...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura

Nedeljni vodič od 30. oktobra do 5. novembra

30.10.2017.

Slobodna zona, Sopot, Kontakt...

.

Sreda 1. novembar

Počinje filmski festival Slobodna Zona, koji se po 13. put održava od 1. do 6. novembra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu. Festival predstavlja angažovane igrane i dokumentarne filmove koji su oduševili publiku i žirije festivala širom sveta. Publika u Novom Sadu biće u prilici da pogleda 24 filma u šest festivalskih dana. Na ovom linku možete videti više informacija o filmovima.

Četvrtak 2. novembar

Tajanstveni nestanci, nesrećni slučajevi, neverovatni i nepovezani događaji, ubistva, tuče, ispadanje ljudi kroz prozor - sve su to krhotine groteskne i crnohumorne slike sveta u neobičnim antipričama slavnog ruskog parodičara Danila Ivanoviča Harmsa. Predstava "Slučaj Harms" igra se u Pozorištu Promena (Akademija umetnosti u Novom Sadu, Đure Jakšića 7), režija Jasna Đuričić, igraju Vanja Kovačević, Staša Blečić, Aljoša Đidić, Nikola Knežević, Ksenija Mitrović, Ana Rudakijević, Isidora Vlček, Stefan Beronja i  Tamara Šustić.

U Kulturnom centru u Pančevu počinje 20. Pančevački jazz festival, koji će trajati do nedelje 5. novembra. Između ostalih, nastupaju Joe Lovano Classic Quartet, Canarro, Avishai Cohen Quartet, Fish In Oil, China Moses, Daniel Erdmann’s Velvet Revolution i mnogi drugi.

Petak 3. novembar

Banjalučka balkan/d'n'b/rock/dub postava Sopot dolazi u Gerila bar. Sopot iza sebe ima CD izdanja Dabalkan (2007), Equilibrium (2009) i Sopotnik (2013). Njihov autorski izraz je savremeni muzički hibrid, kroz koji članovi benda kreiraju sopstveni muzički kosmos mešavinom Dub-a koji se poigrava sa Reggae - om i Drum N Bass-om, a protkan je motivima balkanske izvorne muzike. Karte u pretprodaji se mogu preuzeti u Gerili po ceni od 200 dinara, dok će na dan koncerta biti 300.

Pop punk svirka u domu b-612, sviraju Retorika, Johnny Almost i Čupavci. Početak u 22 časa, ulaznica je 200 dinara. Retorika je mladi punk-rock bend iz Novog Sada, do skora su delovali pod imenom Genije na Delu, ali zbog nekoliko promena u bendu, rešili su da krenu ispočetka. Čupavci su punk-rock grupa iz Siriga, obeležavaju period odrastanja, te su u skoro istom sastavu dugi niz godina. Johnny Almost je power pop bend iz Novog Sada, trenutno promovisu EP "12 razloga".

Underground Disco Beočin (Trg cara Lazara 1) ugostiće bend Skinpin iz Australije, sa gostima Kobb i 5 minuta slave iz Novog Sada. Skinpin je punk dvojac iz Sidneja, do sada su objavili albume "Shifting Sands" (2011) i "So Turn It Back On" (2015). Svirali su na što su više mesta mogli po Okeaniji, a sada hoće isto da urade i u Evropi. Uz njih sviraće novosadski bendovi novije generacije, Kobb i 5 minuta slave. Ulaz je donacija i sav prihod ide bendovima.

Godišnjica smrti Milana Mladenovića biće obeležena u Vynil Bassic Cafeu u Zrenjaninu, gde stiže tribute bend IQV. Cena karata u pretprodaji je 200 dinara, na dan koncerta iznosi 300 dinara.

U klubu Suburbia održava se projekcija dokumentarnog filma "Kontakt", o novosadskoj underground i alternativnoj sceni od 1989. do 2017. godine. Projekcija počinje u 18.00, a posle projekcije uslediće i tribina o filmu, na kojoj će učestvovati Mihajlo Obrenov (reditelj filma i frontmen benda dreDDup), Nebojša Reljin (frontmen benda Proleće), Đorđe Skorupan (frontmen benda Katarza), Nikola Risteski (frontmen benda CPR), Đorđe Mijatović (vokal i gitara benda Odvojena stvarnost) i Željko Diklić (gitarista benda Casillas i vlasnik Brutal studija). Tribinu vodi Ivan Francuski, bubnjar benda Analizator.

Subota 4. novembar

Posle kraće letnje pauze, Went se ponovo vraća na binu u punoj snazi. Posle tri EP-a, izdli su i svoj prvi album pod nazivom "The Great Escape", koji će publika na koncertu u CK13 imati priliku da čuje u dinamičnoj svirci ovog beogradskog četverca. Uz Went će ovoga puta nastupiti i italijanski minimalistički, indie, synth-pop bend Vikowski.

U Owl Clubu (Laze Telečkog 10) nastupa Max Kochetov Quintet. Max Kochetov rođen je u Kijevu (Ukrajina) 1979. godine. Od 1992. do 1995. godine studirao je saksofon na Kijevskom državnom muzičkom koledžu "R.M.Gliera". Godine 1997. putuje u Erfrut (Nemačka) na letnji kurs pod rukovodstvom Zbignjeva Namislovskog i Džona Tejlora. Od sredine 2000-ih živi i radi u Srbiji. Godine 2010. postaje član Big benda RTS, a potom i prvi alt ovog orkestra. Nastupaju u sastavu: Max Kochetov – sax, Nemanja Zlatarev – trombon, Andreja Hristić – piano, Miloš Čolović - kontrabas, Miloš Grbatinić – bubnjevi. Početak je u 22.00, ulaz 200 dinara.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo