.
Trenutno
Music mix by Marko
 Marko Balać
Kultura

Nedeljni vodič od 8. do 14. jula

08.07.2019.

Vrlo je diskutabilno ko će posle četiri dana festivala i ovolikog sunca imati snage da negde izađe, ali čisto da znate da imate gde! Nije baš velik izbor, al nađe se ponešto.

.

Ponedeljak, 8. jul

Verujemo da dan posle Exita nikome nsu potrebni događaji ponedeljkom. Odmor!

Utorak, 9. jul

Jovo Bakić posetiće knjižaru Bulevar books. U pitanju je razgovor o novoj knjizi "Evropska krajnja desnica". Uznemirujuća studija o prošlosti i pretnjama zajedničkoj evropskoj budućnosti. Sve o evropskom fašizmu, populizmu, rasizmu, o pogubnosti onog što raste! Kome su sada potrebni autoritarnost, nacionalizam, ksenofobija? Kako i zašto je reč fašizam postala neizostavna u našem svakodnevnom životu? Početak je u 19 časova.

Slikovita psiha XI i Srđan Mutlak u Kulturnom centru Lab. Emocionalna nepismenost muškaraca - stvarna ili posledična nekompetentnost? Kakve indirektne zabrane su muškarci zadobili u modernom dijalogu a da ih možda nisu ni svesni? Kako adekvatno ukazati na osnaženje emocionalne pismenosti a pritom izbeći svima nama dobro poznate momente ostrašćenosti? Da li mnogi pogrešno tumače moderne stavove protiv nasilništva i zabranjuju muškarcima da osećaju osnovne emocije poput ljutnje i besa? Saznajte od 18 časova.

Sreda, 10. jul

Događaj "Poezijom za bolji svet" biće održan u Kulturnom centru Lab. U potrazi za smislom u svojim životima ekipa se okreće umetnosti, poeziji i samoizražaju. "Poezijom za bolji svet" ima za cilj da ponudi prostor gde se smisao traži. Gde se smisao pronalazi i gde se ljubav i poezija mešaju sa konkretnim merama u kojima pomažemo ljudima. Ljudi su krhki i slabi ali neretko otvoreni za pomoć slabijima. Početak u 21.

Petak, 12. jul

Još jedna Guilty pleasure žurka čeka vas u Domu b612. Ako se i vi topite na ovih 70 stepeni napolju, imate, sad vam se već čini, perpetualnu glavobolju na koju sigurno ne utiče to što se svaki drugi dan (*khm* svaki dan) budite u tri popodne i ne možete da zagrlite prijatelje, ne samo zato što ste lepljivi, već i zato što su odlepršali na more, a vi ste osuđeni na eventualno izležavanje na Štrandu, banite da se žalimo jedni drugima dok igramo uz večne summer hitove, poručuje ekipa iz Doma. Početak je u 21, a ulaz je do 23 sata 200 dinara, a nakon toga 300.

Muzički bioskop Talk Talk biće održan u CK13Bend je prošao razvojni put od pop zvuka Novog romantizma pa sve do eksperimentalnijih izleta na poslednja dva albuma zbog čega se smatraju jednim od začetnika post rok žanra.  O kom god periodu benda da je reč, muziku Talk Talk karakteriše promišljen pristup muzici koja se može sažeti u Holisovoj izjavi: "Pre nego što odsvirate dve note, naučite kako da svirate jednu notu. I nemojte svirati tu notu, osim ako nemate razlog za to." Ovom prilikom gledaćete nastup benda sa džez festivala u Montreu iz 1986. godine. Početak je u 21.

Subota, 13. jul

Dark party čeka vas u Domu b612. Nezaboravan party koji jednostavno mora da se ponovlja i traje već 12 godina. Ovaj put mračni tonovi i 80s special žurke. Biće oržana u dvorištu kluba. Samo stari 80s bendovi vs. moderni bendovi koji neguju 80s estetiku. Spremite se za skakutanje. Početak je u 21, a ulaz 200 dinara.

Nedelja, 14. jul

Sutra je ponedeljak, iskulirajte. :)

.
Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali uživo, ali ste…
.
Ekipa portala "Hoću u pozorište" odlučila je da pozorište malo više približi mladim ljudima, naročito srednjoškolcima. U pitanju…
.
Međunarodni festival "Prosefest" možete posetiti i ove godine od 23. do 28. septembra u Kulturnom centru Novog Sada gde će vas…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?