...
TRENUTNO17:00 - 18:00Za i protiv

Kultura

Novosadska kultura sećanja u Radio cafeu

23.05.2019.

Treća "Novosadska kultura sećanja" biće održana večeras (četvrtak, 23. maj) u Radio cafeu, sa početkom u 19 časova.

.

Pesme legendarnih novosadskih bendova, kao što su Vojvođanski bluz bend, Sing Sing Singersi, La Strada, Pekinška Patka, Laboratorija zvuka, izvodiće bendovi Šinobusi i Monohrom, koji će, osim obrada, svirati i svoje autorske numere.

Za razliku od prethodnih godina, organizatori događaja, Fondacija "Čuvarkuća" uz podršku Radija 021, pripremili su nešto širi program.

Ovogodišnja "Novosadska kultura sećanja" počeće projekcijom kratkog filma Željka Mandića sa kultnim novosadskim umetnikom Brankom Andrićem Andrlom u glavnoj ulozi. Nakon toga će biti otvorena izložba fotografija novosadskih rokera, u kojoj su zastupljeni bendovi sa početaka rok i pank scene u Novom Sadu, ali i bendovi koji danas stvaraju.

Izložba će biti stalni deo Radio cafea, a ideja je da se vremenom proširuje, čuvajući sećanje na one koji su stvarali i stvaraju drugačiju istoriju grada. 

"Novosadska kultura sećanja" nastala je 2017. godine sa idejom da se oda počast svim novosadskim rok muzičarima koji su ostavili traga u gradu, a koji više nisu među živima.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Za i protiv
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo