...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 3. do 9. juna

02.06.2024.

Prve nedelje juna očekuju vas koncerti, žurke, 61. Novosadski noćni bazar, Is This It? festival i mnogi drugi interesantni događaji.

.

Ponedeljak, 3. jun

Rokada se održava u KC Labu. Bani da se igramo… Obezbedili smo dovoljno tabli da završimo popločavanje Miletićevog trga, figura da osvojimo omanju državu, hladnog piva i rakije za rane nastale u hrabrim borbama na kvadratnom pločniku.

Utorak, 4. jun

Tribina "Iz ugla umetnice: Par teza o rodnoj ravnopravnosti" je u CK13. Na tribini će govoriti Miloš Ćipranić (IFDT), Marica Rajković (FFUNS), Tanja Todorović (FFUNS) uz moderaciju Elene Kuzman (FFUNS). 

Sreda, 5. jun

Književni klabing u Crnoj Kući – Ajip Rosidi: Bračno putovanje. Književni klabing je čitalački klub otvoren za sve ljubitelje knjige, koji će ove srede moći da razgovaraju o romanu "Bračno putovanje" indonezijskog pesnika i pisca kratkih priča Ajipa Rosidija. Početak je u 18 časova.

Džem session vas očekuje u KC Labu. Slušamo sve i svašta, a na našem repertoaru se uglavnom nalazi ali nije ograničeno na: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Četvrtak, 6. jun

Billie Eilish listening night je u KC Labu. Ako ste fan Billie Eilish i želite da upoznate još ljudi koji takodje vole njen lik i njenu muziku, onda je ovo savršeno veče za vas! Novi album je već oborio neke rekorde, uvukao nam se svima pod kožu i sigurno smo naučili tekstove omiljenih pesama. Ulaz će se naplaćivati, prvih sat vremena po ceni od 300 dinara, a nakon toga 400 dinara. Početak je u 19 časova.

Texas Flood dolazi u Lazino Tele. U svojoj dosadašnjoj karijeri Texas Flood je imao preko 1000 nastupa, od kojih je većina bila u klubovima u Beogradu, Srbiji i zemljama u regionu, ali i na mnogim važnim festivalima. Ulaz je 600 dinara, a početak u 22 časa. 

Gejmerski kviz je u London pubu. Uživate li u proizvodima kompanija Ubisoft, Rockstar Games, EA, Activision ili Blizzard Entertainment? Čekate li Half-Life 3? Poznajete li Grove Street bolje od svog komšiluka? Imate li omiljenog championa u League of Legends? Ako je odgovor na barem jedno od ovih pitanja da, onda je Gejmerski kviz pravi izbor za Vas i Vašu ekipu. Kotizacija iznosi 200 dinara po učesniku, a početak je u 19 časova.

Razmena Film Festival se održava od 06. do 08. juna u Kulturnom centru Novog Sada i Multimedijalnom centru Akademije umetnosti. Glavni program čine projekcije kratkih igranih studentskih filmova iz 17 zemalja sveta u selekciji dramskog pisca i profesora dramaturgije na Akademiji umetnosti Novi Sad Uglješe Šajtinca. Prateći program obuhvata projekcije kratkih animiranih studentskih filmova i dva master class-a. Festival je u organizaciji studenata Akademije umetnosti Novi Sad.

Petak, 7. jun

61. Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Očekuju vas mali proizvođači prehrambenih proizvoda, rukotvorine, umetnine, nakit, aksesoari i prirodna kozmetika. Na drugoj strani bazara, preko puta ulaza u Arhiv Vojvodine, opet ćemo otvoriti kreativnu zonu za decu i odrasle koji se tako osećaju. Biće naravno i odlične muzike! Početak je u 18 časova.

Stereo Banana nastupa u Gerili. Sa gomilom sada već legendarnih pesama u torbi, poput hitova kao što su „Melem“, „Nemoj da znojiš tehniku“, „Pričaju da kidamo“„Hare Hare“ ili „Da li vi masturbirate pred grad“, Nemus i Naopak garantuju neobuzdani ples i horsko pevanje tokom čitavog trajanja nastupa. Karte u pretprodaji su 1000 dinara, a na dan koncerta 1200 dinara. Početak je u 22.15. 

Klinika Fest 2.0 se održava u KC Labu. Usled globalne pandemije prošli je bio online, dok će se ovaj zapravo dogoditi u Kulturnom centru Lab. Ukoliko si mladi i nezavistan umetnik i želiš da se promovišeš prijavi se na redakcijaklinika@gmail.com ili na instagramu Klinike. Početak je u 18 časova. 

Subota, 8. jun

Predstava "Kompletna istorija pozorišta (ukratko)" biće izvedena u zgradi SKCNS-a. Predstava je nastala po motivima teksta Meta Tompsona, u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Ulaz je 800 dinara, a početak u 20 časova. 

Vibe Fusion žurka je u Gerili. Vibe fusion je žurka koja skuplja više žanrova muzike i stvara jedno nezaboravno iskustvo. Karte su prvih sat vremena 300 dinara, a nakon toga 400 dinara. Početak je u 21 čas. 

Is This It? događaj se održava u Fabrici. Bendovi koji će za vas svirati, inspiraciju vuku direktno od indi, alt i post/pop-punk rok velikana poput Strokes-a, Radiohead-a, Green Day-a, Arctic Monkeys-a, Blink-a, Interpol-a, Bloc Party-a i mnogih mnogih drugih. To su bendovi: Hydrogen, See It My Way, daze i Always Wrong. Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 9. jun

Dan za odmor i Oradio.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Novi Sad film festival donosi regionalne premijere

Novi Sad se priprema za novi Film festival. Drugu godinu za redom, od 18. do 22. septembra,  "Novi Sad film…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

Svi su se vratili u grad, pa su tako brojniji i događaji koji nas očekuju ove sedmice.

.

Džinovska buba i vrući ritmovi na Gradić festu

Ovogodišnji 24. Festival uličnih svirača – Gradić fest otvoren je tradicionalnom povorkom koju su predvodili “Microcosmos” - Planète Vapeur iz Nice…

.

Vidljivost kvir kulture: onlajn platforme alternativa nedostupnim prostorima

Kada govorimo o kvir kulturi, to jest o kulturnom stvaralaštvu pripadnika i pripadnica LGBTQ+ zajednice, drag je verovatno najprepoznatljivi izraz.…

.

Neko nas posmatra na Pasaž Festu

Treće izdanje Pasaž Festa čeka nas u Prolazu Milana Mladenovića u Novom Sadu od 30. avgusta do 1. septembra. Tim…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo