...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

O radio učesnik prve radio bitke u Evropi

09.02.2015.

O radio će u nedelju 15. februara, u 20 časova, učestvovati u programu "Radio Battle" a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

.

   Radio-televizijska stanica RAI, radio 2, pokrenula je ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica, u kojem će se "voditi bitka za slušaoce". Sledeći evropske vrednosti, Radio Televizija Vojvodine, sa armijom O radija, biće učesnik prve "radio bitke" u Evropi. 

   O radio će svoj sadržaj predstaviti u nedelju 15. februara, u 20 časova, a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

   Takmičenje će trajati sat vremena, a u tom periodu di-džejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Slušaoci širom Evrope moći će da glasaju isključivo putem tvitera, uz haštag #radiobattleRS, za pesmu koja im se više dopadne. Komandanti O armije biće voditeljski dvojac Aleksandar Mladenović i Sofija Balać.

   Sudije i kontrolori biće u domaćinskom studiju u Milanu, odakle će Filipo Solibelo, komunicirati sa takmičarima, a ceo program biće na engleskom jeziku.

   Ovo takmičenje traje ukupno četiri sedmice, a osim Rai2 i O radija, takmičiće se i drugih osam radio stanica iz razliciztih delova Evrope. Bitka je počela 8. februara, a u prvoj zajedničkoj emisiji učetvovali su nemački WDR radio i estonski R2.

   Pobednik ovog jedinstvenog događaja učestvovaće u finalnom programu koji će biti održan u Milanu, u okviru evropske konferencije "RadioDays Europe".

   "Neka O radio pobedi"  #radiobattleRS

Možda te još zanima:

.

Bolonjeze od juče

Ako kažemo da su u pitanju špageti bolonjeze, verovatno ćemo slagati, tako da ostajemo pri imenu pašta šuta.

.

Onlajn nasilje je svakodnevna pojava

Širenje glasina i etiketiranje već dosta dugo su neugodan i izazovan aspekt života maltene svake mlade osobe, a sveprisutnost pametnih…

.

I koja je uopšte poenta lajka?

Instagram želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj,…

.

Aplikacije pomažu u borbi s depresijom

Desetog oktobra obeležen je Dan mentalnog zdravlja. Tog dana podsetili smo se podatka da u Srbiji godišnje oko 1.500 osoba…

.

Kakva je stvarna moć onlajn peticija?

Veliki broj ljudi oseća se važno ili korisno nakon što učestvuje u nekoj onlajn kampanji ili akciji. Minimalne donacije ili…

.

Vredi pročitati: Oproštaj sanjara od devete zemlje

Knjigu Nobelovca Petera Handkea za ovu nedelju preporučuje Žikica Milošević urednik The Economist i Hello Travel magazina, ali i frontmen…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo