...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24. novembra

17.11.2019.

Hladnoća i vetar ne uspevaju da zaustave lavinu dobrih događaja!

.

Ponedeljak, 18. novembar

Predstavljanje petog ciklusa projekta "Crtež - polje ličnog-intimnog  traganja", dnevnika vanr. prof. Biljane Jevtić biće održano u KC Labu sa početkom 20 časova.  Učesnici - izlagači su studenti IV godine osnovnih studija Akademije umetnosti u Novom Sadu Stefan Grković (ilustracija), Marina Stojšić (grafika), Natalija Ranković (slikanje), Lidija Raletić (ilustracija), Tijana Jevrić, (novi likovni mediji), Dušan Ivić (novi likovni mediji) i Una Tomašević (fotografija).

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Akcentujemo andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan. Događaj počinje u 20.30 čas.

U kulturnoj stanici Svilara biće predstavljena knjiga Božidara Mandića "Loš pisac". U programu učestvuju Slobodan Tišma, Slavko Matić - Vjetnamac i moderator Jovan Gvero. Početak je u 20 časova. Promocija se realizuje u saradnji sa KS Svilara.

Utorak, 19. novembar

The Wax Road, bend iz Moldavije, nastupiće u KC Labu u 21 čas. Bend je nastao 2015. godine, izdali su debi album "Rambler In The Dark" 2016. godine, a nedavno su objavili nekoliko novih pesama.

Predstava Pozorišta Promene "Noć Helvera" biće odigrana u domu b-612 u 20 časova. Režiju potpisuje Boris Isaković. Cena karte je 300 dinara.

Promocija knjige poezije "Povremena poput vikend-naselja" Maše Seničić biće održana  u Crnoj kući od 20 časova. Ovaj program se realizuje kao deo projekta "Tekst je prisutan", podržanog od strane Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada.

Predstavljanje knjige 'Pesme 1961-2012' Boba Dilana, nedavno objavljene u izdanju Geopoetike biće održano u knjižari Bulevar books u 19 časova. Na promociji učestvuju prevodioci Vladimir Kopicl i Muharem Bazdulj, kao i Zoran Paunović i Vladislav Bajac, urednici izdanja.

Novosadska promocija knjige "Moje" autora Srđana V. Tešina održaće se u knjižari Zenit. U programu učestvuju Srđan V. Tešin, Gojko Božović, Bojan Krivokapić i Jovan Gvero. Početak u 19 časova.

Četiri koncerta - svaki bend u svom gradu dočekuje ostala tri sastava i svaki bend promoviše svoje najnovije izdanje. U pabu Lazino tele domaćin je Sans, a nastupiće i R.O.C.K, Prljavi Romeo i Faust. Početak je u 21 čas, a ulaz 200 dinara.

Sreda, 20. novembar

Open mic night biće održan u KC Labu od 20.30 čas. StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa Kulturnim centrom LAB najavljuje drugi open mic ove sezone i poziva sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare na dolazak i učestvovanje u stvaranju novosadske stand up scene. Ulaz je 100 dinara. Oni koji žele da učestvuju moraju da se prijave putem poruke  StandUP Comedy - Novi Sad, nastup mora biti potpuno autorski, a maksimalna dužina nastupa je 7 minuta.

EU info kutak, u saradnju sa Institutom za Evropske poslove i CK13, organizuje projekcija filma "Izdajnici i patriote: branioci i braniteljke ljudskih prava" sa početkom u 19 časova u CK13.

Dva renomirana novosadska kantautora promovisaće svoja najnovija izdanja. Nemanja Nešić knjigu pevanih stihova "Sa druge strane oka", a Miloš Zubac muziku sa CD-a "Manastiri" rađenu na stihove Pera Zupca. Događaj će biti održan u kutulturnoj stanici Svilara sa početkom od 20 časova.

Zadnja kolektivna izložba Šok Junior biće otvorena u 19.00 časova u knjižari Bulevar Books. Šok Junior je nova je programska linija Šok Zadruge, aktuelnog modela delovanja Multimedijalnog centra Led art koji je započet 2012. nakon eutanazije Art klinike.

Jazz veče biće održano u Brick baru sa početkom u 20 časova.

Četvrtak, 21. novembar

Čičini čvorci nastupaju u KC Labu u 21 čas. Ulaz je 150 dinara.

O je raypunk/sci-fi fantasy bend nastupiće prvi put u Novom Sadu u domu b-612 sa početkom od 22 čas.  Sviraju fuziju rocka, psihodelije, klasične muzike, space rocka itd. Njihovi koncerti su konceptualni, tekstovi pesama imaju veze sa svemirom, svemirskim pričama i grčkim mitologijom. Ulaz je 100 dinara.

Petak, 22. novembar

MKDSL sa Peđom Milutinović na bubnjevima nastupiće u KC Labu u sa početkom u 21 čas. Ulaz do 22.00 je 200 dinara a, od 22.00 do 01.00 300 dinara.

Paul The Walrus, zagrebački indie/pop/rock bend, nastupiće u domu b-612 u 22 čas. Poznati su po svojim energičnim live nastupima, a  retro zvukom i pamtljivim melodijama osvajaju publiku već od prvih taktova.  Muzika Paul The Walrusa inspirisana je kultnim bendovima poput Beatles-a, Beach Boys-a, Tame Impale i Oasis-a. Ulaz je 200 dinara.

Stuttgart Online nastupiće u  CK13 u 21 čas. Ulaznice na vratima 600 din.

Novosadski Bluebirdsi, poznatiji kao Plavi ptičić stižu u Dom kulture. Početak je u 10 časova, a ulaz je besplatan.

Subota, 23. novembar

Reggae Fever u KC Lab-u sprema đuskavac koji će obilovati proverenim i toplim jamajkanskim zvucima od 21 čas. Očekujte originalne Studio One i Treasure Isle zvuke, uključujući izvođače kao što su Toots & The Maytals, Jackie Mitto, Alton Ellis, Derrick Morgan, Lee Scratch Perry & The Upsetters, Jimmy Cliff, The Wailers i mnogi drugi koji su postavili temelje rege zvuka kakvog danas poznajemo.

MADmix Party sa ESN Novi Sad  biće održana u domu b-612 od 21.30 čas. Ulaz je 150 dinara.

Fluid Underground pioniri fuzz i stoner rock zvuka kod nas u okviru svoje turneje nastupiće i u Novom Sadu u CK13 od 21 čas. Bend će premijerno svirati i neke od novih pesama koje će se naći na novom albumu. Ulaz je 300 dinara.

Jubilarni NS Market biće održan u Eđšegu pod sloganom "Sve za 10" od 11 do 19 časova.

Novosadski americana rock double-feature, dva sjajna benda za cenu jednog FIPA i UV nastupiće u Bulevar books-u od 21 čas. FIPA je jedinstveni indie americana rock projekat iz Novog Sada. Album "Heartsongs for the Brave" nastao je na relaciji Novi Sad - New York. UV je autorski bend iz Novog Sada, članovi benda su Igor Sakač (gitara, vokal), Petar Banjac (bubnjevi, vokal), Filip Grubač (bas gitara). Ulaz na koncert je 300 dinara.

Promocija romana prvenca "Čvor na omči" Draška Sikimića biće održana 19 časova u knjižari Zenit. Učestvuju Draško Sikimić i Srđan Sekulić.

Zenit predstavlja "poslednju bioskopsku predstavu" kultnog filma "Grande punto", reditelja Vanje Hovana. Početak u 21 časova.

Od 22 časova u Brick baru možete poslušati nastup novosadskog benda Fyn, a nakon njih i bend Keni nije mrtav.

Nedelja, 24. novembar

Poslednje nedelje novembra, u prepodnevnom terminu u domu b-612 od 11 časova posetioci će moći da pogledaju dva na svaki način različita, a podjednako šarmantna filma o filmovima. U večernjem terminu u 17 časova, biće puštani filmovi o lošim, neuspešnim, neki bi čak rekli - katastrofalnim filmskim autorima i njihovim usponima ka vrhu - stvaranju filma. Događaj organizuje Film Freak Flock leti u bioskop.3

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo