...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 5. do 11. avgusta

03.08.2019.

Ko kaže da preko leta nema odličnih događaja?

.

Ponedeljak, 5. avgust

Projekat Polifonija – Nepoznata Ukrajina biće održan u Kulturnoj stanici Eđšeg. Cilj ovog projekta je istraživanje, očuvanje i prezentovanje muzičkog folklora sela Ukrajine. Uz to, beleženjem neverovatnih kulturnih bogatstava ukrajinskih sela, korišćenjem vrhunske tehnologije, njihov prioritet je da učine svoje bogato nasleđe dostupnim modernom društvu. S obzirom na dugu istoriju naroda sa tog prostora, to nasleđe koje je gomilano vekovima je sada konačno dostupno u organizovanoj formi. Početak je u 19 časova.

Otvaranje izložbe radova Marine Milev biće održano u Kulturnom centru Novog Sada. Marina je rođena 1982. godine u Boru. Završila je Višu školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu. Bavi se slikarstvom, ilustracijom i grafičkim dizajnom. Živi u Boru. Otvaranje izložbe počinje u 19 časova.

U okviru leta na Brod teatru, očekuje vas film D.O.A. To je američki film iz 1949. godine, koji je režirao Rudolf Mate. Edmond O'Brajen tumači lik Frenka Bigeloua, knjigovođe koji je otrovan i ima samo 24 sata pre nego što ga smrtonosni otrov ubije. Odlučan da pronađe svog ubicu, Frenk, uz pomoć svoje pomoćnice i devojke Pole, počinje da analizira svoje prethodne korake. Dok frenetično pokušava da razobliči misteriju svoje nastupajuće propasti, njuškanje ga dovodi do grupe korumpiranih biznismena i još jednog ubistva. Film počinje u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Utorak, 6. avgust

Francuski letnji bioskop čeka vas na Brod teatru, uz film "Javna ličnost". Nekadašnja zvezda malih ekrana, Kastro, živi od stare slave i bavi se voditeljstvom. Vozač ga odvozi na žurku povodom useljenja njegove producentkinje i dugogodišnje prijateljice Natali, koja je kupila prelepu kuću nadomak Pariza. Njena sestra, Elen, ujedno Kastrova bivša žena, takođe je pozvana na proslavu. Kad su bili mladi, delili su iste ideale, ali je uspeh učinio Kastra pragmatičnijim (i ciničnijim), dok je Elen ostala verna svojim uverenjima. Njihova ćerka Nina, koja je napisala knjigu inspirisanu životom svojih roditelja, takođe se pridružuje. Dok je Kastro svedok vrtoglavog pada svoje popularnosti, Elen ga očajnički nagovara da u svoju emisiju pozove migrantkinju iz Avganistana. Početak filma je u 21 čas, titlovan je na srpski jezik, a ulaz je slobodan.

Za jednu dobru žurku dovolje su dve reči: Korejski pop. Ako vam od starta nije jasno kako i zašto je postao toliko popularan, bez brige, nije ni nama bilo. Međutim, onda smo se malo raspitali i posetili neke događaje. Savetujemo vam isto. Eđšeg, sa početkom u 19. Ulaz je slobodan.

Sreda, 7. avgust

50 godina Vudstoka: Nenad Patković i Gileta Slim stižu na Brod teatar. U pitanju je akustični bluz duo koji je aktivan od 2012. godine. Ovi momci oživljavaju duh drevnog bluza, od tridesetih do sedamdesetih godina prošlog veka. ''Čista energija i bez štednje''. Početak je u 21.

Četvrtak, 8. avgust

Ciklus Svet digitalne umetnosti – radovi sa festivala "Fajl" (Brazil), nastavlja se u Američkom kutku. Međunarodni festival elektronskog jezika "Fajl" u Brazilu osnovan je 2000. godine u Sao Paulu i najveći je festival umetnosti i tehnologije u Latinskoj Americi. On prikazuje stvaralaštvo u oblasti digitalne kulture u kategorijama elektronskog zvuka, interaktivne umetnosti i digitalnog videa, uz prateće radionice, izložbe i simpozijume. Naša publika će imati priliku da vidi neka od najboljih video ostvarenja sa ovogodišnjeg festivala "Fajl" u Sao Paulu. Početak je u 14 časova.

Petak, 9. avgust

Dark party broj 9 u dobu b612. Ako ste već bili na ovoj žurci, znate šta da očekujete. Ako niste – trebalo bi. Početak je u 20:30, a ulaz je 200 dinara.

Firchie ne može bez osamdesetih, a ne mogu ni osamdesete bez njega. Ako spadate u onu grupu ljudi kojima ovaj zvuk izuzetno prija, ne postoji drugo mesto na kome bi trebalo da budete. Najveći 80's hitovi, žanrovski neograničeno. Žurka koja uvek donosi pozitivnu energiju, veselu atmosferu, diže sve na noge i tera da pevate iz petnih žila. Početak je od 22, a ulaz je 200 dinara pre i 300 dinara nakon ponoći.

Music From Space, UVB b2b Lag i Insolate – Borisov atelje! Music From Space predstavlja svoj prvi veliki OPEN AIR event. Ova mlada i ambiciozna organizacija je pripremila buking kakav se retko viđa na našim prostorima. Veče predvodi moćni trocasovni b2b set, u kome će pult deliti osnivač Body Theory etikete, jedan od najistaknutijih ambasadora francuske tehno scene - UVB [Body Theory, MORD], rezident u svim najpoznatijim svetskim klubovima. Stiže i najveća tehno diva iz regiona, umetnica koja se bavi DJingom, produkcijom i promocijom žurki već dvadesetak godina – Insolate. Početak je u 21.

Subota, 10. avgust

Slušavac se vraća u prostorije Kulturnog centra Lab da vam priredi jednu letnju manifestaciju, ali ovog puta sa malo drugačijim programom. Vinyl vs Flac, tačnije zvuk ploča će se spojiti sa zvukom digitalnih oscilacija u jednom kosmičkom setu dva poznavaoca muzike. U jednom ćošku za gramofonima dobro poznata glava Novog Sada, doktor za ploče Branislav Smuk, dok u drugom ćošku za lap topom i ostalim modernim spravama 21. veka čeka svež princ iz Novog Sada, Miles High. Početak je u 21, a ulaz 200 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo