...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 4. do 10. novembra

03.11.2019.

Zagrejmo se uz dobre događaje! 

.

Ponedeljak, 4. novembar

ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Prikazuju se andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe i ulaz na sve projekcije besplatan. Početak je u 20 časova.

Koncert Brazilski Valcer Valsa Brasileira biće održan u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom u 19.30 časova. Nizom odabranih kompozicija i atraktivnim kombinacijama instrumenata, namera izvođača je da prenesu atmosferu dalekog Brazila, a istovremeno da promovišu kamernu muziku svetskih kompozitora u izvođenju renomiranih srpskih umetnika. Učesnici koncerta su članovi Muzičko opersko teatarske organizacije (MOTO).

Utorak, 5. novembar

Drunk Jackals iz Grčke dolaze u dom b-612. Stvaraju muziku inspirisanu bendovima poput Black Rebel Motorcycle Club, White Stripes, Black Angels, Dead Meadow, The Sonics and The 13th Floor Elevators. Svirka počinje u 21 čas.

Sreda, 6. novembar

Predstava "Lepak za Budale" glumačke trupe Kreft na osnovu dela francuskog pisca Remona Kenoa biće odigrana u KC Labu sa početkom u 20 časova. Osnovna ideja predstave jeste prikazivanje jedne priče na više različitih načina, prateći stereotipe današnjeg vremena koji su svima poznati. Ulaz je 200 dinara.

Izložba najboljih fotografija netaknute prirode Srbije "Priroda u pozitivu" biće otvorena u Kulturnoj stanici Svilara u 19 časova. Od preko 3.000 pristiglih fotografija na konkursu "Priroda u pozitivu", stručni žiri je izabrao četiri pobedničke fotografije. Uz njih, biće izloženo još 15 najlepših fotografija sa konkursa, koji su organizovali Delegacija Evropske unije u Srbiji i časopis National Geographic. Izložbena postavka će biti u KS Svilara do 12. novembra.

Četvrtak, 7. novembar

Od 21 čas u domu b-612 nastupaju Zemljani (RS,ITA,BG). Oni kreiraju melanholičnu atmosferu koja služi kao odskočna daska za ulazak u svet podsvesnog i emotivnog. Žanrovski, Zemljani vuku korene iz Art rocka, shoegazinga, afričke muzike, Arvo Parta. Ulaz je 200 dinara.

Serijal događaja u Kulturnom Centru Lab pod imenom "Experiment" ovog puta ugostiće Marka Nastića sa početkom u 19 časova. Nakon live intervjua koji ćete moći da pratite i na Facebook stranici KC Laba, od 21 čas, Marko Nastić će vrteti muziku. Ulaz je 250 dinara.

Promocija novog albuma somborskih Neozbiljnih Pesimista počinje u 22.00 u Domu Kulture. Osim pesama sa albuma "Pametovanje iz provincije", Pesimisti najavljuju da će svirati sve stare dobro poznate hitove. Ulaznice se mogu naabaviti u Gigstix prodajnoj mreži, pretprodajna cena je 400 a na dan koncerta 600 dinara.

Letu Štuke dolaze u Gerilu. Početak koncerta je u 22 časova. Karte su dostupne u Gerili, po ceni od 1200 dinara.

U okviru projekta "TeatarNova", grupa mladih, neafirmisanih i talentovanih ljudi premijerno će izvesti predstavu "O usamljenosti"u kulturnoj stanici Eđšeg u 19 časova. Predstavu su kreirali upravo oni na osnovu svojih doživljaja, iskustava i emocija.

Promocija SF romana "Putnik" mlade autorke Tanje Brcan biće održana u Omladinskom centru CK13 od 19 časova.

Petak, 8. novembar

DARK PARTY u Dom B-612 od 20.30 časova. Kako su najavili, ovaj put mračna elektronika i totalna žurka. Ulaz 200 dinara.

Vazda Garant se vraća u Kulturni Centar LAB nakon godinu dana i planira da vas izmami na podijum nekim novim bitovima koje su pažljivo birale. Lokalnu podršku će im pružiti Kontakt. ekipa. Događaj počinje u 21 čas.

Igalom nastupa u Bulevar buksu sa početkom u 21.30 čas. Ovaj bend je jedan od novijih autentične niške alternativne scene. Zvuk i gruv grupe su od samog početka primarno usmereni ka muzici Zapadne Afrike, pustinjskom bluzu Sahare. Prisutan je i ogroman uticaj rokenrola i alternative, pogotovu novog talasa. Ulaz je 400 dinara.

M.O.R.T. dolazi u Gerilu da predstavi svoj novi album "Standing Runningman". Početak u 22.30 čas, a gošće koncerta su Tri kapljice. Prvih 100 karata - promo cena 400 dinara, a redovna cena karte je 600 dinara i dostupne su u Gerili.

Igranka u Kulturnoj stanici Eđšeg počinje u 19.30 časova.

Subota 9. novembar

Bulevar books slavi rođendan uz sastav "Plavi ptičić". Plavi ptičić su: Robert Radić – bubnjevi (Veliki Prezir), Zoran Lekić – el.gitara (Atheist Rap), Robert Telčer – el.gitara (Partibrejkers & Veliki Prezir), Dušan Ševarlić – bas (Anton & Hevi Hipi Bejbi), Goran Polovina - vokal, ak. gitara & blues harp (ex. Minstrel) + Supernova Tisa Lekić – vokal. Ulaz je besplatan.

Festival "Ulice protiv fašizma" održava se po 19. put, ovog puta u Firchie think tank studiju. Program počinje u 18 časova projekcijom filma "Siromašni napolje" i diskusijom o prinudnim iseljenjima u Srbiji sa članovima novosadskog ogranka organizacije "Združena akcija Krov nad glavom". Pored tribina, predviđen je i muzički program. Cena karte je 500 dinara do dana festivala. Na sam dan festivala karte se mogu kupiti na vratima kluba po ceni od 600 dinara. Ulaz na tribinu pre muzičkog dela programa je besplatan.

Bend D r a m nastupiće u Brick baru sa početkom od 10 časova. Ulaz je besplatan, a detaljnije informacije možete pročitati u intervjuu koji je ovaj bend dao za Oradio povodom nastupa.

Džez maraton biće održan u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom od 19 časova. Džez maraton je deo programa Novosadskog džez festivala 2019. i predstaviće po jedan mladi neafirmisani bend iz prethodnih i budućih Evropskih prestonica kulture, uključujući i bend iz Novog Sada.

FYN, YAO, Beetween two sides nastupiće u CK 13 u 21 čas. Ulaz je 300 dinara, a kako kažu organizatori, svirka kreće na vreme, zato, bez kašnjenja.

Nedelja 10. novembar

S obzirom na to da je 11. novembar državni praznik i neradan dan, ova specifična nedelja pretvara se u otvaranje zimske sezone u KC LAB-u, trep žurkom Atlantis. Muziku će puštati Dozet, Rejndrop i Almost Rich. Ulaz je 200 dinara. 

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo