...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 19. do 25. juna

18.06.2017.

Festival zanatskog piva, Arsenal fest i još mnogo toga. Sezona letnjih festivala je zvanično počela

.

Ponedeljak, 19. jun

Promocija drugog broja časopisa "Terenac" biće održana na Departmanu za biologiju i ekologiju Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu u 14h. 
Časopis je posvećen zaštiti prirode i obuhvata širok spektar tema i aktivnosti našeg Društva i drugih organizacija, institucija i pojedinaca.
Svratite da čujete više o samim temama i preuzmete svoj primjerak drugog broja časopisa "Terenac"

U Firchie Think Thank studiju nastupa Zvonimir TOT JAZ TRIO
Zvonimir Tot je rođen i odrastao u Novom Sadu. Živi i radi u Čikagu od 2000-te godine. On je jazz gitarista, kompozitor i aranžer čiji stil je zasnovan na jazz tradiciji, klasičnom muzičkom obrazovanju, kao i njegovom balkanskom poreklu. Nastupao je u Americi, Srbiji, Holandiji, Nemačkoj, Belgiji, Portugaliji, Južnoafričkoj Republici, Mađarskoj, Češkoj, Rumuniji i Hrvatskoj. Svirao je i/ili snimao sa mnogim muzičarima svetskog renomea. Zvonimir Tot je profesor na University of Illinois at Chicago, gde predaje harmoniju, solfeđo, kontrapunkt, jazz gitaru, improvizaciju i male jazz sastave. Snimio je pet albuma, autor je knjige Jazz Guitar Harmony – The Melodic Approach, koju je objavila izdavačka kuća Jamey Aebersold Jazz 2016. godine. 

Koncert počinje u 22h, a ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima sistema Gigs tix po ceni od 200 dinara u pretprodaji, ili na ulazu u klub po ceni od 300 dinara.

Infoteka CK13 slavi treće godišnjicu svog reotvaranja, koju će njen tročlani tim obeležiti spajanjem tri događaja koja će se u jednom danu odigrati u Omladinskom centru CK13. 
U 18 časova čeka vas Žur buvljak, pola sata kasnije Bistrionica na temu “Šta čitate?” Od 20 časova organizovan je Open mic – učestvuju polaznici Pisališta i dobrovoljci iz publike. 

Utorak, 20. jun

Eipix Academy organizuje prvi u nizu #GameTalks događaja pod nazivom „Kreativna monetizacija u video-igrama”.
Dobra igra i uspešna igra nisu nužno sinonimi. Iako je najvažniji preduslov, visok kvalitet jedne igre ne garantuje da će ona biti profitabilna. Šta više, moglo bi se reći da su razvoj kvalitetne igre i pronalaženje načina da ona donese profit dva posebna procesa koja se u idealnom slučaju spajaju u harmoničnu celinu. Postoje razni kreativni načini monetizacije video-igara, a više o ovoj temi čućete na #GameTalks događaju.
Ulaz je slobodan, a prijave su obavezne zbog ograničenog broja mesta. Prijavite se slanjem imena i prezimena na info@eipixacademy.com.

Sreda

Odmor

Četvrtak, 22. jun

Počinje Arsenal fest u Kragujevcu. Tokom tri festivalska dana na tri bine posetiocima će se predstaviti neka od najvećih imena na svetskoj i regionalnoj sceni. Neka od njih su Antrax, Buzzcocks, Thievery Corporation, Skindredd, Dub FX, Darko Rundek, Rambo Amadeus i mnogi drugi. 

Petak, 23. jun

Došlo je vreme za 4. Novosadski festival zanatskog piva koji će biti održan u SKCNS Fabrici i Quarteru 23. i 24,. Juna.
Pored sjajnih pivara iz Srbije i regiona, spremite se za nove premijere, žive svirke, food corner, korisna predavanja i mnoštvo iznenađenja. Za dva dana moći ćete da probate desetine različitih zanatskih piva svih mogućih stilova (IPA, Stout, Pale Ale, Weizen, Porter, Pilsner...), ali i da glasate za svoje favorite. Pored vaših glasova, pivsku ponudu će ocenjivati i stručni žiri. Pored predavanja o kućnom pivarstvu od ove godine postojaće i homebrewing corner gde ćete moći besplatno da degustirate ova divna piva napravljena s ljubavlju u kućnim uslovima.
Ulaznice možete kupiti preko Gigstix prodajnih mesta, ali je važno napomenuti da je broj karata ograničen i da će se u pretprodaji prodavati za 300 dinara po danu festivala, odnosno po ceni od 500 dinara za oba dana! U ovu cenu uračunata je čaša sa logom festivala kojom možete probati veliki broj piva i to u količinama od 0.2, 0.33 i 0.5l. Podsećamo vas i da se na samom Festivalu plaćanje piva vrši isključivo uz pomoć festivalskog novca koji se može kupiti na samom ulazu.

Krcko & Lefty Beatzz ponovo u Firchie Think Thank Studiju, ovog puta u malo izmenjenom sastavu. Ovaj bend je nastao zahvaljujući Vladimirovoj inspiraciji i želji da sačuva tradiciju jezika hip hop-a, soula, funka i džeza. Njihovo stremljenje i cilj je razvoj i napredak mejnstrima i u isto vreme savremenog zvuka, ali pre svega približavanje svim generacijama i ljubiteljima muzike. Njihovi aranžmani i originalne pesme zasnovane su na fanku, r&b-u, hip hop-u i džezu, i pod uticajima muzičara kao što su: Herbie Hancock, Mike Clark, Miles Davis, Robert Glasper, Chris Dave, Jellovstone, Kings, i drugi - sa mnogo groove-a i povezivanja miksova od mejnstrima i savremenog zvuka. Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima sistema GigsTix-a po ceni od 300 dinara u pretprodaji, dok će na ulazu karte koštati 400 dinara. 

Na Paliću počinje peti Ground Level Fest - festival ekstremnih sportova. Tokom tri dana svoje umeće pokazaće skejteri, roleraši i biciklisti. Biće tu i radionica i dobre muzike. 

Subota, 24. jun

Kod Firčija u Think Thank studiju biće održana još jedna Pin Up žurkaNa listi su dakle 60's rockabilly, bubble gum pop, swing, pin-up rock, neo-billy, 50's i 40's. Muzika za ples i đuskanje. Za muziku je i ovaj put zadužen mr. INQUISITOR a dobar provod je zagarantovan! Žurka počinje u 22:30, a ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mestima sistema GigsTix-a.
Dress-code nije obavezan, ali je pozeljan, 40's, 50's, 60's, cherry štikle, rockabilly frizure, gel za kosu, mašnice, loknice i slično.

Green Love Festival odlučio je da pauzu između majske i oktobarske žurke "začini" novim letnjim izdanjem pod otvorenim nebom - GREEN AIR žurkom na Novosadskom sajmu. U goste stiže jedna od najvećih techno zvezda današnjice - Luigi Madonna koji će nas zajedno sa ekipom Wet Dreams i Kristijan Molnarom zabavljati duboko u noć!

Ako vam nije do ludog provoda možete da odete i na Noćni maraton

Nedelja, 25. jun

Počinje Infant, Internacionalni festival alternativnog i novog teatra. Predstave će biti igrane u Srpskom narodnom pozorištu i u Kulturnom centru Novog Sada. Pojedinačne ulaznice koštaju 500 dinara, a šta sve možete da pogledate proverite na zvaničnom sajtu festivala

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo