...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Kultura

Nedeljni vodič od 14. do 20. maja

13.05.2018.

I ove nedelje vas očekuju brojne interesantne izložbe, promocije i koncerti...

.

Ponedeljak, 14. maj

Studenti grafičkog odseka Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Novog Sada, organizuju godišnju izložbu u SKC Fabrici. Oni će prikazati radove iz oblasti vizuelnih komunikacija, crtanja, grafičkog dizajna, fotografije i ambalaže. Oni su sopstveni pristup u rešavanju problema prikazali kroz jasnu individualnost u grafičkim radovima. Izložba počinje u 20 časova.

KC Lab ugostiće Vladislava Andrejevića i ustupiti mu svoju prostor za izložbu pod nazivom "Tragovi velikog rata." Ovom izložbom autor se obraća svim studentima kao i mladim istraživačima iz oblasti vizuelnih umetnosti, nudeći priliku i podstrek za njihov lični kreativni razvoj i povezivanje sa ljudima sličnog interesovanja. Vladislav je student treće godine Fakulteta dramskih umetnosti, a ova izložba počinje u 20 časova.

Utorak, 15. maj

U sklopu sedmodnevnog treninga pod nazivom "Koliko košta(m)?" u Omladinskom centru CK13 biće održani performansi i filmovi koje kreiraju mladi iz cele Srbije. Program se odvija pod nazivom "Ko sada svira za Lili Marlen" a okvirne teme i pitanja su korupcija, fašizam, ekstremizam (auto)cenzure i nasilje. Ulaz je besplatan.

Sreda, 16. maj

Berlinski duo koji čine Mikloš Silvester na bubnjevima i Markus Krispel na saksofonu, stiže u KC Lab. Ono što posebno izdvaja ovaj dvojac su improvizacije i free jazz. Svirka počinje u 21 čas, a ulaz je 250 dinara.

The Tapi Project je savremeni folk jazz band koji direktno iz Indije stiže u Firchie Think Tank Studio. Čekaju vas neobični tonovi tradicionalne indijske muzike, pomešani sa elementima jazz-a i fusion-a. Ulaz na svirku je 250 dinara, dok je početak zakazan za 21:30.

Četvrtak, 17. maj

U sklopu turneje "Tour from Hell PT2" slovenački bend StrayTrain će posetiti i Srbiju. Ovaj blues rock bend nastupiće u Firchie Think Tank Studiju, a karte možete nabaviti na svim Gigstix prodajnim mestima po ceni od 300, odnosno 400 dinara na dan koncerta. Početak je u 22 časa.

Autor Dušan Vesić će u SKC Fabrici promovisati knjigu "Magi - kao da je bila nekad." U pitanju je njegova priča o Margiti Stefanović koja je u isto vreme teskobna i poštena, gorka i iskrena i nezaobilazan dokument za svakoga ko voli i poštuje Magi. Na promociji će pored autora govoriti Bogica Mijatović, Nenad Baraković, Miša Berar i Jovan Gvero, a promocija počinje u 20 časova.

Kontrast izdavaštvo i knjižara Bulevar books udružili su snage i organizovali promociju usmene biografije benda Idoli "Idoli i poslednji dan". Knjiga je sastavljena uglavnom od autentičnih svedočanstava članova benda, a posle razgovora o knjizi, posetioce čeka i koncert najvećih hitova Idola. Početak je u 20 časova.

Tajanstveni nestanci, nesrećni slučajevi, neverovatni i nepovezani događaji, ubistva, tuče, ispadanje ljudi kroz prozor - sve su to krhotine groteskne i crnohumorne slike sveta u neobičnim antipričama slavnog ruskog parodičara Danila Ivanoviča Harmsa. Predstava "Slučaj Harms" igra se u Pozorištu Promena (Akademija umetnosti u Novom Sadu, Đure Jakšića 7), režija Jasna Đuričić, igraju Vanja Kovačević, Staša Blečić, Aljoša Đidić, Nikola Knežević, Ksenija Mitrović, Ana Rudakijević, Isidora Vlček, Stefan Beronja i Tamara Šustić.

Petak, 18. maj

Mladi grčki bend Puta Vulcano nastupiće u SKC Fabrici. To je četvoročlani bend koji u svojim pesmama kombinuje grunge stoner zvuk sa psychadelic primesama. Sa njima će nastupiti još jedan grčki bend, Purple Dino kao i mlada novosadska kantautorka Nađa. Početak je u 21 čas, a cena karte je 400 dinara.

Dva mlada umetnika. skrivena iza imena Kihon Happo nastupiće u domu b-612. Oni će kombinovanjem i implementiranjem analognih beat markera i analognih synth loopova i dj-inga provesti publiku kroz nezaboravno putovanje u 4x4 ritmu. Početak je u 21 čas, a ulaz je donacija od 100 dinara.

Izdavačka kuća Booka i kafe knjižara Bulevar Books organizuju promociju knjige "Nezemaljski izraz njegovih ruku" i druženje sa jednim od najvećih autora ovih prostora, Miljenkom Jergovićem. "Nezemaljski izraz njegovih ruku" pripoveda o Sarajevskom atentatu, o našima i o njihovima, a u stvari o tome da su i jedni i drugi naši i da je ubistvo Franje Ferdinanda posledica modernizacijske i prosvetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni. Učestvuju Miljenko Jergović i Ivan Bevc.

Promocija festivala Seasplash, najdugovečnijeg regionalnog festivala bass muzike i soundsystema održava se u kafeu Pero. Nastupaju: Jovan Matić (Del Arno Band), MC Killo Killo A.K.A DJ Voi – Khan (Killo Kill Banda), Little Shuja (Sub:tribe) i MANNEKEN PIS (Novi Sad). Seasplash će i ove godine od 19. do 22. jula okupiti ljubitelje dub, reggae, drum’n’bass muzike i srodnih žanrova iz celog sveta.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine počinje čertvrti Merlinka festival koji će trajati do 20. maja. Festival donosi šest filmova: španski dokumentarac "Rasprava oko kostiju", francuski igrani film "120 otkucaja u minuti", nemački dokumentarac "Kvirkor: kako pankovati revoluciju", britanski dokumentarac "Grejs Džons: Crveno svetlo i hleb", holandski igrani "Kraljica Amsterdama" i finski igrani film "Tom od Finske". Projekcije su u 19.30 i 21 čas u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine i ulaz na sve projekcije je slobodan.

Subota, 19. maj

Novosadski Sell them Sin nastupiće u Omladinskom centru CK13. Ljubitelji punk, hard rock i progressive zvuka, pored njih imaće priliku da čuju i kragujevački trio Larska, kao i novosadski black metal bend Yeltsin's Atomic Orchestra. Cena karte je 300 dinara, a svirka počinje u 20 časova.

Manifestacija "Ispitni rock" održava se po treći put u SKC Fabrici u Novom Sadu. Nastupaju Killo Killo Banda, Deep Steady i Del Arno Bend. Ulaz je besplatan, a početak je zakazan za 21 čas.

Elektro blues duo iz Pančeva Ljubičice, nastupiće u knjižari Bulevar books. Ovi momci izvode najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do akustičnih nastupa. Šta vas čeka u knjižari, dođite i proverite sami.  Ulaz na svirku je vaučer od 200 dinara, koji možete iskoristiti za kupovinu knjige - račun se umanjuje za taj iznos. Početak je u 21:30.

DJ iz Umaga, u narodu poznatiji kao Re:tro flava, dolazi u dom b-612, a ono što je bitno naglasiti jeste da sa sobom donosi veliki hip hop, drum and bass i junge haos. Ljubitelji bass muzike iz doba devedesetih, ali i dvehiljaditih, treba da izdvoje 100 dinara za odličan provod, a događaj počinje u 22 časa.

Ove godine se četvrt veka od prvog unplugged koncerta na ex-yu prostorima - nastupa benda Eva Braun u Jugoslovenskoj kinoteci 16. aprila 1993. Ovaj akustični koncert objavljen je na kaseti "Unplugged", koja važi za klasik domaćeg popa. Bečejci su odlučili da jubilej obeleže akustičnim koncertom u Novom Sadu, u Shamrock baru. Ulaznice su u prodaji po ceni od 350 dinara i broj je ograničen.

Nedelja, 20. maj

Beogradski festival poezije i knjige pod nazivom "Trgni se! Poezija!" počinje u knjižari Bulevar books. Svi zainteresovani će već od 16 časova imati priliku da razgovaraju sa pesnicima i prevodiocima, a od 20 časova počinje i čitanje poezije. Ovaj festival održava se 12. put za redom.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo