...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 20. do 26. maja

19.05.2024.

Novi Sad ove nedelje nudi interesantan niz događaja, uključujući koncerte, filmske projekcije, promocije, predstave i žurke koje ne smete propustiti.

.

Ponedeljak, 20. maj

Promocija knjige Nenada Glišića „Uzgredne zabeleške“ je u klubu nove zgrade SKCNS-a. „Uzgredne zabeleške“ Nenada Glišića, ponešto „konceptualna“ zbirka poezije, jedna je od retkih savremenih pesničkih knjiga koju bi mogli voleti i oni koji misle da poeziju ne vole. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova. 

Skica filmsko veče na kom se gleda film "Cinema Paradiso" je u CK13. Filmsku sezonu, pred ispitne rokove i letnju pauzu, zatvaramo italijanskom dramom, koja je ponela nebrojano nagrada i revitalizovala italijansku filmsku industriju, a prati priču upravo jednog bioskopa kroz godine. Ulaz je besplatan, a početak u 20 časova.

Utorak, 21. maj

Vultures, Hyenas and Coyotes + Tvar' + Kratom sviraju u CK13. Vultures, Hyenas and Coyotes je nowave, punk, noise bend iz Liona (Francuska). Tvar' je fuzz rock duo sa blek metal uticajima i dolaze nam iz Rusije. Kratom je post-punk, noise-rock bend sa dodatkom psihodeličnog dooma. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova. 

Predstava "Kompletna istorija pozorišta (ukratko)" biće premijerno izvedena u novoj zgradi SKCNS-a. Predstava je nastala po motivima teksta Meta Tompsona, u koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Studentskog kulturnog centra Novi Sad. Ulaznice su 800 dinara, a početak u 20 časova. 

Izložba „Kolaž u tiganju“ Ljubice Stojanović i Save Kuzmanovića biće otvorena u Fabrici. Postavka će moći da se pogleda do 2. juna, svakog radnog dana od 10 do 19 časova. Otvaranje je u 19 časova, a ulaz je besplatan.

Predstavljanje zbirke poezije 'Zapratite me za još korisnih informacija' Nedima Sejdinovića je u Bulevar booksu. Učestvuju: Nenad Rizvanović, urednik i književnik, Aleksandra Đurić Bosnić, kulturološkinja i Nedim Sejdinović, autor. Početak je u 19 časova. 

Sreda, 22. maj

Benefit večera za Spans i Slušaonica: Steve Albini je u CK13. Ako voliš da večeraš u društvu, slušaš dobru muziku i pomažeš, ovo je veče za tebe. Tvoje je da dođeš, ubaciš donaciju za večeru i uživaš u vegan klopi u najdražem dvorištu u gradu. Početak je u 20 časova. 

Džem session vas očekuje u KC Labu. Slušamo sve i svašta, a na našem repertoaru se uglavnom nalazi ali nije ograničeno na: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Novosadski cover band Butterfly svira u Lazinom Teletu. Ovog puta podmlađeni sa novom pevačicom Anjom Mihajlović i gitaristom Milutinom Kuljanskim, stara postava Albert, Žile i Pantoš će uživo gruvati najveće rock- funk- pop- disco hitove kao i do sada uz puno đuskanja... Početak je u 22 časa.

Četvrtak, 23. maj

Žulj, Kalo i Wrishlas dolaze u KC Lab. Ulaz je 250 dinara za mlađe od 21, a 500 dinara za starije. Početak je u 20 časova. 

Radikalna poezija - veče sa Met Sedijom je u CK13. O odnosu poezije i otpora, (anti)politike, i marginalizacije razgovaraju Met Sedijo, Gabor Đukič i Mark Lošonc. Razgovor će se voditi na engleskom jeziku. Početak je u 19 časova. 

Zvezde Grandža su u Lazinom Teletu. Na meniju su Pearl Jam, Alice in  Chains, Nirvana, Soundgarden, Temple of the Dog i ostala grunge rodbina. Ulaz je 300 dinara, a početak u 22 časa. 

Petak, 24. maj

Voodoo Popeye dolazi u Dom kulture. Voodoo Popeye je srpski reper, pesnik i književnik koji će, posle dugo vremena, ponovo imati koncert u Novom Sadu! Jedan je od pionira hip hopa i umetnik koji je izvršio ogroman uticaj na muzičku scenu i kulturu u Srbiji. Ulaz je 800 dinara, a početak u 21 čas. 

Vještice: Moderna djevojka, prave žurku u CK13. Priredile su đuskavu listu synth muzike sa svetskim groovy zvucima. Događaj se bazira na ženskim glasovima. Čućete divne žene kao što su: Videosex, Zana, Kylie Minogue, Via Talas, Cher, Bebi Dol, Blondie, i kultne novosadske izvođačice novog talasa poput benda Boye. Ulaz je na donaciju, a početak u 20.30.

Festival L(j)udila - Zvuci l(j)udila: karaoke veče je u KC Labu. Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici MentalHub organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije. U saradnji sa Klubom studenata psihologije TraNSfer organizuju karaoke veče. Otvara se i izložba radova učenika ETŠ „Mihajlo Pupin“ na temu relacije mentalnog zdravlja i medija, koja traje do zatvaranja festivala. Početak je u 20 časova. 

Futura Kultura Open air je u Borisovom ateljeu. Nastupaju Vladimir Aćić (Futura Kultura • Novi Sad), Nemax (Kult • Beograd), S.A.B.R.I (Florida • US), Rikaya (Belarus) i Kuli (Netherlands). Ulaz je 500 dinara do ponoći, a 1000 dinara nakon ponoći. Početak je u 22 časa.

Subota, 25. maj

Next Kodex i Aleksandra Bajić sviraju u CK13. Next Kodex je najzad objavio debi album "Vol. 1", a Crna kuća je idealno mesto da se održi promotivni koncert, kao jedno od mesta u kojima su Kodexi zacementirali svoje početke. Ovaj događaj će ulepšati i nastup Aleksandre Bajić. Ulaz je 300 dinara, a početak u 21 čas. 

Huba Buba Open air je u Borisovom Ateljeu. Vidimo se na Borisovom ateljeu na Petrovaradinskoj tvrđavi gde ćemo žvakati Hubba Bubba žvake i đuskati uz strane (i neke domaće) omiljene hitove iz detinjstva. Cena karte u pretprodaji je 690 dinara, a na ulazu 900 dinara. Početak je u 23 časa. 

VICE žurka je u KC Labu. Zagrevamo se uz synthwave i dream pop, a kasnije stižu hitovi koji su se slušali osamdesetih godina. Michael Jackson, Madonna, Hall & Oates, Earth, Wind & Fire, Billy Idol,  Donna Summer, Chic, Kiss, Toto, Denis & Denis, Dino Dvornik... Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova. 

Nedelja, 26. maj

Bistrionica: "Novosadski izbori i koje su nam opcije" održava se u CK13. Na ovom događaju će se pričati o tome koje opcije postoje na izborima, kao i to šta možemo očekivati posle njih. Početak je u 18 časova. 

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Nedeljni vodič od 15. do 22. jula

Exit je prošao, događaja je značajno manje, ali to ne znači da nema zanimljivih sadržaja.  

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Četvrtak na Exitu: šarenilo i energija festivala

Uvodni dan EXIT-a obeležila je evrovizijska ekipa, dok bi se četvrtak, zvanično prvi dan festivala, nekako mogao staviti pod jednu…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo