...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Kultura

Nedeljni vodič od 18. do 24. decembra

17.12.2023.

Ove nedelje nam i zvanično stiže zima, a sa sobom nosi i gomilu dobrih koncerata, žurki, stand up nastupa i drugih događaja.

.

Ponedeljak, 18. decembar 

Stand up show Martine Ipše "Žena za volanom" je u Gerili. Martina je jedna od začetnica stand up komedije u Sloveniji i jedna je od najboljih slovenačkih stand up komičara. Show će otvoriti Nenad Stefanovski. Upad je 1.000 dinara, a početak u 20.30.

Kvintet Beltango nastupa u Sinagogi. Kvintet je do danas održao preko hiljadu koncerata širom Srbije i u preko trideset zemalja Evrope i sveta. Na repertoaru ansambla se pored tradicionalnih tango, kao i kompozicija tango-nuevo pravca Astora Pjacole, nalaze i njihove autorske stvari pisane u stilu balkango, koji predstavlja zanimljivu fuziju tango i muzike Balkana. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 20 časova.

Utorak, 19. decembar 

Otvoreni muzički mikrofon je u Fridi. Dobrodošle su sve obrade, autorske numere, poezija i razni instrumenti. Na bini će već čekati spremna jedna gitara i, naravno, otvreni mikrofon. Početak je u 20 časova. 

Sreda, 20. decembar 

Kvartet udaraljki i klavira nastupa u muzičkoj školi "Isidor Bajić". Ulaz je slobodan, a početak je u 19.30.

Stand up show Omera Hodžića "Na licu mjesta" je u Gerili. U pitanju je nova predstava mostarskog komičara sa decenijskim iskustvom. Show funkcioniše onako kako Omer živi - bez prethodne pripreme, samo ozbiljna improvizacija. Cena karte je vaša ocena nastupa. Početak je u 20.30.

Stand up show Srđana Dinčića "Best of karijere" je u London pubu. Srđan Dinčić provešće vas kroz najbolje fore iz svoje dvanaeastogodišnje karijere. Upad je 1.100 dinara, a početak u 20 časova.

Filmsko veče se organizuje na Tehnološkom fakultetu. Umesto kupovine bioskopske karte, ponesite poneki slatkiš ili školski pribor od kojih će se praviti paketići za decu iz dečijeg sela "Milorad Pavlović" u Sremskoj Kamenici. Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 21. decembar 

Vatra nastupa u Gerili. Sa karijerom koja traje već 24 godine i više od 10 diskografskih nagrada Porin, bend Vatra poznat je publici i po duetu sa Damirom Urbanom (pesma "Tremolo") i duetu sa Massimom (pesma "Nama se nikud ne žuri"). U Srbiji najpoznatija je pesma "Tango" sa kojom su i osvojili najviše nagrada. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 21 čas.

Predavanje "(Mikro)plastika je svuda oko nas" je u Svilari. Pridružite se prof. dr Aleksandri Tubić sa PMF-a i saznajte više o istraživanjima mikroplastike i načinima kako promene u našem ponašanju mogu pomoći održivijem pristupu korišćenju plastike. Početak je u 19 časova.

Humanitarna novogodišnja lutrija je u Pero baru. Cena lutrije je 500 dinara, a sav prihod ide za novogodišnje paketiće deci. Početak je u 19.45.

Language club je u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleskom, ruskom, nemačkom, španskom i italijanskom. Početak je u 20.30.

Petak, 22. decembar 

Pozdrav novom valu nastupa u Domu kulture. Nikad prežaljene 80-e godine prošlog veka i neizostavni novi talas nastao krajem 70-ih ostavili su toliko dobrih pesama da se i danas često i rado slušaju. Pozdrav novom valu je bend koji dugi niz godina uspešno prenosi tu energiju, a u sviračkoj ekipi su čak dvojica originalnih protagonista Novog vala. Marino Pelajić Baraccuda (ex Film, Azra, Haustor) na bas gitari i vokalu i Saša Sale Novak (ex Psihomodo Pop) na gitari i vokalu. Osim njih dvojice u bendu su još i Rene Kutičić na bubnjevima i Goran Šeler na gitari i lid vokalu. Upad je 1.000 dinara, a početak u 21 čas.

Taylor Swift veče je u Gerili. Karte u pretprodaji su 400 dinara, a na ulazu će biti 500. Početak je u 21 čas.

Tvar', Lucidvox i Smokecastle nastupaju u klubu Dvorište. Upad je 500 dinara, a početak u 19 časova.

Predstava "Stepenice straha" igra se u kulturnoj stanici Barka. U pitanju je kamerna predstava prema istoimenom romanu Miroslava Antića. Priča predstavlja rekonstrukciju intimnih pogleda i osećanja mladog junaka na odrastanje i sazrevanje u svetu isprepletenim, kako teškim i neizvesnim, tako i lepim i nadahnjujućim izazovima. Ulaz je slobodan, a početak je u 19 časova.

Izložba "Đorđe Tabaković - Arhitektura i kultura" otvara se u Sokolskom domu. Izložba ima za cilj da predstavi ulogu i značaj Đorđa Tabakovića, jednog od najistaknutijih arhitekti i graditelja 20.veka Novog Sada, kao i njegov doprinos stvaranju Sokolskog doma, zdanja izuzetnog istorijskog, prosvetnog, sportskog i kulturnog značaja. Otvaranje je u 12 časova.

Promocija knjige Slobodana Bubnjevića "Alhemija bombe" održava se u Svilari. Knjiga je pisana raskošnim stilom, kroz mnoštvo zanimljivih priča i pogleda na svet oko nas. Priča o dramatičnoj istoriji nuklearne ere ispričana je kroz dvadeset toponima, različitih lokaliteta na našoj planeti, gde je upotreba nuklearne energije ostavila brojne posledice, čega smo i danas svedoci. Početak je u 19 časova.

Short Reports, Sona, Kruz Roudi, Jolly Little Bunch i Prljava Frekvencija nastupaju u Fabrici u okviru NS Alt događaja. NS Alt je udruženje čiji je cilj promocija i afirmacija alternativnih stvaralaca iz Novog Sada i okoline. Svoje aktivno delovanje u ovoj godini kruniše završnim koncertom u Fabrici. Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

Gothic Christ, Drimkraft i Lepša Brena nastupaju u CK13. Vojvođanski bend Gothic Christ, koji radi na relaciji Novi Sad - Sremska Mitrovica, čine Vladimir "Vovka" Čudinov kao glavni kompozitor i osoba na sintisajzerima i gitarama i Žikica Milošević, kao vokal i tekstopisac. Njih dvojica već sedam godina uspešno sarađuju u novosadskom bendu Sputnik. Drimkraft je one-man projekat nastao 2014.godine u Novom Sadu. Suština koncepta je ispisivanje dnevnika snova i snolikih predstava putem lo-fi muzike. Lepša Brena, bend koji aktivno obrađuje teme arhitekture, urbanizma i života u gradovima, sa često kritičkim stavom prema savremenim pojavama, u svojoj muzici kombinuje elemente synth-popa 80-ih, post-punka, darkwave-a i hipnotičkih tribalnih ritmova koji pokreću na katarzični ples. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Popsimonova, Dreddup, Ludwig Ludwig, Izleti, Worm Man i MRT nastupaju na Dark festu u Matki. Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova.

Subota, 23. decembar 

Huba buba žurka je u Gerili. Puštaće se Britney Spears, Avril Lavigne, ABBA, Queen, 50 Cent i mnogi drugi. Karte u pretprodaji su 600 dinara, a na ulazu će biti 800. Početak je u 21 čas.

First Flame, Ground Zero, Reflection i Lednik nastupaju u CK13. Svirka se organizuje povodom proslave izdanja drugog studijskog albuma First Flamea "Beneath the Surface". Upad je 500 dinara, a početak u 20 časova.

80s vs 90s žurka je u Lazinom teletu. Očekuju vas najveći hitovi izvođača poput Michael Jackson, Madonna, Queen, Enrique, Bon Jovi, Britney Spears, Jennifer Lopez i mnogih drugih. Ulaz je besplatan, a početak je u 22 časa.

Marčelo nastupa u Bulevar booksu. Dvadeset godina muzičke karijere, efektne i bogate. Za sve to vreme kompletno svoje stvaralaštvo, javno i privatno delovanje stavio je u svrhu borbe za bolji život i zdrav sistem vrednosti. Karte su 1.300 dinara, a početak je u 21.30.

Promocija stripa Igora Kordeja "Teksas Kid, moj brat" održava se u Fabrici. Radi se o magnum opusu ovog poznatog strip autora svetske reputacije. Strip je nastao prema scenariju Darka Macana, a Kordej ga je stvarao više od dvadeset godina. Početak je u 20 časova.

Događaj "Novosadska pank ispisnica" održava se u klubu Mitraljez, u Zrenjaninu. Nastupaju najstariji rumunski pank bend HAOS i beogradsko-smederevski pank sastav SIKK. Karte su u pretprodaji 500 dinara, a na dan svirke biće 800. Početak je u 21 čas.

Nedelja, 24. decembar 

Novogodišnji Market nedeljom održava se u Fabrici. Biće svega kao u priči i iznenađenja za sve koji veruju u novogodišnju čaroliju, kažu organizatori. Ulaz je besplatan, a početak je u 11 časova.

Open mic stand up veče je u Matki. Ako želite da nastupate, potrebno je da se prijavite na https://forms.gle/WCu66QpW9Yf1m2xM8. Upad je 350 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo