...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24.decembra

17.12.2017.

Svirke, promocije, izložbe...

.

Sreda 20.decembar 

Tradicionalno, pretpraznično, javno, naučno-popularno, i zanimljivo predavanje dr Mlađena Jovanovića sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo. To će biti pogled na gorostasni Kavkaz iz prvog lica - od podnožja, pa do najvišeg vrha Evrope, iz Gruzije i iz Rusije.
Geološka prošlost, vulkani, lednici, arheologija, istorija, hrana (ne i piće), visokogorstvo... su neke od tema koje će biti prikazane. Jedna tema je tajna i biće otkrivena tek na predavanju.
Tradicionalno vreme i mesto: sreda 20. decembar u 20 h, amfiteatar "Mihajlo Pupin", PMF, Trg Dositeja Obradovića 4 (zgrada Departmana za matematiku, desno krilo "Plave zgrade").

U knjižari Bulevar Books u 19 časova biće održan tradicionalni prednovogodišnji supersoare sa Muharemom Bazduljem #4. Jedan od najinteresantnijih sagovornika dolazi i ove godine da sumiramo rezultate, njegove i naše, u 2017-oj, da pričamo o književnosti, kulturi i drugim društvenim fenomenima, da najavi neke nove stvari i predstavi knjigu "S vremena na vrijeme" koja je nedavno izašla u izdanju Službenog glasnika.

Četvrtak 21.decembar

SOS ženski centar vas poziva na Interaktivnu izložbu "Nasilje ima jedno lice-deo 2" koja će biti održana u Omladinskom centru CK13 (Crna kuća) Vojvode Bojovića 13 u periodu od 19h do 21h čas. Cilj izložbe je podizanje svesti o posledicama nasilja i razvijanje nulte tolerancije na nasilje. Svi posetioci izložbe imaće priliku da razgovaraju sa modelima koji će biti u ulozi osobe koja je preživela neki oblik nasilja. Svaki model imaće svog kustosa koji će posetioce informisati o činjenicama vezanim za rodno zasnovano nasilje.

Legendarni slovenački bend Lačni Franc održaće koncert u Firchie Think Tank Studiu u 21h. Biće to novogodišnji poklon Zorana Predina i ekipe fanovima u Novom Sadu, a ujedno i prilika da publika prvi put uživo čuje stvari sa njihovog poslednjeg albuma "Svako dobro". Ulaznice možete da kupite na svim prodajnim mestima sistema GIGS TIX. Pretprodaja: 1.000 dinara. Na ulazu: 1.200 dinara

U organizaciji "Avalanche Risk Snow Fest " tima novosadska ravnica će u 48h iskusiti najlepše od snega i planine! Bilo da si zaljubljenik u zimske sportove, dete koje uživa u snežnim čarolijama ili neko ko još nije imao prilike da ide na zimovanje, naša želja je da pokažemo svima koliko zima može da bude aktivna, zabavna i na više načina – drugačija. Više informacija o programu pročitajte na ovom linku.

"MI NISMO REJV" ekipa dolazi u Novi Sad da zapali PUBeraj podijum za ples. Za sve nasmejane ljude koji su se uželeli dobre zabave. Za sve iskusne rejvere umorne od rejva. Za sve nerejvere u usponu snage. Za sve klabing boeme. Za techno samuraje. Za house nindže. Za sve epske likove i renesansne dame. Budite u 21h u PUBeraju.

Da promocije u ovoj godini završe sa prijateljima i bratskim bendovima koji su na ovaj ili onaj način postali deo RnR Records pobrinuo se se Saša Santosi. Za nezaboravno veče u Bačkoj Palanci pobrinuće se "Rokenrol u kandžama interneta 2" i "Seljobriti kaži 2" uz podršku bendova: Santos Brothers, Zemljotres i Flower Rocky Boys (svi u akustičnoj varijanti).

(Dis) kontiniuteti: Savremena umetnost u Vojvodini. Kustosi: Dragana Garić Jovičič i Andrea Palašti. Naslanjajući se na ideju nekadašnjeg Novosadskog salona, koji je zbog finansijskih i organizacionih teškoća u poslovanju nakon izložbe 2011. godine prestao da postoji, Muzej savremene umetnosti Vojvodine otvara vrata novom projektu pod radnim naslovom Vojvođanski salon čiji će zadatak biti praćenje, podržavanje i prezentacija savremene umetničke scene u Vojvodini. Otvaranje u 19 h.

Petak 22. decembar

Promocija dva nova izdanja SKCNS. M.U.D.A - dve bas gitare, 3 mačke 100 godina - dva bubnja. Početak u 20 h a upad je besplatan.

U novosadskom GERILA BARU Šinobusi slave 15 godina rokenrola. Od prve svirke, koja je održana 04.01.2003. godine, Šinobusi su se popeli na binu više od 500 puta. Peti autorski album LJUBAV I DALJE DIŠE, objavljen za PGP RTS ove godine, moći će da se kupi u Gerili po promotivnoj ceni. Pored odabranih autorskih pesama publika će moći da čuje i nekoliko obrada koje su opstale na repertoaru svih ovih godina. Počinju u 22h.

Pre petnaest godina nas je samo fizički napustio John Graham Mellor, daleko poznatiji kao Joe Strummer. U ime njegovog lika i dela, duo Pobratimi, jedini didžej duo koji samo za ovu prigodu čine 3 drugara, vrti tačno 101 pesmu. Pažljivom selekcijom obuhvaćene su pesme koje peva Strummer, pesme koje su ispevane njemu u čast, njegove pesme koje su obrađivali i originali pesama koje je on obrađivao. Danas budite tačno u 20:22 h u Recycle Bin-u.

Bez napora putujući kroz različite žanrove i stilove, Oborri oslikavaju jedan šaren i liričan, a opet introvertan univerzum dvojice dečaka iz Prištine, usred turbolentnog i podeljenog društva. Sa novo-izdanim debi albumom, napisanim, odsviranim, snimljenim, produciranim i masterovanim u velikoj većini od strane dua, Tomor Kuci i Arbër Salihu predstacljaju dvogodišnji proces soničnog, strukturalnog i emotivnog istraživanja. Njihov live set-up uključuje i Liburn Jupolli (klavijatura) i Vedat Hasani (bubnjevi) izvodeći autorske pesme kombinovane sa neočekivanim kaverima obrađenim na njihov specifičan način. Adresa je KC Lab a početak u 21 čas. Ulaz 150 dinara.

Subota 23. decembar

A pred novu godinu, stoner/electro/psichedelic/rock/metal spektakl u Gerili. Wolfram + Lazar + Dojo ekipa grade studio na Petrovaradinu i potrebna su im sredstva kako bi završili studio, odakle će dalje da nam prave muziku. Karta će biti 300 dinara a sve karte idu u fond za studio. Početak je u 21h.

Dragi vlasnici kućnih ljubimaca, pozivani ste na druženje od 17h na Dan kućnih ljubimaca u okviru "Novosadskog Winter Festa". Neka vaši ljubimci dođu maskirani, ušuškani, sa kapicama ili drugim rekvizitima koje im obično oblačite ovih dana kada je hladno, jer će biti organizovana modna revija i nagrađen najlepši stajling.

Nedelja 24. decembar

Odmor.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

.

Besplatne predstave za učenike i studente

Pozorišni festival "Upad", koji je pokrenuo Studentski kulturni centar Novi Sad, biće održan od 31. oktobra do 5. novembra u…

.

Premijera predstave "Pege u srcu" 18. juna u Fabrici

Pozorišna predstava "Pege u srcu", u režiji Milorada Milinkovića, biće premijerno izvedena u subotu 18. juna u 21 čas u…

.

"Bunker fest" za vikend u Eđšegu

Ovogodišnje 16. izdanje "Bunker festa", pod nazivom "Momci iz garaže" biće održano 14. i 15. novembra u Kulturnoj stanici Eđšeg.…

.

Upadajte na Upad!

Studentski kulturni centar Novi Sad je prošle godine pokrenuo Pozorišni festival "Upad", kako bi unapredio pozorišnu umetnost namenjenu mladima. Ovogodišnji…

.

Panonia Dry Sea Fest kao novi brend

Imajući u vidu da je svetska rock scena doživela ogromno osveženje procvatom stoner rock i sludge rock zvuka, SKC Novi…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo