...
TRENUTNO16:00 - 21:00Music mix by Anja

Kultura

"Pasaž fest" oživljava Prolaz Milana Mladenovića

29.08.2023.

Drugi "Pasaž fest" počinje u četvrtak 31. avgusta i trajaće tri dana, a održava se u Prolazu Milana Mladenovića u Novom Sadu. U programu nas nas očekuju brojne izložbe, performansi, tribine i dobra muzika.

.

Darija Dragojlović iz organizacije festivala za Oradio najavljuje da nas na otvaranju čeka Vojvođanski kamerni ansambl, koji će sa DJ-jem i članovima Led Arta izvesti performans.

"Pored toga, otvorićemo novi mural u pasažu, što je naš doprinos opremanju prolaza, tako da i posle festivala tu ostane nešto lepo. Otvorićemo izložbu kolektiva 'Matrijaršija' u Šok koridoru, a tu je i izložba keramičkog studija 'Momo' iz Rusije. Oni će po skrivenim delovima pasaža postaviti delove izložbe ’Pingvini posmatraju’ koji će biti interaktivni", kaže Darija.

"Pasaž fest" nastao je kao rezultat dugogodišnje saradnje Sterijinog pozorja i nekadašnje Art klinike. Ta saradnja i projekti, poput "Šok koridor galerije", prerasli su u festival sa ciljem da se ukaže na propadanje i neiskorištenost javnih prostora, kao što je Prolaz Milana Mladenovića. U projekat su uključeni svi stanari pasaža, kafići i privredni subjekti.

Ove godine, skoro sav program se dešava na otvorenom. Festival se održava pod sloganom "Otvoren za sve!", prostori kafića se pretvaraju u galerije, publika postaju gosti kafića i obrnuto - gosti kafića postaju umetnička publika.

pasazfotke2 jpg

Darija kaže da će drugog dana festivala posetioci moći da čuju raspravu o Sterijinom pozorju na kojoj će učestvovati Miroslav Radonjić, Andrea Kargačin i Teodora Jonuzović.

"Imaćemo i otvaranje mobilne izložbe grupe 'Jednostavno rečeno' koja se bavi istraživanjem kulturne baštine koju su obezbeđivale organizacije sa periferija. U ovom slučaju pričaće o doprinosu FAP-a iz Priboja", kaže Darija.

Tokom festivala, između ostalog, publika će moći da pogleda monodramu "Žena iz Porto Pima". U pitanju je dramatizacija po pričama Antonija Tabukija, a igra Jugoslav Krajnov. Za kraj festivala ostavljen je muzički performans koji će izvesti Marijan i ŽEŽE. Nastup je ambijentalnog karaktera i počinje u 21 čas.

Svi programi su besplatni, a kompletan program i satnicu možete pronaći na društvenim mrežama organizacija koje učestvuju u kreiranju festivala

P. K.

foto: Pasaž fest

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Multimedijalni pasaž različitog sadržaja

Prvo veče Pasaž festa oživelo je prolaz u Zmaj Jovinoj 22. Sinergija postojećeg života pasaža i ljudi koji u njemu…

.

Pasaž fest reflektuje stvaranje u zajednici

Drugi Pasaž fest počinje večeras. Oživljavanje prolaza u Zmaj Jovinoj 22 posetiocima će pružiti različite multimedijalne sadržaje, ali i pomoći…

.

Pasaž fest počinje 31. avgusta

Još jedan interesantan letnji festival u Novom Sadu desiće se uskoro. U pitanju je drugi “Pasaž fest" nastao 2022.godine saradnjom…

.

Da li smo u mreži ako smo na mreži?

Ubrzani tehnološki razvoj uslovio je niz pogodnosti koje koristimo na ličnom i poslovnom planu. Danas, u par sekundi možete saznati…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. novembra

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, za svakog po nešto.

.

Mlad čovek treba da prihvati sebe i bude svoj

Retko se mladim umetnicima pruža prilika da predstave svoje stvaralaštvo u obliku kojem žele i produkcijskim normama koje su neophodne.…

  • 14:00 Dnevna soba
  • 15:00 Superoperater
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo