...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 25. novembra do 1. decembra

25.11.2019.

Ispraćamo novembar uz svirke, žurke i promocije knjiga. 

.

Ponedeljak, 25. novembar

Promotivno-prodajna izložba radova ekipe studija IVER (Vanja Andrić & Vojin Vuić) uz akvarele specijalne gošće, Ane Dervišević biće održana u KC Labu. Promocija ilustracija i konceptualnih crteža fokusiranih na magijski i mistični svet inspirisan raznim naslovima knjiga, stripova, video i društvenih igara kroz koje pokušavaju da beleže i istraže temu šta je to ideja, fantazija, izmišljeni svet, likovi, magija, moć mašte i apstrakcije. Početak u 20 časova.

Projekcija austrijskih kratkih filmova pod nazivom "Österreichische Kurzfilmschau" Austrijske filmske akademije, biće održana u CK13  sa početkom od 19 časova. Obuhvaćeni su filmovi koji su nominovani ili dobili Austrijsku filmsku nagradu za najbolji kratki film. Na repertoaru je ukupno pet kratkih filmova - eksperimentalni, kratki igrani i animirani.

Omladinski centar CK13 održaće drugu radionicu sintisajzera i sinteze zvuka od 19 časova na spratu centra. Radionica je namenjena svima koji žele da nauče ili podele znanje o sintisajzerima i sintezi zvuka. Ponesite svoj instrument ako imate neka specifična pitanja ili ako želite da pokažete i podelite svoje iskustvo sa drugima. Učešće na radionici je besplatno.

Stand up veče glumca Srđana Jovanovića biće održano u Domu kulture u 21 čas. Kroz bizarne priče i imitacije, bez cenzure, opisuje vreme i prostor u kome živimo, probleme sa kojima se susrećemo i teme koje ne želimo da pominjemo. Ulaznice su dostupne po ceni od 700 dinara u Knjižari "Mala velika knjiga" u holu Pozorišta mladih, kao i na GIGSTIX prodajnim mestima.

Utorak, 26. novembar

Psych rock vol. 1 biće održan u CK13 sa početkom u 20 časova. Ovaj događaj će obuhvatati predstavljanje novog talasa psihodeličnog stoner zvuka sa područja Nemačke. Sve pesme će se slušati isključivo sa gramofona.

Sreda, 27. novembar

Grupa studenata engleskog jezika i književnosti sa Filozofskog fakulteta organizuje tekstualnu i likovnu izložbu u KC Labu u 20 časova.

Prva promocija novog romana Ane Vučković, "Yugoslav" biće održana u knjižari Bulevar Books sa početkom u 19 časova. Često na granici poezije, roman "Yugoslav" predstavlja susretanje sećanja na kraj socijalizma i uspomene na prerano preminulog oca, kao i sliku dva bola, onog zbog neumitnosti gubitka najbližih i onog zbog bezumnog političkog i istorijskog slepila koje je sahranilo Jugoslaviju.

Na 136. Klabingu priča se o  Arturu Kestleru i  njegovom romanu "Pomračenje u podne". Početak je u 18 časova u CK13.

U kulturnoj stanici Svilara biće predstavljena zbirka TV i radio kritika Miodraga Kujundžića sa početkom u 20.21 čas. Ovo izdanje predstavlja zajednički projekat Radio-televizije Srbije i Gradske biblioteke iz Novog Sada.

Refreš poezija je novi način predstavljanja poezije, čiji je cilj da poezija dobije svoje melodije i pokrete plesača i tako prevaziđe dosadašnji način izlaganja. Događaj će biti održan u 19 čas u kulturnoj stanici Eđšeg.

Četvrtak, 28. novembar

Tribina "Civilno društvo bez civilnog društva" biće održana u CK13 sa početkom u 19 časova. Na tribini će se govoriti o ulozi organizacija civilnog društva u Srbiji, odnosu civilnog društva sa državom i sa građanima i uslovima u kojim organizacije civilnog društva deluju.

Psihomodo pop, jedan od najpopularnijih pank rok bendova bivše Jugoslavije, u okviru svoje turneje na kojoj promovišu novi album "Digitalno nebo" stižu u Dom kulture u 21 čas. Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.300 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Promocija romana "Proslava" Damira Karakaša, biće održana u 20 časova u Zenitu. Na promociji će, uz autora, govoriti i Teofil Pančić.

Petak, 29. novembar

Novosadski bend "5 minuta slave" i šabački bend "Sprž" nastupiće u domu b-612 od 21.30 čas. Ulaz je 200 dinara.

Povodom 6 godina postojanja i povodom izlaska novog EP izdanja - AFTERGLOW, novosadski modern metal sastav Frozen Moonlight organizuje svirku na kojoj ce premijerno predstaviti EP u celini, kao i ostatak kako novog tako i starijeg materijala diskografije. Početak samog događaja pripašće novosadskom akustik emo/punk sastavu See It My Way. Svirka će biti održana u CK 13, a počinje u 22 časa. Ulaz je 300 dinara.

Pop fank bend RAMPA nastupiće u Brick baru u 21 čas. Ove godine objavili su album "Ovaj Grad" pod izdavačkom kućom Kontra.

Subota, 30. novembar

Muzika na struju veče biće održano u KC Labu sa početkom u 21 čas. Ovaj događaj posvećen je žanrovima elektronike koji se ne mogu svakodnevno čuti u novosadskim klubovima. Ulaz 150 dinara.

Zagrebački bend "Mnogi Drugi" nastupiće u domu b-612 u 21.30 čas. Sviraju mešavinu svega, a taj žanr nazivaju ctrl_alt_rock_pop_del. Nastali su 2013. godine, a konačno formirani u magičnu sedmorku 2015. godine. Mnogi Drugi odsvirali su preko 80 koncerata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, nastupali su na INmusicu, bili predgrupa Manu Chao na Španciru, ušli u finale banjalučkog Demofesta. Ulaz je 200 dinara.

Ana Avramov, zrenjaninska umetnica i kantautorka, sa svojim bendom nastupiće u knjižaru Bulevar Books-u sa početkom u 21.30 časova. Muzika Ane Avramov je prljavi pop, minimalni pop ili pop minimalizma. Jednostavnost svedene, distorzirane pop forme otvara prostor za ekspresivnost Aninog glasa prepoznatiljivo melanholične boje. Ulaz je 300 dinara.

ROIR, First Flame i Opoziv nastupiće u CK 13 sa početkom u 21 čas. ROIR je bend iz Novog Sada, koji posle više evropskih turneja i izdanja u novoj postavi dolaze na nastup u Novi Sad. First flame će ovom prilikom obeleziti 5 godina postojanja benda, svirajuci miks starih i novih pesama koje ce se pojaviti uskoro na novom albumu. Opoziv bend koji će se prvi put predstaviti u Novom Sadu, kojeg sačinjavaju stare poznata lica Beogradske punk hardcore scene, članovi bendova Doghouse, Tibia, Unison, Stone Wall, Tea Break. Ulaz je 300 dinara.

Još jedan Guilty pleasure biće održan u Gerili od 22 čas. Karte su dostupne u Gerili, po ceni od 300 dinara.

Nedelja, 1. decembar

Još jedan Atipik Matinee biće održan u KC Labu od 18 časova. Ulaz je 150 dinara.

Bend "Zašto Kafka" nastupiće u domu b-612 u 21 čas. Ovaj trio ovom prilikom odsviraće numere sa njihovog debitantskog albuma "Zašto Kafka?" i najaviti predstojeći album "1000 Zašto Kafka? 1000 Zato Kafka!" novim numerama koje će se naći na tom albumu. Muzika koju bend stvara za sada nije dobila žanrovsku odrednicu sem da je instrumentalna muzika u pitanju. Ulaz donacija.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo