...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Kultura

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

21.07.2019.

U potrazi za skloništem od vrelih dana, još vrelija preporuka za ovonedeljne događaje...

.

Ponedeljak, 22. jul

"The Doors" dani biće održani u Omladinskom centru CK13. Prvog dana moći ćete da gledate film "The Doors" (1991) koji prati priču o poznatom bendu i njihovom uticaju tokom 60-ih godina prošlog veka, sa akcentom na ličnost harizmatičnog i kontroverznog frontmena, Džima Morisona. Projekcija filma počinje u 20:30 u dvorištu CK13. Za drugi dan pripremljena je slušaonica odabranih pesama ovog benda sa gramofonskih ploča. Početak je zakazan takođe za 20:30. Ulaz za oba događaja je slobodan.

Utorak, 23. jul

"The Doors" dani u CK13.

Jigsaw / projekcija i diskusija stand up-a Danijela Slosa biće održana u Kulturnom centru Lab. Kažu da je komičar Danijel Slos svojim nastupom rastavio oko 6.000 zaljubljenih parova. Ono što je za mnoge definitivno jedan od najsmešnijih i najprovokativnijh 'stand up' specijala iz prošle godine, za mnoge druge je bolna istina. Upravo ta bolna (i u ovom slučaju - veoma tragikomična) istina razbija dobro ustaljene zakone u svima poznatoj i nametnutoj kulturi parova. Ko koga voli, ko koga iskorištava, ko se boji osude društva i kakve su posledice? Saznajte od 19 časova.

Sreda, 24. jul

Jazz Jam Session biće održan u KC Labu, a predstaviće se Ivan Švager. On je džez muzičar, multiinstrumentalista, kompozitor i aranžer, rođen 3. januara 1943. godine u Petrovaradinu. Muzikom je počeo da se bavi u osnovnoj školi. U Srednjoj muzičkoj školi "Isidor Bajić" u Novom Sadu (1961-1965) bio je u klasi profesora Antona Ebersta. U prvom razredu, na takmičenju klarinetista muzičkih škola osvojio je prvo mesto. Kada je šezdesetih godina Louis Armstrong posetio Novi Sad, tada mu je na dočeku svirao i Ivan Švager. Početak je u 21, a ulaz 150 dinara.

Shilpa Ray stiže u Firchie Think Tank studio. Ona je američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni veliki Nik Kejv (koji ju je poveo na evropsku turneju), Šilpa Rej (Shilpa Ray) održaće svoj premijerni koncert u Srbiji. Početak je u 21, a cena karte je 1.200, dok će na dan koncerta iznositi 1.500 dinara.

Petak, 26. jul

Veče posvećeno Skot Volkeru u CK13. Jedna on najegmatičnijih figura muzičke scene čija se karijera kretala od pop ikone u bendu Walker Brothers pa sve do povučenog avangardnog umetnika. Od 19 časova možete slušati muziku Skota Volkera, a od 21h gledati dokumentarni film iz 2006. "Scott Walker: 30 Century Man", a koji je režirao Stiven Kijak. Film prati stvaralačke etape umetnika, a osim Volkera, u filmu učestvuju mnogi eminetni muzičari poput Dejvid Bovija, Brajan Inoa i drugih. Ulaz je slobodan.

Događaj pod nazivom 5kovanje biće održan u KC Labu. Ovog puta moći ćete da čujete zvuke direktno iz podzemlja elektronske muzike koje će za vas puštati Impedance aka Đorđe Rakić. Njemu kao podrška pridružuju se rezidenti 5kovanja - Koro, Leksa i Zagi. Upad je 150, a početak u 21.

Letnji šiz biće održan na Borisovom ateljeu. Lajnap čine Bozne, Rokster, Leol, Rcallz, Same, Green i Xox. Cena karte iznosi 300 dinara ako uđete pre ponoći, dok će nakon ponoći biti 400 dinara. Početak je u 22.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo