...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 27. januara do 2. februara

26.01.2020.

Kraj januara donosi veliki izbor događaja!

.

Ponedeljak, 27. januar

Promocija knjige Marka Tomaša "Pisma s juga" biće održana u knjižari Zenit sa početkom u 19 časova. U programu učestvuju Marko Tomaš, Dragan Babić i Bojan Krivokapić.

Utorak, 28. januar

Izložba fotografija "24 časa Novosadskog fotomaratona" biće otvorena u KC Labu, sa početkom u 20 časova. Učestvovaće 17 autora, koji će predstaviti fotografije nastale tokom 24 časa Novosadskog fotomaratona, održanog 14. decembra 2019. godine. Tokom ovog događaja, učesnici su koristili isključivo klasične fotoaparate. Cilj ovog maratona bio je da promoviše klasičnu, tj analognu fotografiju kako se ona danas često naziva, a nekoliko učesnika je film koristilo po prvi put. Maraton nije bio takmičarskog karaktera, a učesnici su sami odabrali svoje fotografije koje će izložiti publici.

U knjižari Bulevar Books biće predstavljeni naslovi dveju mladih autorki: zbirka poezije "Lovostaj" autorke Monike Herceg i knjiga Luize Buharove "Jesmo li to bili mi". Razgovor sa autorkama počinje u 19 časova.

Sreda, 29. januar

Još jedan Klabing stiže u CK 13. Ovog puta na tapetu je Orvel i roman "Niko i ništa u Parizu i Londonu". Početak u 18 časova.

Drugo u nizu predavanja psihologa i psihoterapeuta Vladana Beare, pod nazivom "Psihoterapija i potraga za smislom" biće održano u knjižari Zenit od 20.30 časova. Glavne teme baviće se radom Viktora Frankla, Irvina D. Jaloma, Karla Gustava Junga, Alberta Elisa, trećim talasom bihevioralnih terapija, kao i oživljavanjem antičkih rešenja.

Izložba Fernanda Francisa "Prošireni horizonti Novi Sad" biće otvorena 19 časova u KS Svilara. "Prošireni horizonti Novi Sad" prikazuje fotografije mesta, ljudi i događaja posmatranih iz autorove vizure i deli tu perspektivu sa publikom. Autor ove izložbe Fernando Francis je međunarodni novinar čiji rad uključuje fotografiju. Posetioci će moći izložbu da posete do petog februara.

Četvrtak, 30. januar

Još jedan Jazz Jam Session biće održan u KC Labu od 21 čas. Ovog puta nastupa Kvartet Nikole Grozdanića koji je nastao početkom prošle godine i okuplja studente džez odseka Muzičke akademije u Beogradu. Ulaz je 150 dinara.

Promocija romana "Crna knjiga" autora Luke Tripkovića biće održana u 19 časova u knjižari Zenit. U programu učestvuju Luka Tripković, Ivan Bevc i Bojan Krivokapić.

Mile Kekin nastupiće u Domu kulture i promovisaće svoj samostalni album "Kuća bez krova", sa publici već poznatim singlovima i spotovima "Reno 4" , "Atlas", "Takav par", "Atlantida" i "Samo moja". Početak je u 22 časova, a ulaznice su u prodaji po ceni od 1.000 dinara i dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Sve češće se u okviru naučnih konferencija sreće sesija posvećena nekom vidu popularizacije nauke, a kao jedna od najinteresantnijih, ističe se Science Slam. Kako Science Slam izgleda posetioci će moći da vidi u KS Svilara od 18 časova, kada će naučnici sa PMF na zanimljiv i razumljiv način govoriti o savremenim naučnim izazovima, a publika će odabrati najuspešnijeg.

Petak, 31. januar

Horz, kolektiv posvećen različitim oblicima kreativnog izražaja, predstavlja tri nova CD izdanja u CK 13 od 20 časova.  Ovo veče biće posvećeno albumu "Moan" (Horz009) - susreti Noama Margolina, Danijela More-a, Dimitrija Jakovljevića i Lava Kovača koji ćete imati prilike da poslušate u celosti.

DJ Sebastian Schund aka Filip Šćekić puštaće muziku u Brick baru od 21 čas.

Subota, 1. februar

Rebuild collective predstavlja bendove REFLECTION, FLINCH, WAR ENGINE i TECHNICOLOR LIES u CK 13 sa početkom u 21 čas. Ulaz je 400 dinara.

FuturaKultura 2020 održaće se u KC Labu od 21 čas. Muziku puštaju A Skitzo, DJ RaDa i Pushta G. Više informacija uskoro na Fejsbuk događaju.

3mačke100godina nastupiće u domu B-612 od 22 časa. Ulaz je 200 din.

Cave Dogs nastupaju u Gerili od 22.30 časova. Ovaj bend čini šest muzičara koji na autentičan način prenose strast i melanholiju muzike genijalnog Nik Kejva. Na njihovim koncertima, publika ima priliku da doživi kompletan opus ovog nesvakidašnjeg australijskog muzičara, od najvećih hitova i romantičnih balada Bad Seedsa do žestokih numera Grindermana.

Nedelja, 2. februar

Džungla je ovaj tmurni februar odlučila da otpočne u KC Labu jednim tropskim ritmom sa dva live performansa, jedan VINYL set i jedan DJ set, praćeni umetničkom izložbom, LIVE printanjem majica. Početak u 18 časova, a ulaz je 300 dinara.

Prva samostalna izložba fotografija Nevene Buče pod nazivom "Putnik" biće otvorena u KS Svilara od 19 časova. Nevena je poznatija kao članica grupe ThE Frajle, a ovom izložbom prenosi deo svog života kroz razna putovanja, na kojima je nalazila insipraciju za svoje fotografije.

Veče komičara biće održano u Gerili, a ovog puta poseban akcenat se stavlja na roast komediju. Roast je forma komedije u kojoj komičari spremaju prozivke na račun kolega, a ove večeri tema je "Kako do posla u Srbiji". Nastupaju Radomir Nestorović, Mišo Babić, Nemanja Živanović, Ivan Nikolić, Nikola Radojlović, Nemanja Dimitrijević i Nebojša Čupa Potkrajac. Cena ulaznice je 300 dinara, a možete ih kupiti u Gerili.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo