...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Kultura

Otvoren Gradić fest, Podgrađe pozornica

31.08.2018.

Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je u četvrtak svečanom povorkom koja je u 20 časova krenula sa Trga slobode. Više hiljada građana je sa učesnicima festivala u koloni, koju su predvodili italijanski orkestar limenih duvača Bandakadabra, Orquestra Creativa iz Portugala i novosadska Sambansa, prošetalo do Beogradske kapije.

.

U 21h ispred Beogradske kapije nastupio je pijanista i kompozitor iz Katalonije David Moreno. Koncertni klavir lebdeo je iznad pozornice, a Moreno je svojom tačkom Flota Dos uspeo da izazove nedoumicu među publikom koja se pitala da li je to što gleda i sluša koncert, lutkarsko pozorište ili kaleidoskop. Dok je Moreno svirao, klavir se pretvorio u bioskopsko platno, ali i u kutiju u kojoj je zarobljena balerina.

povorka3 jpg

Punktovi na kojima će biti održani programi Gradić festa nešto su drugačiji nego prošle godine zbog renoviranja fasada u Podgrađu. Glavna bina se nalazi u šancu iza Beogradske kapije, dok je manja bina neposredno ispred Kapije. Ostali punktovi nalaze se u Štrosmajerovoj i Beogradskoj ulici, a deo programa odvijaće se i u novootvorenom kreativnom centru PROSTOR Umetničke asocijacije Inbox.

povorka1 jpg

U petak nas očekuje mnoštvo sadržaja na različitim lokacijama u podgrađu.  

"Na punktu u Beogradskoj ulici očekuje vas Bandacadabra, zatim Zeroelektrodrum, momak koji svira elektronsku muziku bez i jednog elektronskog instrumenta, odnosno, uređaja.  A na maloj bini od 19h moći ćete da pogledate predstavu "Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi" Reflektor teatra, nakon njih nastupiće Monohrom, Ana Avramov, Rogi i Petra und der Wolf", izdvojila je iz programa PR festivala Lea Kotlica. 

I u subotu nas očekuje mnogo zanimljivih nastupa na Gradić festu , a Lea je istakla jedan poseban. 

"U Subotu na glavnoj bini nastupa francuski bend The Wackids koji će izvesti sve najveće hitove svih najvećih bendova koje ste ikada čuli ali na vrlo zanimljiv i simpatičan način. Oni izvode se te pesme na dečijim instrumentima, na setu Hello Kitty bubnjeva i drugim raznobojnim dečijim instrumentima tako da to ne smete nikako da propustite".

The Wackids nastupaju na glavnoj bini u subotu, 1. septembra u 21:30h. Osim toga u subotu možete pogledati predtavu Muškarčine, odslušati svirku Vedran Ferizović tria, Sane Garić, Ljubičica i mnogih drugih.

mapa jpg

Novina festivala je bioskop na početku Štrosmajerove ulice, sa selekcijom dokumentarnih filmova i kratkog metra. Raznovrstan program pripremili su i partneri Festivala uličnih svirača, udruženja UGRIP i Suburbium, platforma Fruškać, SKC NS i pozorišna trupa Reflektor iz Beograda.

Program festivala, sa detaljnom satnicom i mapom svih dešavanja u Gradiću, biće dostupan posetiocima na info pultu u Beogradskoj ulici, ali i na sajtu festivala.

Alma Kovčić

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo