...
TRENUTNO22:00 - 00:00DiskOradio

Kultura

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

03.03.2024.

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

.

Ponedeljak, 4. mart 

Trodnevni ciklus filmova "Žensko i feminističko filmsko stvaralaštvo" održava se u CK13. Imaćete priliku da pogledate "Ja ti on ona", "Zagonetne sfinge" i "Sambizanga". Projekcije počinju od 20 časova, a ulaz je besplatan. 

Utorak, 5. mart 

Stand up show Anta Travizija "Nit' ora nit' kopa" je u Domu kulture. Ante se bavi stand up komedijom od početka 2016. godine. Inicijalno je bio član ogranka Studio Smijeha Split. Krajem 2018. godine nastaje kolektiv "SplickaScena" gdje je rezident komičar od osnivanja sve do danas. Iza sebe ima preko 600 nastupa širom Hrvatske i regiona. Upad je 800 dinara, a početak u 20 časova. 

Sreda, 6. mart 

Hongkoško pozorište ZUNI izvodi predstavu "Prekinuti San" 6. i 7. marta u SNP-u. "Prekinuti san" ("Interrupted dreams") predstavlja uzbudljivu naraciju o Paviljonu božura, remek-delu iz doba Ming dinastije, koje je nastalo usred ekstremnog ugnjetavanja naroda od strane kraljevske porodice. Karte su 1.600 dinara, a početak je u 20 časova.

KONTEH akademski dani održavaju se od 6. do 9. marta u Naučno-tehnološkom parku. Ovaj segment KONTEH-a je posvećen akademskom usavršavanju, gde studenti mogu prisustvovati događajima vođenim od strane istaknutih profesionalaca iz industrije. Početak je u 10 časova.

Predavanje "U susret međunarodnom danu žena - zakon o rodnoj ravnopravnosti" održava se u Radničkom domu. Početak je u 11 časova.

Četvrtak, 7. mart 

Bend E-Play svira u Lazinom teletu i tim nastupom počinju prolećnu koncertnu sezonu. Bend se trenutno nalazi u studiju gde nastavlja snimanje šestog albuma, koje je počelo pesmom “Hotel Jugoslavija” za koju je 2023. godine primio GODUM povelju za najemitovaniju Rok interpretaciju. E-play je pustio u etar i singl pod nazivom “Nije da nije” koji je izazvao sjajne reakcije kod publike, ali i dao nagoveštaj u kom pravcu bend ide sa novim albumom. Ulaznice za ovaj koncert su u pretprodaji po ceni od 1200 din.

"hubris." nastupa u CK13. "hubris." je švajcarski post-rok bend iz Frajburga . Ovaj instrmentalni kvartet odlikuje originalni stil koji spaja post-rok, elektronsku atmosferu i elemente progresivne i metal scene. Upad je 600 dinara, a početak u 20.30.

INXS tribute bend INSX nastupa u Domu kulture. Hitovi poput "Suicide blonde", "Need you tonight" i "Never tear us apart" samo su neke od večnih pesama ovog benda koje ćete čuti na koncertu. Karte su 700 dinara, a početak je u 21 čas.

Petak, 8. mart 

Taxi Consilium i Crno Dete nastupaju u CK13. Taxi Consilium iza sebe ima nekoliko izdanja u kojima provejava šarmantni duh razigranog balkanskog “kicoštva” ali i poetična letargičnost i duboka kontemplacija simbola života sa različitih meridijana. Crno dete je turbo rock punk jazz trio iz Beograda koji već duže od decenije raspreda činiju muzičkih špageta napravljenih od kakofonije uticaja propuštenih kroz mlevilicu muzičkih žanrova. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Gift nastupa u Domu kulture. Pevanje, đuskanje i eksplozivna energija samo su neki od razloga da 8.mart proslavite uz bend Gift, kažu organizatori. Karte su 800 dinara, a početak je u 21 čas.

Lea Dobričić, Milensi, Asarri b2b Endzi i Solence b2b Kacansky "vrte" na Novosadskom sajmu povodom 15. rođendana Green Love festivala. Ulaz je besplatan uz registraciju na linku. Početak je u 22 časa.

Ladie's night out je u Gregor's pubu. Očekuju vas najveći dance hitovi svih vremena, kažu organizatori. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas.

Binary State aka Nookie, Dj RaDa, Misha, Pleta, Double B i Kick Kong "vrte" u The End klubu. Baseline obeležava 20 godina svog delovanja na novosadskoj klupskoj sceni. Kolektiv koji je nastao kao sinonim za drum&bass muziku u Novom Sadu proširio je svoje delovanje kroz žanrove plesne muzike od disco i funk klasika, reggae, dub i dubstep vibracija, garage, house, electro i techno energije do rave, jungle i breakbeat ritmova. Na preko 200 zabava Baseline je predstavio lokalne i regionalne prijatelje kao i mnoge globalne zvezde elektronske muzike.

Subota, 9. mart 

Too Much of Such nastupa u Bulevar booksu. Sastav koji je proteklih godina kupio novosadsku publiku ovom prilikom predstaviće prvi album "It Might Be To Much". Svojim avangardnim pristupom tradicionalnom zvuku odveśće nas na put oko sveta kombinujući motive džeza, roka, muzike Bliskog istoka, Balkana i latino prizvuka pakujući analogne boje muga i tradicionalne instrumente sa efektima, uz gostujuće muzičare. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Metallica tribute bend Black nastupa u Domu kulture. Za ovu priliku pripremaju poseban program - kompletan album "Metallica", takozvani crni album, uz izbor najvećih hitova benda. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 21 čas.

Vojko V nastupa na Novosadskom sajmu. Objavio je 2018. godine prvenac "Vojko", postao otac, osvojio tri Porina 2019. godine, za album godine, spot godine i klupski album godine. Održao je veliki broj koncerata širom regiona i objavio dve slikovnice za decu. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 21 čas.

Divanhana nastupa u Pozorištu mladih. Nedavno krunisan kao najbolji world music sastav sveta, po mišljenju britanskog Songlines magazina, Divanhana pred novosadsku publiku donosi novi, višestruko nagrađivani album "Zavrzlama", koji je pobrao simpatije muzičkih kritičara, a posebno brojne publike širom planete. Karte su 1.800 dinara za balkon, a 2.000 za parter. Početak je u 19.30.

Quelza, Filip Xavi, Impedance b2b Paragon "vrte" u K9 Stationu. Upad je 800 dinara, a početak u 22 časa.

Nedelja, 10. mart 

Dan za odmor i Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo