...
TRENUTNO10:45 - 11:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 20. do 26. novembra

19.11.2023.

Ova novembarska nedelja nam donosi zahlađenje, ali i nekoliko interesantnih događaja.

.

Ponedeljak, 20. novembar 

Stand up show Srđana Olmana "Pravda za Olmana" održava se u Gerili. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20.30.

Promocija romana "OTPADNICI: SLUČAJ TREĆI" Anje Mijović održava se u Bulevar booksu. "Ova luda otpadnička adrenalinska vožnja je dugo iščekivani melem na (rak) ranu svakog mrzitelja nepravde. I u ništa manjoj meri za sve one sklone zaljubljivanju u literarno uobličene likove, jer Anjini su pravdoljubivi otpadnici, u svoj svojoj nesavršenosti, naprosto neodoljivi." Početak je u 18 časova.

Utorak, 21. novembar 

Otvorena vrata o programu Erazmus za mlade preduzetnike su u EU info pointu. Mladi preduzetnici će imati priliku da saznaju više o pokretanju i razvoju svojih firmi, kao i o sticanju dragocenog iskustva i povezivanju sa kompanijama na evropskom tržištu. Ulaz je besplatan, a prijave su na https://euinfo.civicatalyst.org/otvorenavrata. Početak je u 16 časova.

JWQ nastupa u CK13. JWQ je akustični kvartet iz Praga koji svira originalnu muziku, kombinujući slobodnu improvizaciju sa komponovanim uticajima iz istorije džeza, kao i drugih žanrova (surf-rok, rege, savremena muzika, hevi metal, tango...). Iza sebe imaju dva albuma. Svirali su u brojnim klubovima i festivalima u Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Austriji i Nemačkoj. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Sreda, 22. novembar 

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" je u London pubu. Srđan Dinčić je stand up komičar iz prve postave organizacije Standup.rs, a iza sebe ima 12 godina rada i hiljade nastupa u Srbiji, regionu i belom svetu. Bio je učesnik svih festivala u zemlji i regionu i hedlajner svakog StandUpFest-a u Beogradu, a od pre dve godine i u Novom Sadu. Upad je 1.100 dinara, a početak je u 20 časova.

Projekcija pet epizoda animirane televizijske serije "Mumijevi" održava se u CK13. Mumijevi su voljeni likovi koje je stvorila finska autorka i ilustratorka Tuve Janson. Prva knjiga o Mumijevima "Mumini i velika poplava" objavljena je 1945. godine. Centralni likovi su Mumi, radoznali i prijateljski beli trol, i njegova porodica i prijatelji koji žive u Dolini Mumijevih. Jedna od najpoznatijih adaptacija Mumijevih je animirana TV serija “Mumijevi/Mumini”, koja je stekla internacionalnu popularnost. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 23. novembar 

KUD Idijoti tribute bend Lutke Na Koncu sviraju u Domu kulture. Lutke Na Koncu je grupa iskusnih beogradskih muzičara koja ima za cilj da pesme legendarnih KUD Idijota i dalje žive. Po ocenama kritike, ovaj bend zvuči toliko uverljivo, da ih neki nazivaju i reinkarnacijom samih Kud Idijota. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Veče solo pesama austrijskih kompozitora je u Sinagogi. Veče posvećeno minijaturnoj, ali samo naizgled jednostavnoj formi za glas i klavir prirediće publici sopranistkinje Sonja Šarić i Radoslava Vorgić Žuržovan i pijanistkinja Rita Kinka. U tih nekoliko minuta, koliko najčešće solo pesme traju, nalaze se pravi biseri vokalne literature, bilo da je fokus na raskošnim melodijama, bogatom harmonskom jeziku ili produbljenom tumačenju nekih od najlepših stihova čuvenih pesnika, kažu organizatori. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 20 časova.

Tribina "Zašto kažeš ljubav" održava se u Zenit booksu. Razgovaraće se o skrivenom uticaju koji vodi porastu agresije i nasilja među mladima, kako se oni nose sa ovakvim izazovima odrastanja, kao i o tome kako kreativnost i aktivizam mogu da doprinesu porastu razumevanja i empatije među mladima a time i boljoj, funkcionalnijoj i srećnijoj zajednici u kojoj živimo. Učestvuju Roberto Grujičić, Sonja Leštar, Dolores Milošev Erdeg i Milica Đurović. Početak je u 18 časova.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom i italijanskom. Početak je u 20.30.

Petak, 24. novembar 

2000's party je u Gerili. Puštaće se izvođači kao što su Britney Spears, Avril Lavigne, Madonna, Eminem, 50 Cent, Snoop Dogg, David Guetta, Akon, Shakira i mnogi drugi. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas.

The Bonnie Nettles nastupaju u CK13. U pitanju je psihodelični brit-pop bend iz Atine. Njihov distinktni zvuk ih smešta među najaistaknutije indi bendove na atinskoj andergraund sceni. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 25. novembar 

Žurka Yugostalgija je u Gerili. Pored mnogih izvođača koji su obeležili osamdesete imaćete prilike da čujete selekciju guilty pleasure hitova sa početka 2000-tih i 2010-ih. Karte će prvih sat vremena biti 300 dinara, dok će posle toga biti 400. Početak je u 21 čas.

Open mic stand up veče je u Matki. Upad je 350 dinara, a početak u 21 čas. Ukoliko želite da nastupate, prijave su na https://forms.gle/xeWE2iSTnZssJQTHA.

Kobold, Wicked Ways i Mosh Pit sviraju u klubu Dvorište. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Duck bar proslavlja 9. rođendan. Tom prilikom "vrteće" DJ Smuk, a kako kažu organizatori, biće i iznenađenja. Početak je u 20 časova.

Sin Seekas, Bagremov Med, Viva Vops, Bolesna Štenad i E-play nastupaju u Svilari u okviru Bunt showcasea. Početak je u 20 časova.

ODD OKODDO nastupa u CK13. U njihovom nastupu organski se prepliću zapadnjačke savremene perkusione strategije i afrički izrazi, kao i teritorijalna pevanja sa bluzom i hip hopom, a sve to nosi razne pečate od pesme do pesme, u vidu skrivenih posveta dabu, džezu, savremenoj improvizaciji i elektronici. Ulaz je slobodan, a početak je u 21.30.

Nedelja, 26. novembar 

Sastav Beogradski barok obeležava 20 godina rada u Eđšegu. Proslava jubileja realizovaće se kroz izvođenje koncerta posvećenog delu velikog Johana Sebastijana Baha, sa posebnim akcentom na kompozicije koje se ređe mogu čuti u našim koncertnim dvoranama. Ulaz je slobodan, a početak je u 19 časova.

Norman Beaker trio nastupa u Domu kulture. Norman Beaker je predvodnik britanske bluz scene više od četiri decenije, veoma cenjen gitarista, pevač, tekstopisac i producent. Zajedno s Vanom Morisonom tri puta zaredom napunio je Rojal Albert Hol. Karte su u pretprodaji 1.100 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.400. Početak je u 21 čas.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo