...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 2. do 8. decembra

02.12.2019.

Prva nedelja poslednjeg meseca 2019. godine nudi dobre svirke i izložbe!

.

Ponedeljak, 2. decembar

Prodajna izložba Lene Pucarević biće otvorena u KC Labu od 19 časova. Izložba predstavlja rezultat dvogodišnjeg istraživačkog rada. U ovom periodu, podstaknuta svojom okolinom i japanskom kulturom, Lena stvara dve serije radova. Prvu seriju čini pet grafika izrađenih u tehnici algrafije, ručno štampanih u TYPA centru u Tartuu u Estoniji.

Omladinski centar CK13 organizuje treću radionicu sintisajzera i sinteze zvuka koja će biti održana od 19 časova na spratu centra. Radionica je namenjena svima koji žele da nauče ili podele znanje o sintisajzerima i sintezi zvuka. Ponesite svoj instrument ako imate neka specifična pitanja ili ako želite da pokažete i podelite svoje iskustvo sa drugima.

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Organizatori  akcentuju andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Ovaj put posetioci će imati priliku da pogledaju Supermensch: "The legend of Shep Gordon" i "Man on wire". Početak je u 20 časova.

Utorak, 3. decembar

Promocija knjige "Nešto što strašno podseća na život" Nebojše Milenkovića biće održana u Bulevar buksu u 19 časova. Glavni junak romana "Nešto što strašno podseća na život" je konceptualni umetnik, pesnik i bibliotekar Slavko Matković, jedna od mitskih ličnosti Subotice, koju Milenković uzima za svoj alter ego ispisujući pseudoistorije i fantastične povesti o gradu i njegovoj najslavnijoj građevini.

Sreda, 4. decembar

U susret 10. decembru, Međunarodnom danu ljudskih prava, Grupa IZAĐI zajedno sa Ambasadom Kraljevine Holandije i logističkom podrškom Omladinskog centra CK 13, organizuje prikazivanje filma "Monument of Pride" sa diskusijom na temu LGBT pokreta. Početak u 18 časova.

Udruženje "Free Space" u saradnji sa Reflektor teatar, pokrenulo je projekat "PričaMoO..." koji će biti realizovan u Domu kulture. Ovim projektom organizatori žele da inspirišu srednjoškolce i studente da aktivno učestvuju i otvoreno razgovaraju sa gostima nakon predstave "Muškarčine" i da budu učesnici tribina "Kakav treba da bude PRAVI muškarac ovde i danas" i tako zajedno doprinesu širenju i razvoju nezavisne, društveno angažovane pozorišne scene u Novom Sadu. Cena ulaznice u pretprodaji je 800 dinara, a na dan igranja 1. 000 dinara. Za studente i srednjoškolce cena ulaznice je 500 RSD. Predstava počinje u 20 časova.

Novosadska promocija albuma "Jednina" benda Goblini biće održana u Shamrock Baru. Na promociji će se preslušavati album i prodavati CD, uz druženje sa članovima benda i projekciju spota koji će biti objavljen istog dana u večernjim satima, nakon premijere u emisiji "Bunt". Početak u 19 časova.

Četvrtak, 5. decembar

Polaroid je žurka koja će vas povesti na muzičko putovanje od nastanka house muzike preko svih njenih sub žanrova, počevši od nu disco i progressive muzike, do današnjeg tech house i techno zvuka. Žurka kreće u 21 čas u KC Labu. Ulaz je 150 dinara.

Novosadska promocija romana "Boldvin" autorke Milice Vučković biće održana u Omladinskom centru CK13 u 20 časova.

Djordje Miljenović aka Wikluh Sky stiže u Dom kulture od 22 časova. Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

I ove godine Novosadski volonterski servis organizuje međunarodnu konferenciju posvećenu volontiranju u KS Eđšeg sa početkom u 10.30 časova.

Kultni doo-wop & rockabilly bend Vampiri, predvođeni frontmenom Aleksandrom Erakovićem Erom dolaze u Lazino tele. Početak u 22 časova. Karta u pretprodaji su 500 dinara.

Novosadskoj sceni se po prvi put u svom novom sastavu predstavlja reggae-ska-funk sastav Glasovi iz Unutrašnjosti. Inspirisani izvornom i vlaškom muzikom, ovaj zvuk obojen duvačkim instrumentima na najintimniji način govori o buntu koji raste u svima nama. Početak u 20 časova u Brick baru.

Petak, 6. decembar

Spejs Noksi i Gazorpazorp bend nastupiće u domu b-612 od 21.30 čas. Noksi kroz raznovrsne metafore i reference u svojim tekstovima spaja ovozemaljsko, onozemaljsko i ekstraterestrijalno. Zvuk Gazorpazorpa skače iz disonantnih noizičnih rifova, besnih vokala i sirovog gruva, do melodičnih post-rock deonica i horskog pevanja. Ulaz je 300 dinara.

Tribina "Pad Berlinskog zida i uspon neoliberalizma" sa početkom u 20 časova biće održana, Omladinskom centru CK 13.

Muzičar Nikola Pejaković Kolja održaće koncert u Dom kulture u 22 časova. Ulaznica za koncert Kolje u Domu kulture u Novom Sadu košta 1.000 dinara, preko Gigstix-a.

Subota, 7. decembar

Slušavac se vraća u prostorije kulturnog centra Lab da vam priredi jednu zimsku manifestaciju. Smuk analogno na gramofonima, a Burza i Miles High digitalno na FLAC-ovima. Početak u 12 čas, ulaz je 200 dinara.

U KS Svilara biće održan 13. po redu Ignite Novi Sad događaj pod nazivom "U ringu sa životom - from zero to hero".  Publika će imati prilike da u neformalnom okruženju čuje zanimljive priče govornika. Ovaj put medju govornicima naći će se pojedinci koji dolaze iz marginalizovanih zajednica ili oni koji su se u jednom trenutku života iz objektivnih ili subjektivnih razloga našli na marginama društva.

"All is dance" igranka biće održana u KS Eđšeg sa početkom u 19.30 časova.

Bend Slonz nastupiće u Bulevar buksu u 21.30 čas. Ulaz je 300 dinara.

Cepeni Ćunci i Lost Propelleros nastupiće na trećem zimskom Blokstoku u Gerili.

Svirka pod nazivom "Make Vojvodina Emo Again" će biti održana u Omladinskom centru CK13, uz nastupe čak pet bendova: akustični punk/emo dvojac See it my way, post-hardcore beograđani Young Husbands i tri benda iz Mađarske koji sviraju mešavinu skate punk, emo i pop punk zvuka - Have No Clue, Vernal & Headstock. Ulaznica za događaj će iznositi 400 dinara.

Nedelja, 8. decembar

Izložba ilustracija "Seir i ništo" biće otvorena u KC Labu u 20 časova. "Seir i ništo" predstavlja seriju ilustrovanih igara rečima koje piše Tanja Aždaja (Tanja Pavleska), a crta ih Bradestiot Džo (Dimitar Grčev).

Film Freak Flock nastavlja decembarski ciklus filmova sa scenama Nove godine u domu b-612. U 14 časova gleda se film u kome je prvi put na velikom platnu zaigrao Ričard Gir uz Dajen Kiton. U 17 časova na programu je triler Romana Polanskog.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo