...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24. jula

17.07.2022.

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer vas očekuje dosta zanimljivih događaja.

.

Ponedeljak, 18. jul 

Projekcija filma "Čežnja Veronike Fos" očekuje vas u Zenit booksu. Završni film Fasbinderove BRD trilogije (uz „Brak Marije Braun“ i „Lolu“), predstavlja njegovo viđenje Nemačke pedesetih godina, negde između nacističke prošlosti i ekonomskog buma. Glavna junakinja je zaboravljena filmska zvezda iz naci perioda (priča se oslanja na životnu priču glumice Sibile Šmic), sada propala narkomanka, koja uzdiše za prošlim vremenima. Početak je u 19.30.

Utorak, 19. jul 

Bojan Cvetković trio promoviše novi album u KC Labu. Bend predvodi pijanista Bojan Cvetković, jedan od angažovanijih pijanista novije jazz generacije, na kontrabasu je David Gegić, a na bubnjevima Nikola Banović. Repertoar benda se zasniva na autorskom repertoaru i posebnim aranžmanima određenih jazz standarda. Početak je u 20 časova.

Sreda, 20. jul 

Promocija knjige "Mama Medeya" Damira Zlatara Freya u CK13. Mama Medeya je jedan od prvih romana na našim prostorima koji je hrabro progovorio o LGBT iskustvu. Dirljiv i duboko human, roman Mama Medeya nenadmašno pripoveda o životima stigmatizovanih ljudi, ali govori i o krhkoj snazi društvene solidarnosti, empatije i umetnosti koje nam jedino mogu doneti slobodu. Na promociji će o knjizi govoriti autor,  a razgovor će voditi Nedim Sejdinović, novinar, kolumnista i pisac, uz učešće glumaca Sanje i Jugoslava Krajnova, prvaka SNP-a i harfistkinje, prof. Mine Momčilović. Početak je u 20.30.

Četvrtak, 21. jul 

Pitch Shifting audiovizuelni performans u Zenit booksu. Nastupaju Pitch Shifting (Grgur Savić i Sanja Star), Marko Ćurčić (bas gitara) i Nemanja Tasić (bubnjevi). Upad je 300 dinara, a početak u 20.30.

Petak, 22. jul 

Jugoslovenski tamni talas u CK13. Veče će ispuniti muzika tamnog talasa, na čelu sa Parafom, Dobrim Isakom, Lunom, Trivaliom, Phantasmagoriom i drugima, ali će se u toku večeri pridružiti njegovi rođaci - novoromantičarski, sintvejv, odnosno novotalasni zvuci, koje oglašavaju La Strada, Romantične Boje, Videosex, Max & Intro, Boye, Jakarta, Via Talas... Početak je u 20h.

Testet Ölt i Džezbollah sviraju u  Domu b-612. Testet Ölt je eksperimentalni rok bend iz Temerina, osnovan 2011. godine, a Džezbollah je dizaster džez kvintet iz Beograda. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 23. jul 

Retro Hit List predstavlja Heroes Of The Zer00s with El Wise. Slušaćete hitove Linkin Parka, Britney Spears, Rihanne i drugih koji su obeležili dvehiljadite, dekadu prepunu raznolike muzike. "Za svakog po nešto" može da bude moto dvehiljaditih, a ovaj put će žurka biti sa pojačanjem u vidu sjajnog DJ El Wise-a. Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Nedelja, 24. jul 

Koncert Orkestra mladih Zapadnog Balkana (WBYO) se održava u novosadskoj Sinagogi. Posle intenzivnog perioda proba u Prištini sa probama orkestra i solo majstorskim časovima, gudačka formacija orkestra predstavlja zahtevan i privlačan program. Mladi profesionalni muzičari iz Novog Sada, Beograda, Berana, Đakovice, Kikinde, Niša, Podgorice, Prištine, Sarajeva, Skadra, Skoplja, Tirane, Tuzle, pokazuju svoje snažno umetničko umeće. Početak je u 19.30.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Finansiranje projekata kulturnog aktivizma

Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO) poziva pojedince i organizacije da se prijave na Drugi javni poziv i daju svoj…

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo