instagramu

Kulturna stanica Eđšeg i Prerazmišljavanje su tokom aprila počeli sa organizacijom ciklusa književnih večeri na Instagramu pod nazivom "Oko(m) knjige".

.

Booksmart: štreberluk i priključenija

Ne tako davno, publika je morala da se zabrine kakve joj Holivud filmove o odrastanju plasira. Bilo da smo gledali…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo