...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 21. do 27. oktobra

21.10.2019.

U nedelji pred nama za svakog po nešto!

.

Ponedeljak, 21. oktobar

Trening Kako stvoriti timski duh biće održan u Američkom kutku. Trening za poboljšanje timskog rada podrazumeva da su polaznici obučeni kako da razumeju tim i grupu, kako da stvore efikasan tim, kako pravilno proceniti lične karakteristike pojedinih članova tima, višefunkcionalne timove, kako poboljšati ponašanje i interakciju članova tima. Zainteresovani mogu da se prijave ovde. http://edukacijepreduzetnici.com/ Početak je u 14 časova.

Utorak, 22. oktobar

"SIKSA. Stabat Mater Dolorosa" čeka vas u Kulturnom centru Lab. Muzika zasnovana na SIKSA-inom "Stabat Mater Dolorosa" je performativni san o ostvarenju filma, u kojem su i san i film poput žvakaće gume koja je predugo bila bez ukusa. Nostalgičan poziv na plesnu priču o devojčici koja se vraća u detinjstvo, kada se prerušila u različite žene koristeći majčin garderobu, a sve uloge koje je igrala bile su da udovolji sebi. Ovaj film je alat za rekonstrukciju scena iz mladosti, kao i barokno oproštaj od svih sjaja i jednoroga. Početak je u 21.

Sreda, 23. oktobar

BlackboxRed stižu u KC Lab. Njihov drugi album "Salt In My Eyes" pojavio se širom sveta na Butler Records (2018). Nakon objavljivanja njihovog debitantskog albuma "The Gunner and the Ghost" (2013), više singlova i EP-a 'Beak to Beak' (2015), BlackbokRed je sada još mračniji, zreliji i opasniji na ovom novom albumu, a inspiraciju su pronašli i u mračnoj francuskoj televizijskoj seriji Les Revenants. Ulaz je 150 dinara a početak u 21.

Četvrtak, 24. oktobar

Promocija zbirka poezije "Vrtlog" Ilhana Pačariza biće održana u Crnoj kući. Ilhan Pačariz je rođen u Prijepolju 1983. godine. Diplomirao je komparativnu književnost i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Autor je neobjavljene drame "Povraćaj". Poeziju i kritiku objavljuje u književnoj periodici. Kao autor je zastupljen u zborniku RESTART: Panorama nove poezije u Srbiji (2014). Prošle godine je bio učesnik književne kolonije u organizaciji CK13 u Malom Iđošu i jedan je od autora u zborniku "Ova strana kuće" koji je izašao iz štampe nakon ove kolonije. Pesme su mu prevođene na slovački i makedonski jezik. Do sada je samostalno objavio knjige poezije "Sobni nomad" (2011) i "Oniričke pesme" (2015). "Vrtlog" je njegova treća pesnička knjiga. Početak je u 20 sati.

Petak, 25. oktobar

Bvana i Slušavac žurka čekaju vas u Kulturnom centru Lab. Jednostavno jedan jedini Bvana direktno iz lagune dolazi na Slušavac žurku da repuje o džigiliju i koliko je "loš", a svi znamo da zapravo kida. Pre njega standardno svež princ iz Novog Sada Miles High! Ulaz je 300 dinara, a početak u 21.

Još jedno izdanje Guilty pleasure žurke posetite u domu b612. Ako ste bar jednom u životu posetili ovu žurku, znate da reči nisu dovoljne da bismo adekvatno opisali šta sve možete očekivati. Vi koji još uvek niste bili, propustili ste mnogo, ali stiže prilika da to ispravite. Početak je u 21 a ulaz 200 dinara.

Peter Orins dolazi u Omladinski centar CK13. On je perkusionista i improvizator. Radi na polju zvučnih tekstura, boje, saturacija i harmonika. Interesuje ga odnos "mikroskopskih" šumova niske glasnoće i akustičnih pritisaka koje se osete na visokoj glasnoći. Njegov pristup stvaranju se bazira na slučaju nekontrolisanog ishoda prouzrokovanog interakcijom objekata, perkusija, rezonanci i privlačenja uzrokovanih određenim frekvencijama i vibracijama. Ulaz je 250 dinara, a početak je u 21.

Subota, 26. oktobar

U Kulturnom centru Lab nastavlja se serija žurki Progressive Tales u organizaciji Progresivne Suze. Početak je u 19 časova.

Svirka 10 godina kaliranja: Kalo, Proces, Atomski Rat, Drnch nastupiće u Soulpedleru. Upad je 200 dinara.

Korean Pop Part Vol. 16 očekuje vas u Kulturnoj stanici Eđšeg. Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa ovim događajem jeste da pesme koje želite da čujete možete birati sami na linku eventa. Početak je u 20 časova a ulaz je besplatan.

Svemir stiže u knjžaru Bulevar books. Zagrebačka rock četvorka Svemir pojavila se na sceni svojim istoimenim demo  albumom  još 2012. i od onda za njih nema stajanja: odsvirali su na desetine koncerata u klubovima i na festivalima širom regije, uključujući i nastupe pre poznatih imena americane kao što su Amy LaVere i Steve Wynn, te zapažene nastupe na festivalima HGF i Demofest na kojima su se plasirali u finala. Ove godine izbacili su svoj već četvrti album nazvan „Strah od dubine“ te za njega dobijaju samo visoke ocene i odlične kritike u celom nizu medija, koji upoređuju njihov zvuk s velikanima poput Neila Younga ili Grama Parsonsa. Početak je u 21:30, a ulaz 400 dinara.

Nedelja, 27. oktobar

PsihoArt Lab radionice možete posetiti u Kulturnoj stanici Eđšeg. PsihoArt Lab predstavlja prostor i vreme za lični razvoj baziran na principima art terapije. U pitanju su iskustvene radionice u kojima polaznici uz pomoć vizuelnih i performativnih praksi uče kako da unesu više balansa u svakodnevni život.  Za učešće je obavezno prijavljivanje jer je broj učesnika ograničen. Da biste se prijavili, pišite na razvoj.licni@gmail.com. Kotizacija za učešće na radionici je 500 dinara. Početak je u 15 časova.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo