...
TRENUTNO14:00 - 15:00Škripa

Kultura

O radio učesnik prve radio bitke u Evropi

09.02.2015.

O radio će u nedelju 15. februara, u 20 časova, učestvovati u programu "Radio Battle" a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

.

   Radio-televizijska stanica RAI, radio 2, pokrenula je ideju o zajedničkom radijskom programu evropskih radio stanica, u kojem će se "voditi bitka za slušaoce". Sledeći evropske vrednosti, Radio Televizija Vojvodine, sa armijom O radija, biće učesnik prve "radio bitke" u Evropi. 

   O radio će svoj sadržaj predstaviti u nedelju 15. februara, u 20 časova, a publika će pored striminga na portalu www.oradio.rs, moći da uživa u prenosu i na frekvenciji Prvog programa Radio Novog Sada.

   Takmičenje će trajati sat vremena, a u tom periodu di-džejevi će emitovati muziku iz svoje zemlje. Slušaoci širom Evrope moći će da glasaju isključivo putem tvitera, uz haštag #radiobattleRS, za pesmu koja im se više dopadne. Komandanti O armije biće voditeljski dvojac Aleksandar Mladenović i Sofija Balać.

   Sudije i kontrolori biće u domaćinskom studiju u Milanu, odakle će Filipo Solibelo, komunicirati sa takmičarima, a ceo program biće na engleskom jeziku.

   Ovo takmičenje traje ukupno četiri sedmice, a osim Rai2 i O radija, takmičiće se i drugih osam radio stanica iz razliciztih delova Evrope. Bitka je počela 8. februara, a u prvoj zajedničkoj emisiji učetvovali su nemački WDR radio i estonski R2.

   Pobednik ovog jedinstvenog događaja učestvovaće u finalnom programu koji će biti održan u Milanu, u okviru evropske konferencije "RadioDays Europe".

   "Neka O radio pobedi"  #radiobattleRS

Možda te još zanima:

.

Jedna Komuna za sve

Da li se i vama čini da u poslednje vreme mala preduzeća imaju tendenciju da privuku druga mala preduzeća, stvarajući…

.

Kezz: Kvalitet vremenom ispliva

Tamaru Ristić Kezz dosad ste sigurno upamtili po glasu i energiji. Pre nekoliko godina započela je svoj muzički put, oduševljavajući publiku…

.

Elektronska koža koja rekreira osećaj dodira

Naučnici iz Singapura su napravili elektronsku kožu koja može da se koristi na robotima i pirotetičkim pomagalima. Njena specifičnost je…

.

Viber nudi nove opcije

Viber će od sada omogućiti svojim korisnicima da automatski filtriraju poruke i odlučuju ko ih može dodavati u grupe, pored…

.

Tviter ograničava broj odgovora na tvitove

Tviter od sada ima mogućnost ograničenja broja ljudi koji mogu da odgovore na tvitove.

.

Postani čuvar prašume

Ako ste veliki ljubitelj prirode, jedna od želja u bucket listi vam je da posetite prašume, onda je sajt Save…

  • 12:00 Leto na O radiju
  • 13:20 Gost O radija
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo