...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Kultura

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

13.10.2024.

Žurke, koncerti, festivali... Sve što treba da razbije dosadu ove nedelje u Novom Sadu je spremno!

.

Ponedeljak 14. oktobar

Harry Marry (NL) nastupa u Crnoj kući. Holandski uber-disko car, u svoju verziju rock'n'roll-a redovno ubrizgava, ne tako glibave, disonantne registre i izvodi, ne tako slučajne, nesmrdljive, pazušne plesove.Harry Marry svira klavir od svoje osme godine, ali mu je trebalo mnogo vremena da se osmeli i svoju muziku predstavi javno. Inspirisan zvucima 60-ih, glam rock-om, francuskim šansonama, šlagerima, slovenskim popom i turbo folkom, Harry stvara muziku uz sintisajzerske zvuke. Ulaz je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Utorak 15. oktobar

Kosmonauci sviraju u Kulturnoj stanici “Petefi Šandor”. Kosmonauci su četvoročlani bend sa džez pozadinom koji se oslanja na hip-hop, drum & bass i improvizaciju u svom muzičkom jeziku. Instrumentacija, koja uključuje saksofon, bas, vibrafon i bubnjeve, stvara jedinstveni stil grupe, balansirajući između emotivnih melodija i poliritmičkih struktura. Početak je u 21 čas, a ulaz besplatan.

Soen nastupa u SKCNS-u. Soen je švedska progressive metal/rock atrakcija koja je kao ideja nastala 2004. godine, ali se zvanična formacija u vidu super-grupe desila tek 2010. Martin López, jedan od osnivača benda, muziku benda Soen opisuje kao melodičnu, tešku, zamršenu i veoma različitu od svega što ste čuli. Ulaznice u pretprodaji iznose 4000 dinara, a na dan koncerta 5000 dinara.

Sreda 16. oktobar

Otvaranje 14. Festivala stand up komedije u Novom Sadu. StandUpFest, koji se ove godine održava po četrnaesti put u Beogradu i treći put u Novom Sadu, okupiće probranu ekipu stand up komičara sa domaće, regionalne i internacionalne scene. Tokom pet dana festivala, od 15. do 19. oktobra, publika će imati priliku da uživa u njihovim nastupima. Novosadski program festivala otvara se 16. oktobra na sceni Radničkog doma kada nastupaju regionalne zvezde Tin Vodopivec (SLO) i Marko Dejanović (HR). Domaća podrška biće Jelena Radanović (Standup.rs). Regionalno veče je već godinama jedno od najpopularnijih festivalskih večeri, tako da nabavite svoju kartu na vreme, poručuju organizatori. Cena ulaznice je 1.500 dinara, vrata se otvaraju u 19:30h, a program počinje u 20h.

Džem session vas očekuje u KC Labu. Slušamo sve i svašta, a na našem repertoaru se uglavnom nalazi ali nije ograničeno na: rok, alternativa, fank, džez i izvorne pesme. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije i naravno vokali, a moguće i još poneki instrument. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Livinski nastupa u Lazinom Teletu. Livinski je postavka sačinjena od iskusnih novosadskih muzičara koji će predstaviti svoj novi bend i šarenolik repertoar sačinjen od hitova indie/alt rocka, 80s pop-a, domaćih pop i rock hitova, MTV hitova i razne plesne muzike. Ulaz je besplatan, a start u 22 časa. 

Četvrtak 17. oktobar

VIS ZGRADA dolazi u KC Lab. Očekujte modernu džezfjužnfankpank ziku, puno energije, mnogo skakanja i pomalo plakanja. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

KillKevin stižu ponovo u Lazino Tele. Rock, grunge, hard rock i metal hitovi koji su odsvirani sa stavom i stilom i odličnim vokalom pokrenuće nas da skačemo i da četvrtak provedemo puni pozitivne energije! Ulaz je besplatan, a početak u 22 časa.

Petak 18. oktobar

Hornsman Coyote dolazi u Bulevar books. Hornsman Coyote je svoj rad započeo 1990. godine kao Dub trombonista, pridruživši se srpskim rege pionirima Del Arno Bendu. 1994. godine osniva Eyesburn, jedan od najzapaženijih krosover bendova na Balkanu. Trenutno je u studiju i snima svoj nadolazeći album na maternjem jeziku. U Novi Sad se vraća sa svojim Sound Systemom sa kojim je aktivan punih 18 plus godina. Cena za prvih 50 ulaznica je 800 dinara, za ostatak 1000 dinara. Početak je u 21.30.

Kendi/Pablo Kenedi nastupa u KC Hali 2, na Novosadskom sajmu. Izvrsna lirika, brz i energičan ritam, zarazna melodija i hitovi sa milionskim pregledima na YouTube kanalu koje svi jedva čekamo da čujemo uživo, su pravi razlozi da se zbog ovog nastupa zaputiš u Halu. Uz Kendija nastupiće i čuveni hip hop sastav Stereo Banana. Ulaz je 1500 dinara, a početak u 21 čas.

Lust 4 Thrust, Arhetipovi i The Sonic Curves nastupaju u Crnoj kući. Lust 4 Thrust je zvučno i vizuelno žestok bend iz Novog Sada. Stilom su najbliži grunge zvuku, ali sa jačom distorzijom koja daje jedinstveni pečat. Arhetipovi je autorski bend iz Novog Sada nastao u oktobru 2020. godine koji stražuje sve žanrovske aspekte rokenrola. The Sonic Curves  je novosadski instrumentalni eksperimentalni jam rock sastav nastao 2020. godine nezasit stvaranjem i istraživanjem zvuka. Upad je 500 dinara, a početak u 20.30. 

Deseti jubilej Festivala srpskog podzemlja biće proslavljen 18. i 19. oktobra u SKCNS Fabrici. Prvo veče  nastupiće slovenačka thrash metal mašinerija KAOZ, veterani zagrebačkog podzemlja, kultna PHANTASMAGORIA i domaćini bine, niko drugi nego beogradski THE STONE. Ulaznice su 1000 dinara u pretprodaji, a na dan konceta iznosiće 1500 dinara. 

All Night Lock’d žurka je u KC Labukoji se na jedno vece pretvara u Planet Lock’d, mesto na kojem se slobodno bivstvuje, razmislja, konektuje, zabavlja, uživa, igra, djuska, JEDE, pije... Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Subota 19. oktobar

Internacionalno veče stand up komedije na engleskom jeziku. StandUpFest, koji se ove godine održava po četrnaesti put u Beogradu i treći put u Novom Sadu, okupiće probranu ekipu stand up komičara sa domaće, regionalne i internacionalne scene. Tokom pet dana festivala, od 15. do 19. oktobra 2024. godine, publika će imati priliku da uživa u njihovim nastupima. Poslednje festivalske večeri, u subotu 19. oktobra na sceni Radničkog doma u Novom Sadu, na programu je Internacionalno veče stand up komedije na engleskom jeziku na kome nastupaju Denisa Alexe, Ljubica Popovic i Sasha Srbulj. Ceo nastup biće na engleskom jeziku. Cena ulaznice je 1.500 dinara, vrata se otvaraju u 19:30h, a program počinje u 20h.

Yugo Vožnja se održava u Pero baru. Pripremite se za nezaboravno veče uz najveće hitove sa naših prostora! Od legendarnog zvuka EKV-a do savremenih vibracija Buč Kesidija, "Yugo Vožnja" vas vozi kroz muzičku scenu regiona. Ovo je prilika da se zajedno prisetimo starih klasika i otkrijemo nove favorite. Početak je u 20 časova.

Goose Booking slavi 1. rođendan u CK13, nastupaju Ponor, Shin, Monica, Tri Kapljice i Kratom. Za svojih godinu dana postojanja, Goose Booking iza sebe ima 13 uspešnih svirki, nekoliko mesta održavanja i milion divnih iskustava. Upad je 500 dinara za mlađe od 21, a 800 dinara za 21+.

Deseti jubilej Festivala srpskog podzemlja biće proslavljen 18. i 19. oktobra u SKCNS Fabrici. Drugo veče festivala nastupaju BOMBARDER, veterani beogradske punk scene VOX POPULI, FIRST FLAME, INFEST, GROUND ZERO i DOWNSTROY koji ove godine slave 20 godina postojanja i neprekidnog boravka na sceni. Ulaznice su 1000 dinara u pretprodaji, a na dan konceta iznosiće 1500 dinara. 

Dysmorphia VOL. 3 je u KC Labu. Upad je 250 dinara.

Nedelja 20. oktobar 

Sabrina VS. Olivia Party je u KC Labu. Sabrina Carpenter i Olivia Rodrigo su preplavile svačiji For You Page u poslednje vreme, zar ne? Stalno nam iskaču neki videi s pesmama Espresso, Please Please Please, Taste, All American Bitch, Vampire, Get Him Back itd. Obe su trenutno na svojoj turneji, pune arene širom sveta i ubedljivo su među vodećim pop devojkama. Što se warmup hour-a tiče, ko će drugi da bude na repertoaru ako ne Taylor Swift? Ulaz je 250 dinara, a početak u 19 časova. 

Absolute Begginers nastupaju u Lazinom Teletu. Prilika da čujete najbolji The Clash i The Jam tribute u Novom Sadu. Ulaz je 600 dinara, a početak u 22 časova.

Album klub se održava u CK13. Pošto se bliži treća godišnjica album kluba, u čast svojih početaka su odlučili da tema sledećeg sastanka album kluba bude Punisher (2020) od Fibi Bridžers. Pored ovog albuma, Fibi ima još jedan solo - Stranger in the Alps, i učestvovala je u silnim drugim projektima kao što je bend boygenius i Better Oblivion Community Centre. Početak je u 19 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Short Reports objavili prvi studijski album "Vožnja"

Novosadski duo Short Reports, koji je nedavno objavio novi singl i spot "Stvari", ovih dana predstavlja prvi studijski album "Vožnja". Album…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

U narednoj nedelji očekuje nas bogat kulturni i muzički program u Novom Sadu.

.

Kako su naučnici postali TikTok zvezde i približili nauku mladima

Stara poslovica kaže: "Ako neće Muhamed bregu, onda će breg Muhamedu". Možda je upravo ova izreka inspirisala naučnike širom sveta…

.

Ulaganje u mlade je investicija

Deset gradova i opština u Srbiji dobija svoje Omladinske centre. Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici OPENS-a i gradonačelnici gradova…

.

Pesme koje nerviraju pokreću stvari

Pre dvadeset godina, kada je formiran bend Brkovi, verovatno je malo ko mogao da predvidi da će njihova karijera trajati…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

U narednoj nedelji očekuje nas bogat kulturni i muzički program u Novom Sadu.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo