...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Kultura

Nedeljni vodič od 16. do 22. decembra

16.12.2019.

Još malo pa ulazimo u novu dekadu, a do tad, na žurke! 

.

Ponedeljak, 16. decembar

Deseta grupna izložba malog formata pod naslovom Susret, koju organizuje Kulturforum ODKR u saradnji sa Kulturnom stanicom Eđšeg u Novom Sadu, otvara se u 19 časova u dvorcu Eđšeg. Izložba je otvorena od 16. do 29. decembra 2019 godine.

Utorak, 17. decembar

Zimski bazar u Crnoj kući 13 biće održan od 17 časova. Bazari u Crnoj kući se održavaju sezonski i zamišljeni su kao prostor za male i lokalne proizvođače, mesto gde oni mogu predstaviti svoje proizvode većem broju ljudi, ali se i međusobno upoznati i razmeniti iskustva.

KC lab poziva na drugu šetnju od 16 časova u okviru koje ćete moći da upoznate život i rad dr Adolfa Hempta. Projekat "Кomšiluk dr Hempta" podrazumeva šetnju kroz kraj i ulicu u Novom Sadu gde je doktor Adolf Hempt živeo i radio, a koja se po njemu danas tako zove.

Druženje sa Vladimirom Pištalom biće održano u baru knjižare Zenit. Autor će od 17 časova potpisivati svoj poslednji rukopis, "Značenje džokera", a sva dela Vladimira Pištala u izdanju Izdavačke kuće "Agora" biće dostupna po promotivnim cenama.

Akademska knjiga organizuje promociju romana "Izbledele duše" Mladena Jakovljevića u knjižari Zenit od 19 časova. Na promociji učestvuju: Dragana Radovanović, Vladislava Gordić Petković i Mladen Jakovljević.

Praktične tribina održaće se sa početkom u 19 časova u Eđšegu. Predavač je dr Dalijela Budiša Ubović, psiholog, psihoterapeut, supervizor i edukator, sa dugogodišnjim bogatim iskustvom. Tema ovog meseca je "Anksioznost - strah koji nema ime".

Sreda, 18. decembar

StandUP Comedy - Novi Sad u saradnji sa Kulturni Centar LAB najavljuje još jedan open mic ove sezone, te ovim putem poziva sve ljubitelje komedije i nove stand up komičare na dolazak i učestvovanje u stvaranju novosadske stand up scene. Početak je u 20.30 čas, a ulaz je 100 dinara.

Nakon uspešnih i dobro posećenih prvi razgovora o prevođenju, knjižara Bulevar buks poziva na još jedan, od 18.30 časova. I ovog puta na temu prevođenja razgovaraće neki od naših najboljih i najcenjenijih prevodilaca: Ivana Đurić-Paunović, Aleksandra Mančić i Bojana Kovačević-Petrović.

Promocija prvog broja časopisa 207.de, koji su pokrenuli studenti i studentkinje Odseka za germanistiku Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, biće održano u knjižari Zenit od 18.30 časova. U oviru programa, publici će se predstaviti članovi i članice redakcije i voditeljka časopisa, prof. dr Nikolina Zobenica.

Umetničko-kulturnjačka ekipa iz Istre predstavlja svoj rad u knjižari Zenit od 21 čas. Ulaz slobodan, kao i degustacija vina, sira i maslina.

Vojvodjanski Blues Band gostuju u Domu kulture, sa početkom u 22 časa. Ulaznice su u prodaji po ceni od 400 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online.

Četvrtak, 19. decembar

Art bioskop CK13 vas poziva na projekciju filmova "Proleće, leto, jesen, zima i proleće" i "Provalnik", južnokorejskog reditelja Kim Ki-duka. Urednica filmske večeri je Erna Paljevac. Ulaz na obe projekcije je besplatan.

Najveće VIVA tv hitove devedesetih i dvehiljaditih imaćete priliku da slušate u KC Lab od 21 časova, a za muzički izbor zadužen je radijski čovek, Srđan Žikić. Ulaz je 100 dinara.

Petak, 20. decembar

Groteska, Neman i Forgotten scream nastupiće u CK13 sa početkom u 21 čas. Groteska  je četvoročlani bend koji se okupio 2006. godine sa idejom da razvijaju muzički pravac na koji su donekle uticali neki od dark metal i gotik rok bendova. Sviraju mračnu ali melodičnu muziku. Ako volite HC/thrash zvuk onda je bend  Neman za vas.  Forgotten scream je metalcore bend iz Zrenjanina, započet kao ideja u 2010. godini, a konačno oformljen u 2017. godini.

Non Plus+ Ultra nastupiće u KC Labu. Ulaz je 150 dinara.

Kanda, Kodža i Nebojša nastupiće u Bulevar buksu. Ulaz na koncert je 900 dinara u pretprodaji, 1.000 na dan koncerta.

Drugi put kod nas, u dvoru Eđšeg, održaće se "Srednjovekovni Bal".  Budite spremni da vas na vratima dočeka dvorska garda a na sam bal, kao prvi učesnici, prime kralj i njegova kraljica. Prijem učesnika i gostiju od 20.30 čas. Kostim je obavezan za sve učesnike, ali ne i za gledaoce. Ulaz besplatan.

Talentovana muzičarka iz Zadra Natali Dizdar, prvi put dolazi u Novi Sad, u Dom kulture. Ulaznice su u prodaji po ceni od 1.200 dinara, a dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online. Početak nastupa je u 22 časova.

PunkRock VS DiscoPop žurka biće održana u Gerili. Ulaz besplatan.

Subota, 21. decembar

Wavelet i Frakhtal nastupiće u domu b-612 od 21 čas. Wavelet je petočlani bend iz Novog Sada, nastao krajem 2017. Njihova muzika je spoj prog-a, pop-a, grunge-a i metala sa rock osnovom. Objavili su demo "Mirrors" i trenutno rade na svom prvom albumu. Frakhtal je instrumentalni trio iz Novog Sada. Nastoje da u svom zvuku objedine dinamične i progresivne elemente sa ambijentalnim teksturama. Rade na svom prvom EP izdanju. Ulaz je 200 dinara.

Kanda, Kodža i Nebojša nastupiće drugi dan za redom u Bulevar buksu. Ulaz na koncert je 900 dinara u pretprodaji, 1.000 na dan koncerta.

Zagrebački bend Detour, posle nekoliko rasprodatih koncerata u Beogradu konačno dolazi i u Novi Sad, u Gerilu. Početak nastupa je u 22.30 čas, a karte su dostupne u Gerili, po ceni od 1000 dinara.

Nedelja, 22. decembar

Krčma "Asocijacija Avanturista" organizuje novogodišnju DnD Arenu. Pozivaju vas da učestvujete u borbama dva na dva, okušate se u Overkill Areni i dokažete da ste najjači u Virdejlu! Arena će se održati u kulturnoj stanici Eđšeg sa početkom u 15 čas.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Šta se kuva?
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo