...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 9. do 15. decembra

09.12.2019.

Decembarski petak 13. baksuzan je samo zbog slatkih muka od velikog izbora gde otići te večeri. Do petka, čekirajte ono što mu prethodi, pregršt žurki i promocija!

.

Ponedeljak, 9. decembar

SOS Ženski Centar u saradnji sa Kulturni Centar LAB vam nudi mali uvid u svakodnevnicu žena sa iskustvom nasilja. Početak je u 20 časova.

Promocija nove pesničke knjige Julije Kapornjai biće održana u Bulevar buksu od 19 časova. Pesnikinja je do sada objavila dve poetske zbirke u izdanju Brankovog kola ("Živi čvor" i  "Belo sunce") a povremeno piše kratke priče i književne prikaze. Nova knjiga pesama "Iz kapi mora" objavljena je u izdanju izdavačke kuće Gramatik. O knjizi će govoriti Maja Belegišanin i Dunja Bojčić, a razgovor će moderirati novosadska glumica Nataša Petrović Đurendić.

Utorak, 10. decembar

Zimsko izdanje Ride in Bioskopa biće održano u Kulturnoj stanici Eđšeg, od 19 časova. Dođite biciklima, peške, na trotinetima, kako god želite. Povedite i svog psa, jer nas očekuje i razgovor sa Izabelom Begović, diplomiranom psihološkinjom koja se bavi poremećajima pasa u centru za pse Doghouse.

Predstavljanje knjige "Pop književnost" autora Muharema Bazdulja biće održano u Zenitu od 20 časova. U programu učestvuju autor i Tamara Mitrović iz Doma kulture Studentski grad, Novi Beograd.

Sreda, 11. decembar

Promocija tradicionalnog Liceulice kalendara #podrškajevažna biće održana u Zenitu, od 20 časova. Liceulice je pripremilo tradicionalni kalendar #podrskajevazna. Pozvali su Yugwave tim, saradnike magazina Liceulice i Belgrade Less Ordinary, da svojim ilustracijama daju doprinos nameri da se i na ovaj način osnaže prodavci magazina kao i celokupan Liceulice program.

Udruženje "Free Space" u saradnji sa Reflektor teatrom, pokrenulo je projekat "PričaMoO..." koji će se realizovati u Domu kulture. Ovim projektom žele da inspirišu srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstave "Smrt Fašizmu! O Ribarima i Slobodi", kao i da budu učesnici tribina "Heroji i heroine ovde i sad". Cena ulaznice u pretprodaji je 800, na dan igranja 1. 000 dinara. Za studente i srednjoškolce cena ulaznice je 500 dinara.

Četvrtak, 12. decembar

Novosadska promocija zbirke poezije "Kada kamen poleti" Damira Nedića biće održana u CK13 sa početkom od 19 časova. "Kada kamen poleti" je treća pesnička knjiga Damira Nedića, izašla nedavno u izdanju Ustanove kulture "Koraci" iz Kragujevca.

Jazz Jam Session održaće se u KC Labu sa početkom u 21 čas. Ulaz 150 dinara.

Predstavljanje knjige poezije Branislava Živanovića "Pesma galiota" biće održana od 19 časova. Pored autora u programu će učestvovati Nikola Marinković, Milomir Gavrilović i Stevan Bradić.

Petak, 13. decembar

Mirza Radžepagić (gitara) i Daniel More (kontrabas) će izvesti improvizovan koncert u flamenko/makam stilu baziran na interkulturalnoj razmeni i imaginaciji u CK13 sa početkom u 16.30 časova.

Quasarborn, Dagon i Sigma Epsilon nastupiće u CK13 od 21 čas. Quasarborn je jedan od vodećih bendova na našoj treš metal sceni, a u Novi Sad dolazi povodom promovisanja drugog albuma "A Pill Hard To Swallow", koji u januaru i zvanično izlazi. Dagon, koji drugi put nastupa u svom gradu od osnivanja, novosadskoj publici odsviraće album prvenac. Sigma Epsilon je nastao kao projekat, a ovom prilikom promoviše aktuelni EP "Svi putevi vode do smrti". Ulaz 300 dinara.

Još jedan Guilty pleasure očekuje nas u domu b-612. Ulaz 200 dinara, a nakon 23 čas je 300 dinara.

Ekipa Yugo wav-a pravi još jednu žurku u KC Labu sa početkom u 21čas. Receptura već poznata: zabavljamo se uz yu synth i disco uz projekcije na platnu. Ulaz je 300 dinara.

U Bulevar Booksu, Consecration će promovisati svoj šesti studijski album 'Plava laguna', a očekuje vas i izbor pesama sa prethodnih antologijskih ostvarenja. Ulaz na koncert je 600 dinara u pretprodaji, 800 na dan koncerta, kao podrška izvođačima, autorstvu i nezavisnoj muzičkoj sceni. Početak je u 21.30 čas.

Promocija knjige S one bande moje gore i njenog nastavka biće održana u Zenitu od 19 časova. Učesnici promocije su Snežana Marković koja će čitati odlomke, autor Jasenka Lalović i moderatorka Jasmina Milović.

Straight Jackin dolazi u Gerilu, po prvi put. Pre njihovog nastupa, muziku za zagrevanje će vam vrteti Borko a.k.a. Banzae iz sastava Madred. Početak je u 22.30 časova, karte možete nabaviti u Gerili po ceni od 400 dinara.

Subota, 14. decembar

CK13 i Crime:Scene organizuju prvi po redu DARK FEST - mini festival mračne elektronike i teških gitara. Početak u 20 časova, a ulaz je 300 dinara nakon 21 čas.

Ako ste ljubitelj fotografije i ako još uvek koristite klasični fotoaparat "na film" onda je 24h novosadski fotomaraton pravi izazov za vas. Ove godine, #filmfotoklub organizuje (analogni) 24h novosadski fotomaraton i realizovaće se u saradnji sa Kulturnim centrom LAB. Cilj ovog maratona je da promoviše klasičnu fotografiju, tj analognu fotografiju kako se ona danas često naziva. Samim tim, na maratonu nije moguće učestvovati korišćenjem digitalne fotoopreme. Početak u 12  časova.

OPENS poklon koncert, koji će biti održan od 20 časova u velikoj dvorani SPENS-a u Novom Sadu. Uz Dubiozu kolektiv nastupiće i britanski producentski dvojac One Bit. Na koncertu organizovanom u ime proslave godine titule Omladinske prestonice Evrope do ranih jutarnjih sati nastupiće i Bojana Vunturišević, Sara Jo, beogradski dvojac Divolly & Markward, kao i novosadski roots-reggae KILLO KILLO banda.

Bend Seine, desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca, nastupiće u Bulevar buksu od 21.30 čas. Ulaz na koncert je 400 dinara

Nedelja, 15. decembar

DJ Strana Muzika, poznatiji domaćoj publici kao Lag, ovom prilikom puštaće vam ne-tehno muzike iz svoje privatne kolekcije ploča i digitalnih fajlova. Ulaz je 150 dinara, a početak je u 20 časova.

Jubilarna 10. novosadska razmena knjiga biće održana u Kulturnoj stanici Eđšeg, od 14 do 20 časova. Ulaz je, kao i uvek, besplatan.

Raša Nestorović & Nemanja Živanović nastupiće u Gerili od 20 časova.  Oni su dva sada već poznata komičara koji svakim svojim nastupom kupe simpatije i šire svoju publiku. Karte su dostupne u Gerili, po ceni od 300 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo