...
TRENUTNO11:00 - 12:00Pop up

Kultura

Nedeljni vodič od 19. do 25. avgusta

18.08.2019.

Ništa lepše od letnjih događaja pod vedrim nebom, ali i onih na zatvorenom, u klimatizovanom prostoru!

.

Ponedeljak, 19. avgust

Floor 5 nastupiće u Kulturnom centru Lab. Gruba, ali melanholična, tvrda, ali nežna - ovo je muzika moćnog novopečenog benda Floor 5. Ovo je iznenađujuća kombinacija harmoničkih melodija, masivnih bas linija, odličnog glasa i drastičnih bubnjeva. Uključuje aspekte elektronske muzike, trip hop, rock, glitch i klasičnu muziku. Formiran 2018. godine u Berlinu, bend čine ruska kantautorka Eleonora Zaripova (vokal, tasteri i sinteti) i italijanski bubnjar i producent Mattia Bellotti (bubnjevi, živa elektronika). Dvoje snažnih članova kombinovali su svoju muzičku pozadinu i razvili projekat u sjajan elektroakustični live set. Početak je u 21, a ulaz 150 dinara.

Utorak, 20. avgust

Parabola, odnosno Kristina Vukelja, stiže u KC Lab. Počela je da se maže i musavi bojama oko 1995. godine. Masterirala je na Tehničkom fakultetu, smer odevno inženjerstvo/tekstilnu tehnologiju, gde je, crtajući modne figure, počela da deformiše i izvrće žensko telo na svaki mogući nacin. Trenutno radi u Novom Sadu u krojačkom salonu, obožava da radi kostime, brljavi po podu u stanu i po garderobi, igra se balerine i ponekad izlaže radove na izložbama. Početak je u 20.

Sreda, 21. avgust

Predstava "Kad sam bio garav" biće održana na Brod teatru. Kao i svi događaji u sklopu Leta na Brod teatru, ulaz je besplatan i ovog puta. Početak je u 21.

Četvrtak, 22. avgust

Još jedan krug događaja Jazz jam session biće održan u Kulturnom centru Lab. Dvadeset drugo izdanje posvećeno je pevačima i pevačicama. Organizatori pozivaju džez vokale da dođu u što većem broju i pridruže se na bini, da zajedno izvedete omiljene standarde. Ulaz je 150 dinara, a početak u 21.

Leto na Trgu galerija - Svi na ples: Predavanje i igranka biće održano u  Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.Organizatori pozivaju publiku da uživa u zvuku zlatnih šezdesetih, kada se novi trendovi sa Zapada uvode preko časopisa, radija i televizije i prenose na popularne "večerinke" ili igranke. Uz pomoć članova novosadske plesne škole "QUEEN", a uz muzički odabir Atile Rozmaringa, posetioci će se podsetiti vremena žureva uz pop i rokenrol hitove i sami zaplesati oslobođenim plesnim pokretima u nostalgičnoj atmosferi letnje zabave. Početak je u 21.

Petak, 23. avgust

Još jedan sjajan događaj u okviru Leta na Brod teatru. Sviraju Prorock Angels, u sklopu 50 godina Vudstoka. Ulaz je naravno besplatan, a početak je u 21.

Subota, 24. avgust

Guilty pleasure žurki nikad nije dosta. Bila je neka kratka pauza kada je u pitanju organizovanje ovakvog provoda, ali verujem da smo svi srećni što se ponovo dešava. Dobro poznata muzika, još poznatija lokacija. Borisov atelje od 22 časa, upad je 300 dinara.

U Kulturnom centru Lab startuje nova serija žurki Progresive Tales u organizaciji Progresivne Suze. Novo letnje okupljanje ljubitelja Progressive House zvuka i zalaska sunca. bLineup čine Bokee, Lukai i Groove Amigo b2b Darko Stanimirović. Party počinje već od 15 časova!

Nedelja, 25. avgust

Veliki novosadski karneval "Dani Brazila" biće održan na Brod teatru. Čeka vas veliki broj sjajnih izvođača iz Brazila i kada je u pitanju sama muzika, ali i svi mogući sporedni kreativni sadržaji. Ako ste ljubitelji Brazila i njihove kulture, obavezno bi trebalo da se nađete ovde. Ako slučajno i niste – čekirajte svakako, postaćete!

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Pop up
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo