...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

17.02.2020.

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Ponedeljak, 17. februar

Predstava "Lepak za Budale" glumačke trupe Kreft na osnovu dela francuskog pisca Remona Kenoa biće odigrana u KC Labu od 20.30 časova. Ulaz je 200 dinara.

Utorak, 18. februar

ALTERNOON je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Gledaju se andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Ovog puta publika će moći da pogleda filmove "Pussy Riot: A punk prayer" i "Heavy Load: Mongoloid punk years". Početak je u 20 časova.

U KC Lab-u u Novom Sadu biće održan prvi #FunkyMeetup, od 18 časova. Cilj ovog događaja je da spoji ljude iz kreativne i biznis industrije iz Novog Sada i šire. Održavaće se svake druge nedelje. Prijava preko linka.

Aiming for Enrike nastupiće u Domu kulture, od 22 časa. Iza ovog imena stoji duo virtuoza iz Osla koji uspeva da stvori ekscentrični univerzum pomoću jednog bubnja, više međusobno povezanih gitarskih pojačala i niza pedala i loop efekata. Muzički svet ispunjen džezom, uz dodatne primese noisa, postpunka i funka.

Sreda, 19. februar

Promocija zbornika poezije i proze "Možda je ovo mesto moje?", biće održana u CK 13, od 20.30 časova.
Ova zbirka tekstova je nastala tokom jeseni 2019. godine na radionicama kreativnog pisanja "Pisalište" u Omladinskom centru CK13. 

StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa KC Labom najavljuje još jedan open mic ove sezone i poziva sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare na dolazak i učestvovanje u stvaranju novosadske stand up scene. Prijavite se za nastup na ovom linku. Open mic veče biće održano u KC Labu sa početkom u 20.30 časova.

Ljubitelji francuskog filma navikli su da ih Francuski institut svake godine obraduje sa nekoliko novih filmskih ciklusa, u okviru programa "Francuski filmski karavan". Ove godine ciklus ''Best of FFK'' stiže u KS Svilara u okviru kojeg će biti prikazano šest najboljih filmova iz prethodnih ciklusa Francuskog filmskog karavana, po izboru publike i partnera koji su filmove prikazivali. Ovaj ciklus počinje prikazivanjem filma ''Tamara'' , urenbesnom adaptacijom istoimenog, vrlo popularnog stripa. Početak je u 19 časova.

Glumac Nebojša Milovanović će od 21 čas u Domu kulture Novosađanima predstaviti svoj "Stand down" šou. To je muzičko - poetsko - vizuelna autorska forma, sa osnovom u poeziji, koja je uvek povezana sa ličnim, duhovitim i sadržajnim pričama iz njegovog života. Ulaz je 500 dinara.

Četvrtak, 20. februar

Osma Iridina "Filmska pričaonica" biće održana u CK13 od 19 časova. Ovog puta gleda se film "Boja purpura" u kome glavne likove tumače čuvene Vupi Goldberg, Opra Vinfri i Margaret Ejveri. Film je baziran na istoimenom romanu Alis Voker i neretko je bio na meti kritika zbog scena nasilja, međutim uprkos tome, dostigao je veliku popularnost i pretočen je u film i mjuzikl. Nakon filma održava se i diskusija.

Scenlab dancefloor otvara svoju drugu sezonu Warm Up događajem u KC Labu od 21 čas. Sezonu otvara veče ispunjeno vrelim simfonijama i dobrim beatom za koje su zadužene dve bliznakinje visokog stila, Milana Trifunjagić (Melange) i Milana Nikić (Beton i Šljokice). Ulaz je 150 dinara.

Deca loših muzičara nastupiće u Domu kulture od 22 časa. Ulaz je 1.200 dinara.

Petak, 21. februar

Bendovi Singless i The Name nastupiće u CK13. SinglesS je alternativni rock bend iz Obrenovca. Debitantski album "Waitin’ for a world to change" objavljen je samostalno na par internet platformi. Posle duže pauze, bend trenutno radi i završava drugi album. Beogradski The Name je bend čiji fokus je na alternativnom metalu i eksperimentalnom roku. Snimali su i završili debi album pod nazivom "Years in the making", na kome se našao gotovo sav materijal koji se razvijao tokom prethodnih godina. Ulaz je 300 dinara, početak u 21 čas.

White City Soul nastupaju u KC Labu. Oni su DJ kolektiv iz Beograda koji broji pet članova. Šire soulfull vibracije različitih zanrova, od soula i dzeza do diska i fanka. Početak je u 21 čas, a ulaz je 200 dinara.

Subota, 22. februar

Novosadski bend Shoplifters nastupa u CK 13 i slavi 18. rođendan. Početak je u 20 časova, a ulaz je 400 dinara.

DJ crew "La Garçonnière" pušta muziku u domu b612. Dj crew čine Aleksandar Bugarin a.k.a Boogieman, Igor Balać a.k.a Ballas, Miloš Brusin a.k.a Creambrule i Dragan Nikolić a.k.a Gendra, a na žurci će svako moći da čuje ono što voli. Ulaz je 100 dinara do 23 časa, a posle 23 časa je 200 dinara.

Organizacija Login proslavlja prvu godinu postojanja u KC Labu. Proslava kreće sa "From House To Techno" gde će se četiri DJ-a smenjivati na svakih 15 minuta, a za svaki žanr je izdvojen po jedan sat (house, tech house, progressive & techno). Žurka u KC Labu kreće u 21 čas, a završava se u jedan iza ponoći, nakon čega se žurka premešta u Klub Ignite. U klubu Vas čeka dobro pripremljen line-up koji se sastoji od Login rezident DJ-eva, kao i gostiju Marka Panica i Furmana.

Bas i Stega nastupaju u kafe knjižari Bulevar books. Ovaj sastav nastao je u avgustu 2011. godine,a  godinu dana kasnije pobedili su na zaječarskoj Gitarijadi. Muzika koju Bas i Stega izvodi je uglavnom instrumentalna i mešavina je više muzičkih pravaca koji uključuju dub, funk, post rock, jazz i mnoge druge. Ulaz je 400 dinara, početak u 21.30.

Nedelja, 23. februar

Funk bal biće održan u KC Labu. Za muziku je zadužen King Kong, a početak je u 21 časova.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Koncertni albumi prenose fenomenalnu energiju

Filipa Vlatkovića Fipu ne bismo mogli da opišemo samo kao muzičara. On je kantautor, basista, producent, audio inženjer, radi miks…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo