...
TRENUTNO10:10 - 10:20Pesma dana

Kultura

Nedeljni vodič od 20. do 26. januara

19.01.2020.

Nastavljamo sa dobrim žurkama, izložbama i promocijama. 

.

Ponedeljak, 20. januar

Izložba Lorem Ipsum biće otvorena u KC Labu od 20 časova. Posetioci će moći da je pogledaju do 26. januara.

Ciklus "Filmska antologija" koji organizuje Zenit, počinje kultnim ostvarenjem nemačke kinematografije "Tajna Kaspara Hauzera", Vernera Hercoga. Početak u 19.30 časova.

Utorak, 21. januar

U CK 13 biće organizovana slušaonica, od 20 časova. Ovog puta slušaće se pioniri alternativne jugoslovenske rokenrol scene, Disciplina kičme. U pesmama dominiraju teme koje se odnose na vanvremensku kritiku društva, a upečatljiv eksperimentalni karakter zvuku daju instrumenti ritam sekcije, atmosferičan psihodelični bas i histerični bubnjevi.

Sreda, 22. januar

Tradicionalni supersoare sa Muharemom Bazduljem #6 održaće se u 19 časova u knjižari Bulevar buks.  Ovog puta, Muharem Bazdulj dolazi da sumira rezultate u protekloj godini, da priča o književnosti, kulturi i drugim društvenim fenomenima, ali i da najavi neke nove stvari i predstavi svoju knjigu "Poslednji muškarac", koja je objavljena u izdanju Vulkana.

Četvrtak, 23. januar

Književni program "Autor nije prisutan: Aleksandar Tišma – Knjiga o Blamu" biće održan od 19 časova u Omladinskom centru CK13. Događaj se organizuje na godišnjicu Novosadske racije tokom koje su mađarske fašističke vlasti masovno likvidirale Jevreje, Srbe i druge pripadnike lokalnog stanovništva.

Multimedijalni performans "Femina" inspirisan ženama koje su promenile svet biće održan u KS Eđšeg, od 20 časova. Projekat ima elemente muzike, savremenog plesa i dokumentarnog filma.

Slušavac je osoba koja doživljava muziku na drugačije načine od prosečnog slušaoca. Stoga, Dom kulture organizuje veče Slušavac LIVE no. 1 od 22 čas. Ulaznice uskoro u prodaji.

Promocija zbirke pesama "Unutrašnje nevreme" autorke Katarine Pantović biće održana od 19 časova u Zenitu. U programu učestvuju Katarina Pantović i Bojan Krivokapić.

Voja iz benda KILLO KILLO banda pušta za vas muziku u Gerili, sve sam kvalitet na programu. Početak u 21 čas.

Petak, 24. januar

Mladi punk bendovi dolaze u CK13, od 21 čas. To su 5 minuta slave, G.R.I.M.M. i Between Two Sides. Novosadski  bend 5 minuta slave nastao je 2014. godine, kao rezultat zajedničkog odrastanja članova ove grupe. Vremenom sve više se okreću autorskim stvarima i svoj prvi demo album pod nazivom 5 minuta slave objavljuju početkom 2018. godine. Nakon tri godine postojanja i EP-ja iza sebe, Gorko Ritmički Izuzeci Masovne Manipulacije poznatiji kao G. R. I. M. M. početkom ove godine objavljuju i svoj prvi studijski album. Between Two Sides je petorka koja svira punk rok od 2015. godine. Uz najsvežiji "Rose" ekipa iza sebe ima nekoliko singlova, kao i demo EP pod nazivom "Anyway". Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara.

Sonja Sajzor dolazi u KC Lab od 21 čas. Ona je beogradska organizatorka žurki, DJ, vizuelna umetnica, direktorka umetničke fotografije i tekstopisac. Poznata je po vrlo posećenim žurkama u klubovima Drugstore Beograd, KC Grad, Klub Šećer i KPTM. Ulaz je 200 dinara.

Nađa Vračarić konačno se vraća na scenu i promoviše svoj drugi dugo očekivani EP "Pretty Bone" u domu b-612, od 21 čas. Zajedno sa Nađom nastupiće novosadski muzičar Marko Čurčić. Ulaz je 200 dinara.

Filip Grujić nastupiće u Bulevar buksu, od 21.30 čas. On je novorođeni muzičar i nagrađivani pisac. Zajedno sa Lukom Mejdžorom i Aleksandrom Blažićem predstaviće nam svoj debitantski album "Arrivals\Departures" koji će izaći u februaru. Do sada je objavio singl "Bad Ideas" koji je bio propraćen sa B-side pesmom "North". Ulaz je 200 dinara. 

Promocija zbirke pesama "Krhotine leta" autora Žarka Milenkovića, biće održana u 19 časova u knjižari Zenit. O zbirci će, uz autora, govoriti i Gojko Božović.

Subota, 25. januar

Lazar i Velar nastupiće u CK13 od 21 čas. Lazar je space rok instrumentalni trio koji će vas voditi svojim neparnim ritmovima, ali uz ambijentalne deonice iz najlepših snova. Velar je bend iz Novog Sada nastao 2012. godine. U osnovi je metal, a ideja benda od samog početka je stvaranje pre svega iskrene, spontane muzike i odstupanje od šablona. Ulaz je 200 dinara.

Prvi DARK PARTY u 2020. godini biće održan, kao i uvek, u domu b-612. Početak je u 21 čas, a ulaz je 200 dinara.

Progresivna Suza otvara sezonu Progressive Tales žurki u Novom Sadu u U KC Labu, od 19 časova. Ovog puta pripremili su malo drugačije izdanje. Ulaz je 100 dinara.

Nedelja, 26. januar

Odmaramo do novih žurki!

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana
  • 10:20 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo