...
TRENUTNO15:10 - 15:20Pesma dana

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

17.03.2024.

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Ponedeljak, 18. mart 

Razgovor o eseju "Smeh Meduze" i ženskom stvaralaštvu održava se u CK13. Helen Siksu je filozofkinja, feministkinja, autorka i književna kritičarka. Autorka je teksta „Meduzin smeh“ koji se bavi povezanošću tela i pisanja. Sam tekst počiva na antičkom mitu o Meduzi. Šta je to žensko stupanje u tekst i koje su to različitosti u ženskom književnom stvaralaštvu možete čuti na događaju. Ulaz je besplatan, a početak u 19 časova.

Predavanje  „Budućnost medija – trendovi u SAD“ se održava u Kino sali Filozofskog fakulteta. Predavanje o budućnosti medija, savremenog novinarstva, medijskih trendova u SAD-u i borbi protiv dezinformacija u organizaciji će održati svetski poznata autorka prof. dr Niki Ašer sa Univerziteta u San Dijegu. Početak je u 15 časova.

Utorak, 19. mart 

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište. 

Sreda, 20. mart 

Veče crnog humora je u London pubu. Na programu je specijal Crni humor 2024. U ovom specijalu učestvuje čak 7 komičara organizacije Standup.rs: Marija Žagar, Mišo Babić, Vuk Vujačić, Ivan Nikolić, Nikola Radojlović, Nemanja Dimitrijević, a veče vodi: Nebojša Potkrajac. Ulaz je 700 RSD, a početak u 20 časova.

When We Were Young žurka se održava u KC Labu.  Žurka je inspirisana istoimenim festivalom u Americi, koji okuplja legendarne emo i pop punk bendove 2000-ih. Ulaz je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 21. mart 

Open mic stand up veče je u Nirvana cafeu. Ako želite da nastupate, prijavite se na link. Karte su 350 dinara, a početak je u 20.30.

Sajam volontiranja održava se u holu Filozofskog fakulteta. Sajam volontiranja je otvorena manifestacija na kojoj ćeš moći na jednom mestu da se upoznaš sa velikim brojem organizacija, njihovim programima, projektima i pozicijama koje su otvorene u toku cele godine. Početak je u 10 časova.

Bend AXiS nastupa u Gerili. U sklopu Electric Peace turneje bend promoviše svoj drugi studijski album “Electric Peace”. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Petak, 22. mart 

Trening "Rodna ravnopravnost iz filozofskog ugla" održava se 22. i 23. marta u OPENS-u. Trening je namenjen svim mladima koji žele da se upoznaju sa filozofskim načinom promišljanja na temu rodne ravnopravnosti. Za učešće se možete prijaviti na linku, a trening se održava 22. i 23. marta od 10 do 17 časova. 

Izložba „New Era: umetnički diskursi o društvenim i klimatskim promenama“ se otvara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Na izložbi će biti predstavljeni radovi 12 umetnika/ca i umetničkih grupa iz BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije koje se u svojim stvaralačkim praksama dosledno i dugoročno posvećuju odnosu između čoveka i prirode, dajući umetnički komentar i odgovor na jednu od najaktuelnijih tema savremenog društva – ekologije, klimatskih i društvenih promena i očuvanja životne sredine.

Festival Alter Echo održava se u Fabrici. Novosadski bend Echo Spiritus pokreće sopstveni festival ALTER ECHO, koji će svojim nultim izdanjem obeležiti i četvrti rođendan benda. Festival će na svom nultom izdanju ugostiti još četiri novosadska benda: Lepša Brena, Pannox, Fifth Piece i Non Grata. Ulaz je 500 dinara, a početak u 20.30.

Gypsy Jazz Night održava se u knjižari Zenit books. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

JUTRO žurka slavi svoj 5. rođendan u KC Labu. Upad je 250 dinara, a početak je u 21 čas.

Subota, 23. mart 

Mamurlook nastupa u CK13. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Guilty Pleasure žurka u specijalnom All Stars izdanju održava se u Domu kulture. Očekujte žurku bez blama od hip-hopa i repa, R'n'B 90-ih, preko Evrovizije i egzotičnih hitova interneta, nezaobilaznog MTV popa, pa do Lune i omiljenih domaćih dens hitova. Ulaz je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Kviskoteka party i kviz se održava u kafeu Atrijum-IN. Prijava je 300 dinara po članu ekipe, a početak u 19 časova.

Nedelja, 24. mart 

Radionica "Melodije vode" održava se u Američkom kutku. Dobrodošli su građani svih uzrasta, polova i orijentacija koji vole muziku i druženje da dođu na jednodnevnu radionicu sa svestranim muzičarima iz čitavog Balkana i SAD-a te da učestvuju u stvaranju novih i neočekivanih melodija i pesmama, koje će nastati u zajedništvu naših muzičara i svih vas koji se odlučite doći! Početak je u 10 časova.

Stand up predstava Srđana Jovanovića "Mikrofonija" se održava u Gerili. Ulaz je 1000 dinara, a početak u 20.30.


Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. jula

Sredina jula donosi nam nekoliko zanimljivih događaja.  

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Nedeljni vodič od 15. do 22. jula

Exit je prošao, događaja je značajno manje, ali to ne znači da nema zanimljivih sadržaja.  

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

.

Joker Out i Black Eyed Peas obeležili petak na Exitu

Druge večeri EXIT-a najviše pažnje privuklo je dvoje hedlajnera - pre svega bend Black Eyed Peas čiji je nastup publika…

.

Četvrtak na Exitu: šarenilo i energija festivala

Uvodni dan EXIT-a obeležila je evrovizijska ekipa, dok bi se četvrtak, zvanično prvi dan festivala, nekako mogao staviti pod jednu…

  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija
  • 15:30 Gost O radija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo