...
TRENUTNO16:00 - 17:00IN teen

Kultura

Peter Doherty: Don't wanna die

28.01.2015.

   Pitov veliki fan Sofija dodaje: "Pit se vratio sa rehabilitacije na Tajlandu kao nov čovek, čak i indirektno zahteva da ga od sada zovemo Piter, a ne Pit."

.

   Peter "Pete" Doherty, mega car frikova i verovatno najbitnija stavka bendova The Libertines i Babyshambles, vraća se u mužiku žižu posvetom Amy Winehouse.
   Engleski kantautor, manje poznat kao pisac ili glumac - više kao najproblematičniji sin britanske žute štampe, a najviše kao miljenik buntovnika mlađih generacija, prividno je spustio loptu dodatkom svojoj solo karijeri.
Numeru neobičnog naziva "Flags Of The Old Regime" (Zastave starog režima) objavljuje Walk Tall Recordings u ponedeljak, 9. marta. 
   Singl je napisao sam Peter o i u čast prijateljici Ejmi Vajnhaus, a objavljan je kao pomoć Amy Winehouse Fondaciji, koja će primiti sav prihod od profita. Ova fondacija radi na sprečavanju pogubnog uticaja droge i alkohola na mlade. Za cilj imaju podržavanje, informisanje i inspirisanje ranjivih i ugroženih mladih kojima je neophodna podrška da bi dostigli svoj puni potencijal. 

(Za više informacija posetite : http://www.amywinehousefoundation.org)

   Konceptualno: Pesma "Zastave starog režima" će se moći čuti i na starom, dobrom vinilu i kao i kad se digitalno preuzme s neta. Produkciju potpisuje Stephen Street, a najveću podršku Doertiju daje Drew McConnell (iz Babyshambles i Helsinki) na basu, dok Jamie Morrison svira bubnjeve, Stephen Large - klavijature, a Stephen Street - akustičnu gitaru i udaraljke. 
   Gudače je aranžirao John Metcalfe iz skoro prastarog mančesterskog benda Durutti Column. Novi singl Pitera Doertija već možete čuti i na O radiju. 

   Sale XLX

Možda te još zanima:

.

Sex education: Baklja za teranje mraka zatucanosti

Žanr: komedija Režija: Lori Nan Stars: Asa Baterfild, Džilian Anderson, Nkuti Gatva, Ema Mekej

.

Pričajmo o filmu

U moru mejnstrim sadržaja na Jutjubu, pre nekoliko meseci pojavio se i kanal koji odudara od takvog sadržaja. Student srpskog…

.

Vredi pročitati: "Film i filozofija"

Branislav Aleksić, student srpske književnosti i osnivač jutjub kanala Filmadžija koji se bavi filmskim recenzijama, preporučio nam je knjigu Dominika…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Grad u kome i dalje živi pank

Hrvatski grad Rijeka, uz irski Galvej, ove godine nosi titulu Evropske prestonice kulture. Novosadska novinarka Milana Milovanov bila je na nedavnoj…

.

Atila Antal: Povezane vizije

Nakon završenih studija režije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i mastera u Beogradu, Atila Antal uskoro brani svoju doktorsku…

  • 14:00 Bluegrass
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 IN teen
  • 17:00 Popodne na O radiju
  • 18:00 Za i protiv

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo