.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Kultura

O radio učesnik prve radio bitke u Evropi

09.02.2015.

O radio će u nedelju 15. februara, u 20 časova, učestvovati u programu "Radio Battle" a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

.

   Radio-televizijska stanica RAI, radio 2, pokrenula je ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica, u kojem će se "voditi bitka za slušaoce". Sledeći evropske vrednosti, Radio Televizija Vojvodine, sa armijom O radija, biće učesnik prve "radio bitke" u Evropi. 

   O radio će svoj sadržaj predstaviti u nedelju 15. februara, u 20 časova, a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

   Takmičenje će trajati sat vremena, a u tom periodu di-džejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Slušaoci širom Evrope moći će da glasaju isključivo putem tvitera, uz haštag #radiobattleRS, za pesmu koja im se više dopadne. Komandanti O armije biće voditeljski dvojac Aleksandar Mladenović i Sofija Balać.

   Sudije i kontrolori biće u domaćinskom studiju u Milanu, odakle će Filipo Solibelo, komunicirati sa takmičarima, a ceo program biće na engleskom jeziku.

   Ovo takmičenje traje ukupno četiri sedmice, a osim Rai2 i O radija, takmičiće se i drugih osam radio stanica iz razliciztih delova Evrope. Bitka je počela 8. februara, a u prvoj zajedničkoj emisiji učetvovali su nemački WDR radio i estonski R2.

   Pobednik ovog jedinstvenog događaja učestvovaće u finalnom programu koji će biti održan u Milanu, u okviru evropske konferencije "RadioDays Europe".

   "Neka O radio pobedi"  #radiobattleRS

.
Deo produkcijskog dua Tapan, Nebojša Bogdanović (Schwabe) za ovu nedelju nam je preporučio "Blizanačku trilogiju" Agote Kristof.…
.
Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!
.
Tokom Gradić festa, od 28. do 30. avgusta, biće održan Producentski forum koji će na tribinama i radionicama okupiti eksperte…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?