...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 29. jula do 4. avgusta

27.07.2019.

U nedelji pred nama – letnje žurke...

.

Ponedeljak, 29. jul

Američki kutak na Brod teatru Novosađanima nudi nekoliko starih filmskih klasika. Drugi film u nizu je "McLintock" iz 1963. godine. Inspirisan čuvenom Šekspirovom dramom "Ukroćena goropad", "McLintock" je američka vestern komedija iz 1963. godine koju je režirao Endrju V. Meklaglen, a u kojoj glavnu ulogu tumači Džon Vejn. Vejn je vremešni rančer Džordž Vašington Meklintok koji je prinuđen da se bori sa mnogobrojnim ličnim i profesionalnim problemima. Svi žele parče njegovog ogromnog poseda, uključujući vladine službenike, njegove sinove i Indijance. Dok se Meklintok bori sa njima, vraća mu se žena koja ga je napustila dve godine ranije. Početak je u 21, a ulaz slobodan.

Utorak, 30. jul

50 godina Vudstoka: Just Like Johnny - Tribute to Johnny Cash moći ćete da poslušate na Brod teatru. Branimir Rosić sa svojim Neprijateljima (u formaciji gitara, usnjak, perkusije & bass) izvodi više od 30 kompozicija i obrada u maniru Džoni Keša, povodom proslave 50 godina nezaboravnog Vudstoka. Ulaz je besplatan, početak je od 20 časova.

Sreda, 31. jul

Joke uživo na Brod teatru. Joke su istovremeno i bend i banda, kao i mašinerija za pravljenje dobre zabave. Radi se o devetočlanoj veseloj posadi koja će u sklopu balkanske turneje posetiti i Novi Sad. U prethodnih desetak godina svirali su na različitim lokacijama u najvećem gradu Vojvodine, a ovog puta su odlučili da se oprobaju na talasima Dunava. Povod za kretanje ove ekipe iz Pariza ka istoku je ništa drugo do promovisanje novog, osmog albuma nazvanog "Extralife" koji je objavljen 14. jula. Početak je u 21 a ulaz besplatan.

Četvrtak, 1. avgust

Na Brod teatru čeka vas bioskop. U pitanju je film "Northern soul" iz 2014. godine. Film priča priču o dva tinejdžera, Mattu i Johnu, čiji su životi zauvijek promenjeni otkrićem američke soul muzike i plesne kulture koja je rasla oko nje u Britaniji. Ulaz je naravno besplatan, a start je od 21.

Petak, 2. avgust

Američki Sworn Enemy, zrenjaninski All Except One i novosadski Inside Out nastupiće u domu b612. Još jedna svirka u organizaciji ekipe Rebuild collective, što znači da je odličan provod gotovo zagarantovan. Ulaz je 800 dinara, a početak u 21.

Event žurke Mellow biće održan u Firchie Think Tank studiju. Zvuk se bazira na fantasticnom spoju Rap/Trap sa odličnim ritmom drum'n'bassa, kao i brzinom dubstepa. Spoj svih tih žanrova predstavlja Mellow. Kako kažu, očekuju vas da zajedno uživate u još jednom letu. Upad pre ponoći je 200, dok će nakon ponoći biti 300 dinara. Početak je od 22.

Subota, 3. avgust

White City Soul stižu u Kulturni centar Lab. To je DJ kolektiv iz Beograda koji broji pet članova. Oni šire soulful vibracije različitih žanrova, od soula i džeza do diska i fanka. Puštali su muziku u gradovima poput Brisela, Rima, Šamonija, Ostendea, kao i u Skoplju, Sarajevu, Nišu i sarađivali su sa mnogim DJ-evima širom Evrope, a jedni od njih u proteklih godinu dana bili su i Nicola Conte (Blue Note), Rainer Truby (Compost Records), DJ Amir (BBE), kao i Alex Barck jedan od osnivača Jazzanove. Početak je od 21, a ulaz 200 dinara.

Bend Nemi pesnik nastupiće na Brod teatru. Objedinjujući u sebi želju da bude autentičan deo naših prostora, a da pritom učini omaž najvećim svetskim bendovima dvadeset i prvog veka, poput Arctic Monkeysa, Muse-a, The Killersa i drugih, Nemi pesnik peva o  ljubavi, životu sa minimalnim finansijskim sredstvima i ostalim društvenim fenomenima sa kojima većina ljudi može da se identifikuje. Ideja je da se naizgled "neoriginalnim" temama - delovima običnog života običnog čoveka - podari originalna perspektiva i da se tako ustupi glas ljudima koji su previše zauzeti ili premalo introspektivni da bi sami sebe opevali. Početak je od 21, a ulaz besplatan.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo